Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön nyaralás - kinél mi a...

Külön nyaralás - kinél mi a határ? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Huszonéves pár vagyunk, nem vagyunk már tinik, nincs gyerekünk, de együtt éltünk 4 éve, dolgozunk mindketten. Eddig minden évben elmentünk külön-külön is "nyaralni", a párom a haverjaival, én pedig a barátnőimmel. Ezek a nyaralások általában 3-4-5 naposak voltak, és senkinek semmi gondja nem volt vele. Mentünk természetesen együtt is. Idén is már elkezdtünk beszélgetni, hogy ki, mikorra tervezi a külön szabadságot, én mondtam, hogy mi idén valószínűleg egy Balaton parti híres fesztiválra fogunk elmenni, ami 4 napos, és ekkor meg akkor lesz. Erre ő mondta, hogy a haverjai kitalálták, hogy ők idén külföldre mennének, de mivel messze van, sok az üzemanyag, nem éri meg pár napra, hanem 2 hétre mennének. Ő még nem válaszolt, de szeretne elmenni. Én nem vagyok az a veszekedős fajta úgyhogy nem mondtam semmi, de bevallom azért ez egy kicsit bánt, szerintem azért ez sok :( De lehet, hogy én gondolom rosszul, nem akarok házisárkány lenni, meg igazból nem is akarom megmondani neki hogy mit csináljon, szóval ha menni akar, menjen, de azért én a 2 hetes haveros nyaralást már túlzásnak tartom 4 év együttélés után. 1-1 Balatonparti hétvége, fesztivál, sátrazós horgászat, mindig belefér, soha sem csináltam belőle műsort! De mint írtam ezek max 3-4-5 naposak voltak. Azért 2 hét? Ti mennyit tolerálnátok? Nálatok ez beleférne még? Én gondolom rosszul, hogy ez kicsit túlzás? Semmiképpen sem fogok rajta veszekedni, csak tudni akarom szerintetek jogos-e hogy megbántódtam egy picit.
2014. jún. 11. 16:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Azért 2 hét sem olyan nagy idő. Gondolom a párod nagyon szeretne menni és valószínű a haverjai előtt is kellemetlen helyzetbe kerülne, ha miattad nem menne. Mi nem szoktunk külön nyaralni (valójában sehogy se), de ha párom ma azt mondaná, hogy adódott egy lehetősége, hogy kimenjen 2 hétre külföldre, és nagyon szeretne elmenni, nem mondanám, hogy ne menjen. Elhiszem, hogy hiányozni fog, de attól csak még jobb lesz a viszontlátás. :)
2014. jún. 11. 18:05
 22/26 anonim ***** válasza:
70%
Őszinte leszek, bár itt azt nem szeretik, de engem ebben az zavarna, hogy míg én "csak" a balcsira megyek, ő külföldre. Szerintem nektek lányoknak is kellene szervezzetek egy nagyobb kiruccanást.
2014. jún. 11. 18:30
 23/26 anonim ***** válasza:
53%

én minden évben 1 hónapot voltam eddig Balcsin(félig nyaralás félig rendbe tettük a telket stb. és nagyon jól meg voltunk egymás nélkül. Ő haverozott én késő délután strandoltam a végén pedig alig vártuk a találkozást. A férjed csak férfi aki racionálisan gondolkozik és külföldre mennek a haverok ezért velük tart, persze logikus hogy ekkora benzin pénzzel ez a pár nap nagyon kevés csak pénz pocséklás lenne...

mostanában sok ismerősöm szinte egymás seggében vannak és nem tudják elképzelni hogy akár egy hétvégét külön legyenek,persze csodálkoznak hogy minden apróságon összevesznek :P

2014. jún. 11. 19:30
 24/26 A kérdező kommentje:
Közben ma mára már változott a terv... Amit fent írtam azt még tegnap beszéltük, aztán ma mikor hazaért a munkából, akkor mondja, hogy lehet mégsem mennek 2 hétre, mert az egyik haverjának a felesége nagyon kiakadt. Jó, mondjuk ők házasok és pici gyerekek is vannak. Másik haver meg előállt hogy neki honvágya lenne... A párom csak annyit mondott "hát, ez nem nagyon akar összejönni" ezt tök közömbösen szóval kb nem az jött le a szavaiból, hogy ő annyira nagyon beleélte már magát. Majd meglátjuk. A válaszokat mindenesetre köszönöm.
2014. jún. 11. 19:49
 25/26 anonim ***** válasza:

Megindokolta hogy miert nem 3-4 nap. Messzebb menni mar tenyleg hosszabb idore eri meg.

Szerintem epphogy ott a baj, ha valaki annyira gorcsosen tarsfuggo, hogy par napnal tobbet nem bir ki a masik nelkul.

ha forditott esetben o se problemazna ha te mennel igy, akkor te se.

2016. márc. 4. 14:48
 26/26 anonim ***** válasza:
Ahol a pici gyerek van ott mar azert erthetobb a "kiakadas", kicsi gyerekkel segitseg nelkul otthagyni valakit hetekre mar nem ugyanaz a kategoria.
2016. márc. 4. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!