Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Villö névröl?

Mit gondoltok a Villö névröl?

Figyelt kérdés

Van nemzetközi megfelelöje?

Egyedül a Willow (füzfa) szó hasonlít hozzá kiektve, de én ezt még csak filmben hallottam névként.

2014. jún. 14. 01:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Én imádom! De a férjemet nem tudtam meggyőzni, hogy a kislányunk Villő legyen. Remélem majd legközelebb sikerül.
2014. jún. 14. 04:34
 12/32 anonim ***** válasza:
Nagyon szép név, tetszik a csengése. Olyan különleges mégsem kirívó :)
2014. jún. 14. 05:55
 13/32 anonim ***** válasza:

Engem az északi országokban használatos nevekre emlékeztet, vagy a villikre.

Nem adnám a gyerekemnek.

2014. jún. 14. 06:36
 14/32 anonim ***** válasza:
Szerintem szép, férfias név. Elég különleges hangzása van és nem hosszú, nem lehet túlbecézni. Bár a veszélye megvan hogy Vilinek fogják becézni.
2014. jún. 14. 06:45
 15/32 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem szörnyű. Nekem egy kategória a Kincsővel, mindkettő borzalmas.
2014. jún. 14. 06:55
 16/32 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nagyon szép név és egyértelműen lányos!!!

A Villő név nekem egyet jelent a tündérrel. :)

Add nyugodtan a kicsidnek! Törjük meg az Annák, Hannák rémuralmát!!

2014. jún. 14. 07:25
 17/32 anonim ***** válasza:
60%
#14 Csak kár, hogy ez női név :D
2014. jún. 14. 07:38
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Nekem nagyon tetszik, nekem egyáltalan nem furcsa..

Biztosan azért nem, mert ismerek Villőt.

Nekem mindig egyértelmű volt, hogy női név( nem úgy mint a Hedvig, vagy a Jácint eseteben az illető neme)

Egyebként tényleg köze van a fűzhöz a jelentése magyarul is.

Feldíszített fűzfaágat jelet.. Villőzés: viszik a "villőt" házról házra.

Valószínűleg a "villus" latin" lomb" szóbol ered, valószínúleg az angol megfelelője is innen.

Egyébként a Jóban rosszban óta nem gondoltam, hogy van olyan ember, aki nem ismeri a nevet, és nem tudja, hogy női.

Bár én nem voltam rendszeres nézője, még ezelőtt vagy 10 éve néha belefutottam..( megy még egyáltalán? Nincs tévém, nem tudom)

Szóval ott, Várnagy Elődnek( Damu Roland) az anyja Villő volt, mst megnéztem, Hadházy Villő (Gáspár Imola)

Szerintem egy átlagosabbnál különlegesebben hangzó név,amik közül több az utóbbi időben nagyon elterjedt,

mint a Hanga, Csenge, Délia, stb

2014. jún. 14. 07:38
 19/32 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik, szépnek találom. Talán tényleg nem a legnőiesebb név, de ennél nagyobb gond nincs vele (sokan a Hedviget, a kedvenc nevemet is férfinévnek gondolják).
2014. jún. 14. 08:00
 20/32 anonim ***** válasza:
Én imádom!!!!! Van is egy tündéri kislány Villő névvel a barátoknál. Egyébként először furcsa mindenkinek, de ugyanúgy megszokják, mint mondjuk 30 éve a Zsoltot pl.
2014. jún. 14. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!