Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyuéknak,...

Hogy mondjam el anyuéknak, hogy mit szeretnék csinálni?

Figyelt kérdés
Anyum a legjobb barátnőm mindent megbeszélünk, tényleg. Kivéve egy dolgot... 17 éves vagyok és már van konkrét jövőképem, tudom mit szeretnék csinálni suli után, de ők nem értik meg. Imádok rajzolni és mindig is vonzott a tetoválás. De ők "komolyabb" pályára szánnak, ami nem érdekel. Hülye vagyok hozzá és nem is bírnám sokáig csinálni mert nem érdekel. Amikor középsulit kellett választani általános után, és rajzos suliba akartam menni azt se engedték. Mit tegyek? Segítsetek légyszíves!
2010. jan. 3. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

próbáld megértetni velük, hogy te ezt szeretnéd csinálni.

és hiába választanál más szakmát, neked az nem jó mert nem birnád sokáig csinálni nem lennél boldog :)

2010. jan. 3. 13:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nem rajzos közepsuliban voltal akkor csak igazan nagy tehetseggel kerulhetsz be rajzos muveszeti fosulira/egyetemre, érdemes megpróbálni, de kell egy B terv is. Tesóm most 8.-as ő már rajzos középsuliba szeretne felvételizni, neked is így kellett volna, tudom, nem engedték...
2010. jan. 3. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
totál ez volt nálunk is. Modtam h cukrász szeretnék lenni, de ők meg műszakira szántak... Aztán beletörődtek :)
2010. jan. 3. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg nekik, hogy jobb ha tudják, hogy a tetováláshoz nagy tehetség kell, ami azért nem mindenkinek adatik meg, ezért még büszkék is lehetnének rá, hogy ilyen tehetséges gyerekük van. A másik fontos szempont, hogy ezzel sokat kereshetsz és ha nagyon tehetséges vagy, még az egész világon is elimerté válhatsz.

Az én szüleim nem nagyon szeretik a tetoválásokat, de azt még ők is belátják, hogy nagy tehetség kell hozzá, és engem például támogatnának benne:)Sok sikert!

23/L

2010. jan. 3. 13:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!:) Igazából tartok tőle hogy tényleg olyan suliba kellett volna mennem, így meg esélyem egyenlő a nullával, pedig tényleg imádok rajzolni és jól is tudok. Hogy annyira jól-e mint azok akik tanulták, nem tudom... De az biztos, hogy ezt szeretném csinálni.
2010. jan. 3. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Hát biztos ,hogy nem 0% az esélyed! Mert művészetire van felvételi, ha annyira jól tudsz, akkor csont nélkül bent vagy, és onnan szabad az út, vagy ilyen tetkós szalonokba nem tudom, hogy lehet, meg ,hogy van e keresettség is...
2010. jan. 3. 14:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az en baratomnak tetovaloszalonja van, mar vagy 15 eve tetoval.Ha tehetseges vagy, nem feltetlenul kell h foiskolara vagy egyetemre menj, anelkul is tetovalhatsz, asszem egy ilyen tetovalos tanfolyamot kell elvegezned, hogy legyen engedelyed.A tetovalos szakmaval mehetsz barhova a vilagon, mert vegulis mindenhol van ra kereslet, de szerintem jobb lenne, ha kozben elvegeznel egy normalis foiskolat, es a tetkozas csak ilyen hobbiszinten menne.Aztan majd idovel latod, hogy mi a helyzet.
2010. jan. 3. 14:20
 8/12 anonim válasza:

szerintem ennyi évesen az ember el tudja dönteni mit szeretne, azaz mi a jövőbeli terved

persze h a szülők csak a jót akarják, de sajnos sokszor azt hiszik h ami nekik jó az a gyereknek is, de ez nem igy van. Akkor leszel boldog és sikeres, ha abban a szakmában dolgozol amiről mindig is álmodtál. próbáld meg ezt nekik elmagyarázni, és kérdezd meg h mikor ők a te helyedben voltak ős is a szülők tanácsát fogadták meg? mert szerintem nembiztos, hátha igy megenyhülnek

remélem segítettem

2010. jan. 3. 14:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Tanácsot adni nem tudok, viszont ismerek sok nagyon jó tetoválót. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nagyon sokan vannak, akik nem végeztek művészeti iskolát, egyszerűen tehetségesek, jól rajzolnak. Persze nem ártana ha tanulnál még rajzolni, de ezt nem csak iskolában teheted meg.

Talán mégis azt tudnám tanácsolni, hogy egyezz meg anyukáddal abban, hogy hajlandó vagy valami "komolyabbat" tanulni ami azért valamilyen szinten érdekel is, de közben engedje, hogy rajzolni tanulj (pl. tanfolyamon), és akkor majd úgyis eldől, hogy melyikkel tudsz nagyobb sikereket elérni.

2010. jan. 3. 14:41
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

ne hagyd magad befolyásolni még egyszer, nem tudnál 100%osan teljesíteni ha nem szereted csinálni, én most vagyok végzős, építőipari suliba járok, 5 osztályos voltam mikor azt mondtam anyuéknak h építészmérnök akarok lenni, támogattak benne, (de lehet csak azért mert pénzes meló) és most itt állok h nincs rá kereset, válság van senki sem fog építkezni, hiába végezném el még érettségi után az 1 év technikusit, azzal sem érek sokmindent még kéne mennem a BME-re

de nem.... rájöttem h mást sokkal jobban szeretnék csinálni, szeretek rajzolni, most is pl egy 1000$os rajzpályázaton dolgozok... de amkor pár héttel ezelőtt kijelentettem h én tetováló leszek, apám azt mondta h nem , anyum azt mondta h ha elvégzem a technikusit, ami még másfél év, és akkor majd még utána tetováló tanfolyam az is 6 hónap, meg hát fél milla...

de nagyjából elmondtam nekik azt amiért így döntöttem és bármit is tehetnek ez ellen, nem tágítok a döntésemtől, megértették h egy analfabétát sem érdekel a könyv, az írók sem azért sem azért írnak mert ötlethiányuk van, hanem pont azért mert tele vannak és nekik le kell irniuk, hogy ne veszen el, és még pénzt is kapnak ezért... mondd meg nekik ők sem tudnának pl kémikusok vagy fizikusok lenni, hiszen nem is érdekli őket.

jah amugy azon gondolkodtam h ezt a kérdést esetleg én irtam-e?! xD de nem... csak sorstárs vagy...egy kicsit

nah szóval okosan, ahogy elmondtam és minden rendben lesz =DDD

azért mondom h minden rendben lesz, mert nekem múthéten postázták ki a tetoválógépet =DDD

úgyhogy...HAJRÁ!!

amúgy ha van bármi kérdésed, irj privit, örülnék neki =DD

2010. jan. 3. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!