Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék elköltözni itthonról...

Szeretnék elköltözni itthonról, de az még jó sokára lesz, a pénz miatt. Addig hogy ne őrüljek meg anyámtól?

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 18:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
N aez a probléma a mai tinikkel.Ha már otthon 1 valamit meg kell csinálni,azonnal azt hiszik összedőlt a világ.Pedig a szülő így tudja gyerekét az életre ,feladatokra felkészíteni.20 éves koromban jöttem el otthonról,és nagyon örültem,hogy kikerültem a szülői kötelékből.Nem kellett az egész háztartást vezetnem,de azért kaptam anyámtól feladatokat.Akkor azt éreztem,hogy engem kihasználnak.Most megköszönöm édesanyámnak,hogy így nevelt,mert egy olyan háziasszony lettem,akire nem panaszkodhat a férje.Az én gyerekem is hőbörög ha megkérem valamire,de mint nekem,úgy neki is vannak kötelességei.És ezt a jövőben fogja kamatoztatni.szóval ne haragudj anyukádra,inkább legyél büszke,hogy a kortársaiddal szemben te már fel vagy készítve az életre.
2010. jan. 1. 20:27
 12/27 A kérdező kommentje:
itt nem arról van szó,hogy megkér,vagy segítek...helyette csinálom meg,mert nem akarok disznóólban élni....ő több hónapja nem takarít..csak egy példa...netezget,barátnőzik,nem igazán erőlködik itthon
2010. jan. 1. 20:29
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van,nyilván nem azért ad Neked feladatokat,hogy kínozzon,hanem mert később hasznát veszed.Ez a hiszti kb. 12-13 éves szint,fel kéne nőni már!Illetve tisztelned,és nem így beszélned róla.Persze,ha tudsz olyat mondani azon kívül,hogy takarítanod kell,amiért utálhatod,és jogos,az más.Miért nem írod le,mi a baj?Kíváncsi lennék.
2010. jan. 1. 20:31
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudod hány gyerek irigyelhet Téged?Hány gyerek segítene inkább otthon édesanyjának,és nem a temetőbe járni virágokkal.Kicsit vissza kéne venned a tempódból,mert így nem csak anyukád,hanem senki nem fog melletted maradni.A gyereknevelésre meg ne is gondolj még,hiszen szerintem még elég fiatal vagy hozzá.Majd benő a fejed Neked is és másképp fogod látni az egészet,ha kikerülsz az általad várt ÉLETbe.Visszafogod még sírni "sanyarú" gyermekkorod.
2010. jan. 1. 20:33
 15/27 A kérdező kommentje:
biztos sokan irigyelnek....nekem nagyon jó a sorom...anyám meg egy angyal..én meg a nagyképű***,aki csenben húzza meg magát....na jellemző
2010. jan. 1. 20:37
 16/27 anonim ***** válasza:
Érdekes,hogy nem írtál még konkrétumokat!Csak a takarítást.Azon kívül,hogy takarítanod kell,még mi a gond???Nem kötekedésképpen,de ha segítséget vársz,írj konkrét dolgokat,mi az,ami miatt utálod!
2010. jan. 1. 20:41
 17/27 A kérdező kommentje:
mindegy...nem számít! Majd megoldom!
2010. jan. 1. 20:49
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön gondoltam! :-D
2010. jan. 1. 20:52
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem azt, hogy nem tetszik, hogy anyud mindent veled akar megcsináltatni. Már ha tényleg így van... Ismerek olyan családot, ahol az anya a pénzét borra költi, és 9 évesen a gyerek magára mosott, takarított, főzött, mert az anyja semmit nem csinált.

Szóval részben megértem a problémádat, már ha nem túlzol. Viszont önmagában ez a probléma eléggé kevésnek tűnik nekem ahhoz, hogy ennyire ki legyél akadva. Úgy értem, ha valaki ennyire sz*rik arra, hogy a gyereke milyen környezetben nő fel, az a gyerekkel való viselkedésén is kiütközik, pl. nem foglalkozik annyira vele, durván beszél vele vagy nem tudom, de ilyenekről te nem számoltál be, csak a takarítás az amit hajtogatsz.

A többiek kérdezték, hogy ezen kívül még mi a probléma, és már korábban úgy vettem észre, hogy halogatod a választ erre a kérdésre. Gondolom, nem ok nélkül.

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk megoldani egy adott problémát, komolyabban kell ismerni a dolog hátterét. A te esetedben is ez a helyzet, jobban meg kellene ismernünk a helyzetet.

Én azért elgondolkodnék a helyedbe azon, hogy neked legalább van anyád. Lehet, hogy kicsit többet kell besegítened a házimunkába, mint más veled egykorúnak, de legalább nem terrorizál és leginkább még él. Gondolj bele milyen lenne, ha már nem lenne.

18/l

2010. jan. 1. 23:21
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Ejny-ejnye,hát hogy jössz ahhoz,hogy anyádnak előírnád,hogy saját házában mit tesz.

Vagy majd te a saját házadba beengeded dirigálni?

Ha a háztartás vezetése olyan egyszerű,akkor miért nem csinálod?

Így anyukádnak még több ideje lenne magára,még kipihentebb,még nyugodtabb lehetne.

Kedves kislány!Höbőrgés helyett nyisd jól ki a szemedet,mert bizony nagy lesz a pofáraesés,ha majd önmagadnak kell háztartást vezetni,meg gyereket nevelni.Mert nem olyan egyszerű...

2010. jan. 2. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!