Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyre több...

Miért van az, hogy egyre több 20-22 éves anyuka marad magára a pár hónapos babájával és a problémáival?

Figyelt kérdés
Túl hamar mennek férjehz? Túl hamar vállalnak gyereket? Sokszor a "semmire"? Aztán meg kiborulnak... Vagy csak én látom így? Miért nem lehet várni 25-28 éves korig azzal a családalapítással, és kiismerni a másikat, megalapozni az anyagiakat (amennyire csak lehet)?
2010. jan. 1. 14:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy korhoz kötött. Mi kivártuk az időt, hogy meglegyen minden, ami kell a családalapításhoz, 26 évesen szültem. És most mégis válunk, mert a férjem egy nagy tuskó lett. Belőle ezt hozta ki a család. És nem ilyen emberhez mentem hozzá, sokat változunk, főleg akkor ha már anyák és apák leszünk. Csak van ki jó, van ki rossz irányba és ez a változás nincs bekalkulálva az esküvői igennél és a jóban rosszban veled....-nél.
2010. jan. 1. 14:59
 12/27 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy így jártál. De a kérdésem nem a 26 évesen szülőkről szólt, hanem a 20-22... :) (nekik általában még nincs "B" tervük, kétségbeesnek, de 26-30 évesen azért általában már van "B" terv, probléma esetére.
2010. jan. 1. 15:05
 13/27 anonim ***** válasza:
63%
Sok nő amikor szül, kibírhatatlan irányba változik csak ők még észre sem veszik, és hát azt el kell fogadni mert ők szültek...
2010. jan. 1. 15:08
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

majdnem mindenkinek van egy falat igaza, amit eddig írtak, még a "nők erőszakolnak" abban is van valami, mármint értem miért írta aki írta....

talán még egyvalami. a mai fiatalok egy olyan vilgban nevelődtek, amelyben elég sok hamis képet vetítettek eléjük, legyen ez a boldogságkép, a pénz fontossága, ileetve hogy pont hogynem fontos....és nincs bennek meg a képesség, hoyg mérlegeljenek, vajon amit hall, lát az igaz-e?

nincs egy jó tükör, amit vagy a szülői ház kéne adjon, vagy az iskola, vagy egy jó barát. vagy vagy, kinek hol sikerül rátalálnia a megfelelő közegre, de manapság épp ez hiányzik, és ezért halmoznak hibát hibára, aztán úgy gondolják, ha kilépnek belőle azzal a legjobban van megoldva, .... vanhogy igen, de talán ha marad egy kapcsolat, és agyereket helyezik előre akkor mégis rendbejönne az "egyéb". mondom talán.

tudjátok... recept nincs a boldogsághoz és van akinek megadatik a többszöri próbálgatás úgy, hoyg nem sérül benne más(pl. kisgyerek) van akinek nem sikerül.

2010. jan. 1. 15:09
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan borzasztó naivak és az ösztönök elnyomják bennük a józan észt. Vannak, akiket csak az érdekel, hogy gyerekük legyen, mert már nagyon szeretnének egy családot. Ezek hajlamosak összeállni szélhámosokkal, akik a csillagos eget megígérik nekik (persze a céljuk csak egy jó kis szex), aztán a végén csodálkoznak, ha ott maradnak a gyerekkel, elvált nőként.
2010. jan. 1. 15:18
 16/27 A kérdező kommentje:
Persze, semmire sincs garancia.. :( Csakhát valahogy mégis más egy kicsit 30 akárhány évesen egyedül maradni egy gyerekkel, mint 21 évesen... szerintem... De jöhet még több vélemény, nekem most mennem kell, este visszanézek még. B.Ú.É.K. MINDENKINEK!
2010. jan. 1. 15:23
 17/27 anonim válasza:
87%
Én dolgoztam, levelezőn pedig fősulira járok. Találkoztam a jelenlegi párommal és a védekezés ellenére becsúszott a gyerek ELSŐ EGYÜTTLÉTÜNKKOR. Abortusz kizárva, megbeszéltük hogy belevágunk. Most 6 hónapos a babánk aki a világ legszebb kislánya, tavasszal építkezünk. Az eszünkbe sem jutott, hogy a gyerek miatt ripsz-ropsz esküvő. Majd szépen lassan idővel az is lesz. És mindez 21 éves koromban kezdődött, 22 voltam mikor a babám született. Örülök neki, hogy fiatal anyuka vagyok, és szerintem nem hamarkodtam el semmit...
2010. jan. 1. 15:48
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

14:28 vagyok

van pár példa körülöttem a felelőtlen gyermekvállalásról. 18-20 éves pár. ismerik egymást pár hónapja hű de szerelmesek legyen gyerek. következő hónapban sikerül is. albérletbe költöznek. a lány nem dolgozott úgyhogy talán gyest kap majd. amióta megvan a gyerek kibírhatatlan, nem főz, csavarog egész nap a gyerekkel és azt az egy keresetet is hülyeségekre költi. a srác már unja ezt. MÉG együtt vannak, de gyanítom nem sokáig.

na ez kőkemény felelőtlenség mindkét féltől.

és nagyon sok ilyen van a 18-huszonegynéhány évesek között.

2010. jan. 1. 15:58
 19/27 anonim ***** válasza:
90%
Én pl. ebben a cipőben járok. Kapcsolatban éltem, de gyereket még nem terveztünk, bár én titkon vágytam már rá nagyon. De azért tudtam, hogy nem a megfelelő időben érkezne, ha érkezne. De mégis érkezett. Tény, hogy nem éppen megfelelően védekeztünk. Az akkori párom egy idő után elkezdett hadakozni az óvszer ellen, hát el is mentem volna gyógyszert iratni, csak aztán a munka miatt egy darabig nem jutottam el orvoshoz. Vagyis már későn. Akkor ugyanis már terhes voltam. Kicsit megrémültünk tőle, de azért örültünk neki, mert mindketten nagyon gyerekcentrikusak voltunk. Abban reménykedtünk, hogy azért 9 hónap elég lesz arra, hogy külön költözzünk a szülőktől, ha nem is saját lakásba, de legalább albérlebe, és beszerezzük azt, ami kell. Amúgy mindketten dolgoztunk. Ezzel nem is lett volna baj, mind szép és jó lett volna, ha a párom idő közben nem hibban meg teljesen. Nem szeretnék most minden felelősséget rá hárítani, valószínűleg én is hülye voltam, de ő egy idő után kezdte úgy érezni, hogy joga van minden vitát pofonnal megoldani. Korábban nem csinált ilyeneket. Én meg ezek után nem akartam vele maradni (szerintem érthető). Így 20 évesen, végül egyedülállóként szültem. A "kedves" apukáról már jó ideje nem lehet tudni, hogy hol van, mit csinál (ennyit a nagy gyerekszeretetről, én sosem tiltottam, tehát nem üldöztem el), de mostmár ennyi idő után nem is érdekel. Amikor a fiam egy éves lett, egymagam is képes voltam arra, hogy külön költözzünk a szüleimtől, azóta kettecskén élünk. Remélem mostmár hamarosan lesz mellettem egy társ is, de ha nem, azt sem bánom, boldogok vagyunk mi kettesben is. Nem vagyok egy megkeseredett típus, pedig sokan ezt várnák tőlem. Tisztában vagyok azzal, hogy az életemben mik voltak a jó döntések, és mik a kevésbé jók, de azt nem bánom, hogy a világra hoztam a fiam. Ha tehetném, ma már későbbre halasztanám ennek az idejét, és persze jobban megválogattam volna, hogy kinek is szülök (úgy értem, több időt hagytam volna arra, hogy kiismerjem az illetőt), de a múltamon nem tudok változtatni, abból kell kihozni a legjobbat, ami van. Hiszen az egész élet döntések sorozata, lehet, hogy a most jónak hitt döntéseimről is kiderül egyszer, hogy annyira nem jók, de nem lehet mindig ezen rágódni. Megtanultam, hogy gondosan kell mérlegelni, de utána bízni kell a döntéseink helyességében. Persze néha nem árt felülvizsgálni őket, a tévedéseinket utólag belátni, de a múltat akkor sem lehet megváltoztatni, az pedig senkinek sem használ, ha a múltbéli döntésein kesereg.
2010. jan. 1. 16:15
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én 23 éves vagyok, van két gyönyörű lányom, és már 4 éve férjnél vagyok (7 éve vagyunk együtt). Van egy szép házunk, a férjem dolgozik, szeptemberben pedig én is szeretnék elhelyezkedni. Szerintem mindenkinek a szíve-joga hogy mikor vállal gyereket, és 28-30 évesek között is találhatsz olyat aki nincs felnőve a feladathoz. Az meg egyáltalán nem az életkortól függ, hogy meddig maradtok együtt, és ki mennyire borul ki az elválástól.

Én nem bánom, hogy megszülettek a lányok, akik nem "becsúszott" babák voltak. :)

2010. jan. 1. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!