Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan szülőkről, akik megengedik a tizenéves gyereküknek, hogy dohányozzanak (15-16 éves kortól)?

Figyelt kérdés
2014. jún. 13. 06:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
4%

"Elöbb kellett volna elkezdeni nevelni, most már késő. Nekem is 15 éves a fiam de nem tudom mit csinálnék, ha titokban dohányozna. Valószínű a szülők is dohányoznak."

Ne írj ekkora hülyeséget, nincs igazad!!!!

Nálunk senki nem dohányzik a családban, a gyerekeim kimondottan utálták mindig a dohányosok szagát, több rokonhoz nem is akartak velünk jönni, mert ott dohányoznak és "büdösek".

Aztán amikor egyetemre kerültek, elkezdtek elöször csak "egy szálat" kipróbálni és ma midnegyik rászokott, annak ellenére, hogy ezt kimondottan rossznak tartják, de a sok stressz közelette nem tudják abbahagyni.

Szóval ez nem nevelés kérdése, hanem sok minden más is.

Ettöl függetlenül tizenévesen megengedni nagyfokú felelötlenség a szülök részéreöl, mert ahogy az egyik elözö válaszoló írta, nem mindegy, hogy a saját pénzéböl kell félretennie erre, vagy a szülök fizetik.

2014. jún. 13. 07:27
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Elitélem,mert ezzel csak támogatják a dolgot.

Én is kamaszként kezdtem nagyon nehezen tudtam csak lerakni.

Én biztos nem engedném a házunkban,ha máshol szívja úgy sem akadályozhatom meg,de otthon nem cigizhetne,és pénzelni se pénzelném a káros szenvedélyét.

2014. jún. 13. 07:34
 13/21 anonim ***** válasza:

11.

Itt 15-16 éves gyerekek engedéllyel valo dohányzásáról van szó..

Egy olyan szülő, aki nem dohányzik ezt nem teszi meg..

Nem a "kisfelnőttekről" van szó..

Nem azt mondta, hogy azok gyerekei dogphányoznak csak, akik önmaguk is élnek ezzel a káros szenvedéllyel, hanem azok engedélyezik..

Vagyi én így értettem..

Amúgy szerinte egy ennyre gyerek dohanyzsa nem annyira a szülőn, hanem a társaságán múlik.. Én engedheteném, ha olyantarsaságban van ahol senki sem..

Viszont én is ugy gndolom, mint a 12-es...

2014. jún. 13. 07:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Tök mindegy engedi nem engedi.Max otthon nem füstölhet,de amint kiteszi a lábát pöfékel minta gyárkémény.Akkor??nem foghatja a kezét,mehet vele nehogy rá füstöljön.ha szívni akarja ugy is szívaja ha a szülő befonja a szemöldökét akkor is.
2014. jún. 13. 08:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Nálunk senki nem dohányzott és mikor kiderült kaptam is. Semmi értelme nem volt a tiltásnak, azóta is sajnos dohányzom. Barátnőm, akinek még vett is az anyja, már 10 éve lerakta.
2014. jún. 13. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy ha tiltja annál jobban csinálja a gyerek. Én 14 éves koromtól cigizem. 15-16 éves koromig titokban is sikerült tartani, utána nem. Megkaptam a lecseszést érte, de anyum azt mondta, inkább a tudtával mint a háta mögött, de ő pénzt nem ad rá. Nem is adott, nem is kértem, megdolgoztam az áráért.
2014. jún. 13. 09:10
 17/21 anonim ***** válasza:

És, hogy tiltod meg egy 15-16 évesnek, hogy dohányozzon? Vagy egyáltalán bármit is?

Ha akar úgyis rágyújt, sokat nem tehetsz.

2014. jún. 13. 09:39
 18/21 anonim ***** válasza:

"És, hogy tiltod meg egy 15-16 évesnek, hogy dohányozzon? Vagy egyáltalán bármit is? "

Nem 15 éves korban kell elkezdeni a nevelést. Az a szülő, aki bármire ráhúzza azt, hogy "inkább engedem, mert úgyse hallgat rám a gyerek", az nem neveli a gyerekét, csak engedi nőni.

2014. jún. 13. 10:20
 19/21 anonim ***** válasza:

18-as egyetértek, csak sajnos ebben a k. országban abból a nevelés, hogy atyai pofon, meg üvöltök, mint az állat, amúgy meg nem foglalkozom a gyerekkel.

A szülő hibája természetesen.

2014. jún. 13. 10:28
 20/21 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Nem ítélném el a szülőt. Miért mit csináljon, tiltson, ordibáljon? Akkor jobb lesz a néhány év múlva nagykorú gyerekének? Kamaszkor előtt kell a gyerekben kialakítani, hogy ne nyúljon ilyen szerekhez, ilyenkor "papolni" késő.
2014. jún. 13. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!