Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim furcsák. Ki érti ezt?

Szüleim furcsák. Ki érti ezt?

Figyelt kérdés

21 évesen dolgozom, még otthon lakom, de nem érzem magam jól. Jó lenne már elköltözni, de ha ezt felhozom, akkor a szüleim folyton kiakadnak és lenéznek engem. Ha otthon vagyok segítek ezt azt, bár a munka miatt alig van időm bármire otthon már délután 5 óra után.. hétvégén párommal találkozom (hétközben nem találkozunk), és ez a hétvégi találka is zavarja őket hogy én otthon segítsek és ne magamnak tervezzek bármit. Szerintük élősködöm rajtuk, (ami szerintem akkor lenne igaz ha nem is dolgoznék és el sem akarnék költözni), no de nem élősködöm, és szivesen elköltöznék már, de ők ezt mégsem akarják hagyni. Csak az számít nekik hogy hétközben ha hazaérek is nekik segítsek és hétvégén is, amikor a párommal találkoznék a hosszú hét után..

Ki érti ezt?

2014. jún. 24. 12:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Nem biztos, hogy a munak az oka, lehet, hogy csak féltenek, és nem mernek elengedni.

Nekem apám csinálja most ezt,pedig nem is velem lakik, de kiborult, mikor ilen jelegű tervekkel álltam elő.

Menj, ha menni akarsz, úgysse lakhatsz velük örökre, gondolom, nem oda tervezed a családod, hanem külön...bár nem tudom...meg fogjátok szokni (remélem, én is, mi is) de rossz belegondolni

2014. jún. 24. 12:34
 12/16 anonim ***** válasza:
57%
Én azt sem tudom elképzelni, miért van otthon annyi munka, amiben segíteni kell? Miben kellene segítened nap mint nap? Nálunk egész héten csak annyit kell csinálni, hogy 1 délelőtt takarítunk, esténként bepakolok a mosogatóba, egy héten kétszer mosok, összeszedem a ruhát, vasalok (1 óra), minden másnap főzök valamit, de az is max. 1-2 óra. Van két nagy gyerekem, de én nem is tudok nekik milyen munkát adni, mert nincs annyit tennivaló sem. Kb. kéthetente kell segíteniük a kertben 1-2 órát vagy néha bepakolni a mosogatógépbe (mondjuk heti 30 perc, de ennyi.
2014. jún. 24. 12:39
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

Én nagyon szeretem mindkét gyerekem, de soha nem értettem azokat a szülőket, akik visszafogták a gyerekeiket a külön költözéskor, amikor annak itt volt az ideje és anyagilag is megoldható volt. Ez az élet rendje, hadd próbálgassák az életet, önállósodjanak.

És bárki bármit mond, nekem is könnyebb lett itthon és nekik is a saját lakásukban, mert kevesebbet kellett alkalmazkodni az eltérő életvitel miatt.

A saját életvezetést csak úgy lehet megtanulni, ha önállóan él az ember.

2014. jún. 24. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szüleid véleménye befolyásol, és nem költözöl el, mert azt mondják, akkor valamennyire igazuk is van, mert nagyon önállótlan vagy. Fogod magad, kiveszel egy lakást, megszervezed a költözést és közlöd velük az új címedet. Ha hülyék és megharagszanak érte, akkor puffogjanak, úgyis kiheverik a dolgot.

Mondjuk a szülőket is meghallgatnám. Mert egy olyan sztori is vicces lenne például, hogy "van egy felnőtt, dolgozó gyerekünk, aki egy fillért nem ad haza, a házimunkában nem segít, igaz, mi is ugyanúgy öt után érünk haza minden nap, de még hétvégén sem tesz keresztbe két fűszálat sem, mert lelép pasizni. Hogy neveljük önálló életre, ha még részben sem képes ellátni egy háztartást, mert így biztos nem lenne jó vége, ha elköltözne, megenné a mocsok, éhen halna és a kötelező költségekre nem futná a megszokott életvitele mellett..."

Nem állítom, hogy ez a valóság, de nem kizárható ez sem. Próbáltátok már megbeszélni egyébként? Vagy mindenki csak puffog meg besértődik?

2014. jún. 24. 17:43
 15/16 A kérdező kommentje:
:) Mindenki csak a rosszat feltételezi. Igenis adok haza. Es ma is 5 utsn még takaritottam, ablakot pucoltam. Nem csak ugy vagyok
2014. jún. 24. 22:17
 16/16 A kérdező kommentje:
Es egyebkent szeretem magam korul a rendet. Ha valami poros letorlom, takaritok. Ha szanaszet van barmi elpakolom. Ha a mosigato tele van akkor elmosogatok, felsöprök. Mindezt 5 ora utan is ösztönből es onallosagbol teszem mert nekem igy jo
2014. jún. 24. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!