Apummal dolgozok, és nem akar normálisan kifizetni, mit csináljak?
Apummal dolgozok ideiglenesen, minden hétköznap 7-től 5-ig, elvileg...gyakorlatilag 6-nál korábban szinte még soha nem végeztünk. Napi 3 ezer Ft-ot fizet, amit nevetségesnek tartok ahhoz képest, hogy neki általában 20-30 ezer Ft hasznot hozok naponta, de ezt már elfogadtam. Volt olyan, hogy reggel fél 8-tól este 10-ig dolgoztunk, és nagy kegyesen adott 500 Ft-tal többet. Ilyen munka mellett hétköznap egyáltalán semmire nincs idôm, ha esetleg korábban végzünk valami csoda folytán, akkor utána tuti elmegy valahova, ami annyit jelent, h a forró kocsiban kell órákat várnom, 6-nál előbb akkor sem megyünk haza, és még a 3000 Ft-ból is levonja, mondván hogy azért, hogy a kocsiban ülök nem fizet. Ha borravalót kapok, annak egy részet elteszi magának.Ha otthon hagyom a vizemet, akkor addig nem ihatok, amíg nem tud ingyen szerezni. Jól élünk, nagy kertes házban, van nyaralónk, 2 autónk, és félretett pénzünk is...apu heti szinten vesz valami felesleges drága baromságot, de ha én oktatáshoz kérnék pénzt, arra nincsen, és megkapom, hogy azért van ennyi mindenünk, mert gyűjtôgetnek, és ha rajtam múlna, akkor semmink se lenne, mert elherdálom a pénzt. Mivel tudnék apumra hatni, ha muszáj vele dolgoznom?
L/21
Próbáltam már az ő fejével gondolkozni, és oda lyukadtam ki, h önző. Miért adna több pénzt, ha ennyiért is elvállalom? Nem veszi figyelembe, hogy a lánya vagyok. Nem hiszem, hogy direktbe levonnák tőlem a "lakbért", mert azzal külön szoktak néha cseszegetni, hogy lassan azt sem ártana fizetnem.
Mondhatnám, hogy sajnálja a pénzt, de ez nem feltétlen igaz. Múltkor megláttam a "flabélosnak" a plakátját, és mondtam neki, hogy milyen klassz szerkezet, és sok ismerősöm dicséri. 2 nap múlva megvette nekem, 2 havi fizetésem áráért. Aztán volt, h teljesen tönkrement a telefonom. Telefonálásnál recsegett a vonal, lejárt a hátlapja, az aksija 10 percet bírt ki töltés nélkül, 1szóval teljesen használhatatlan volt. Karácsony közeledtével panaszkodtam, hogy milyen jó lenne egy másik, mert ezen már telefonálni nem tudok, azt mondta, h nem kapok másikat, mert drága. Eljött az ünnep, telefont tényleg nem kaptam, de egy méregdrága szintetizátort igen. Miéééért? Nem tudom mi alapján ítéli meg, hogy mi fontos meg mi nem.
Idővel én is szeretnék majd vállalkozni, de előtte szeretném ehhez az alapokat lefektetni, és erre semmi pénzt, vagy a barátaimmal töltött időt nem sajnálok feláldozni, és ahhoz képest szépen haladok, szebben, mint vártam. Kell a pénz: Jogosítványra, nyelvtudásra, tanfolyamokra, üzleti utakra, ahol befolyásos embereket ismerhetek meg, önfejlesztő könyvekre stb. Apum támogatja ezt, ezen kivül kb. semmire nem költök (sem ruhákra, vagy luxus cikkekre). Ami kell, azt ismerősök által megtudom szerezni szinte ingyen is (nem félreérteni).
A nagy család, mint pl. mamámék, nem akarnak beleszólni a mi ügyeinkbe, mert tudják, hogy milyen. Anyum azt mondta, hogy fogadjam el így apumat, mert ilyen a személyisége, rossz gyerekorra volt, édesanyjától nem kapott meg semmit kicsiként, és ezt most akarja kompenzálni.
Anyukám az én pártomon áll, bár az ő véleménye szerint, nekem egy pékségben kéne dolgoznom, és arra koncentrálnom, hogy összeszedjek egy normális pasit, aki megteremti a "körülményeket". Egyáltalán nem értek ezzel egyet, nekem kell a függetlenség, a kihívás, és élősködni sem szeretnék senkin, de legalább ő végig hallgat. Apumnak, ha felhozok egy kényes témát, akkor szimplán nem válaszol, vagy elkezd a kocsikról beszélni.
Mit csináltál eddig, hogy 21 évesen sehol sem vagy? Vagy szakmádnak kellene már lenni, vagy épen egyetemre járni...
Egyébbként sokan örülnek, ha a rezsi kifizetése után marad napi 3000 Ft.
Egyéb szerencsétlen beosztottjai is vannak apádnak?Tipikus mai munkáltató!Bocs, de az ilyenektől rosszul vagyok!Gondolhattam volna, hogy a saját gyerekükkel is ezt csinálják.Reptében megizélnék a 20 fillért is.
Mit tudsz tenni?Nos, nem muszáj vele dolgoznod.Kereshetsz más munkahelyet, bár az az elkeserítő tapasztalat, hogy a munkáltatók 99%-ban ilyenek.Vagy menj külföldre, ott még fellelhető pár becsületes munkáltató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!