Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyre több...

Miért van az, hogy egyre több 20-22 éves anyuka marad magára a pár hónapos babájával és a problémáival?

Figyelt kérdés
Túl hamar mennek férjehz? Túl hamar vállalnak gyereket? Sokszor a "semmire"? Aztán meg kiborulnak... Vagy csak én látom így? Miért nem lehet várni 25-28 éves korig azzal a családalapítással, és kiismerni a másikat, megalapozni az anyagiakat (amennyire csak lehet)?
2010. jan. 1. 14:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
73%

Ez a becsúszott dolog olyan sértő tud lenni. Én 22 voltam a férjem 27 mikor megszületett a kisfiunk. Akkor már igen jó egzisztenciát alapoztunk meg. Saját hitelmentes lakás, autó, jó munkahely. Szülői segítség nélkül! Ezt kiemelném, mert soha nem voltunk anyuci kicsifia és lánya kategória.

Most másfél éves a kisfiunk, 1évig vártunk az érkezésére. Szeretjük egymást, 3 éve vagyunk házasok, 5 éve vagyunk együtt, közös jövőt tervezünk, és mindenben támogatjuk egymást. Próbálunk a fiunknak is mindent megadni. Mindketten elkezdtünk újra iskolába járni, én idén megyek vissza dolgozni. Vannak terveink. Mi így látjuk jónak. Tőlem is mindig megkérdezik, hogy, becsúszott-e a baba, hát pofán nyomnám őket! Már elnézést a szóhasználatért, de annyira dühít! Kikérem magamnak a felelőtlen jelzőt is, volt mire szülni, és volt kinek! Sokan vagyunk ám így akik nem 30 és fölötte gondolkodnak gyerekben! És nem szeretem amikor ilyen jelzőket aggatnak ránk! Más és más értékrenddel bíró emberek vagyunk! Miért kéne mindenki más elvárásan megfelelni?

Az egyedülmaradáshoz pedig annyit, hogy hiányzik a türelem! Nincs tökéletes párkapcsolat. Azért dolgozni kell. Tök mindegy hány éves vagy. Akrmilyen korba lehet "felelőtlennek" lenni. Csak szeretik ezt a huszonéves korosztályra aggatni! Főleg a maguk életét tökéletesnek gondoló "idősebb" korosztály.

2010. jan. 1. 16:44
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Aki felelőtlenül védekezik az ne sértődjön meg a becsúszós dolgon. Akinek meg nem inge ne vegye magára. Nem csak ebben a dologban vannak előitéletek (hogy fiatal anyuka akkor biztos becsúszott), és biztos vagyok benne, hogy te is elhiszel párat, mert mindenkinek vannak előitéletei.
2010. jan. 1. 16:54
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

Mért szűl valaki 20 évesen gyereket.

Szerintem egyik fél se gondolja át mit csinál és anyira át nem is akkarják. 20-on évesek hiába dolgoznak ennyi idősen magukat se tudgyák eltartani ha ilyenkor jön a gyerek a nök minimum 2 évre kiesnek a munkából. Az apuka meg abból a kis pénzből eltarhat 2 embert. Persze hogy a 20 éves gyerek a péntek estéit nem túl órával akkarja tölteni. Besokkal és lelép. Tényleg kénne pár év amíg lesz valami anyagi tartalékuk és felnőnek, kiélik magukat és már ismerik egymást.

2010. jan. 1. 19:45
 24/27 anonim ***** válasza:
48%
Én is sértőnek érzem a kérdést. Szerintem egy 20 éves nő is lehet elég érett ahhoz, hogy gyermeket vállaljon. Nekem is van egy pici fiam, 14 hónapos, és ha megnézem a körülöttem élő kismama barátnéimat, hááát. Inkább az idősebbek kapcsolataival van a baj...Mégsem gondolom azt, hogy ez egyáltalán korfüggő lenne...Igaza van annak, aki előttem írta, hogy egy kapcsolaton dolgozni kell, akár 20, akár 35 éves is az ember. És az, hogy ki hogy birkózik meg a kisbabával csak kis mértékben függ a kortól. Kicsit úgy érzem, hogy a legtöbb válaszadó (és a kérdező is!) azt gondolja, a fiatal kismamák csak alul iskolázott, buta és felelőtlen nők. Nos, én is 20 évesen szültem, egyetemi éveimet taposva. De nem volt szíven elvetetni, ezért nem fogom magam rosszul érezni, meg felelőtlennek..Igaz, a szülői segítségre szükségünk van, de ha nem lenne a baba, akkor is a szüleimnek kéne finanszírozni a tanulmányaimat. Sulit nem hagytam abba, és ha végeztem, anyagilag is rendbe jövünk. Boldogok vagyunk hárman.
2010. jan. 1. 19:58
 25/27 anonim ***** válasza:
83%

16-44-es vagyok!

Én légiutas-kísérőként dolgoztam 3 évet szülés előtt, várnak is vissza! Most a jogi diplomámra készülök! A férjem villamosmérnök, és a következő diplomájára készül, közgazdász tanulmányokat folytat!

A gyerekkel minőségi időt töltünk, hála istennek sok időt is! Amit meg is érdemel és meg is hálál! Én nem tudom miért lenne rossz az aki 20-on évesen szül. Se tanulatlannak, se egzisztencia nélkülinek nem érzem magam!

Megtakarításaink vannak, és még gyűjtünk, pedig én Gyes-en vagyok! Szeretnénk házat venni, de nem full hitelből amit csak egy plusz nyűg lenne! Szóval semmi felelőtlenséget nem érzek a MI gyermekvállalásunkban!

És vannak még ilyenek a 20-on évesek között! Gyűlölöm ezt az általánosítást! És aki 30-on felül szül? Az tökéletes? Miért? Mennyivel lehet többje egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező párnak? Maximum azzal a házzal mire mi is gyűjtünk, és ami max. 2 éven belül nekünk is realitás lesz!

2010. jan. 1. 20:38
 26/27 anonim ***** válasza:
Simán érett lehet egy huszonéves pár a közös gyermekhez, ha eléggé tisztelik, becsülik, szeretik és ismerik már egymást. Azt hiszem ez az alapja egy kiegyensúlyozott kapcsolatnak. Én is szerettem volna alighuszonévesen gyermeket, de 2-3 év alatt rájöttem hogy az akkori kapcsolatom nem működne hosszútávon és vége is lett utána nem sokkal. De lehettem volna olyan felelőtlen hogy bevállaljk egy gyereket, de nem voltam az.
2010. jan. 1. 22:50
 27/27 A kérdező kommentje:

Hát, érdekes válaszok születtek. Köszönöm mindet. Szerintem akkor is butaság húsz évesen szülni, a legjobb éveitekből egy kicsit "élni" is kéne.. de tényleg mindenkinek magának kell tudnia.

És a kérdésem nem az volt, hogy ki miért szül 20-22 évesen, hanem az, hogy MIÉRT MARADNAK MAGUKRA A GYEREKKEL ÉS A GONDOKKAL.

2010. jan. 1. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!