Tóth Domonkos vagy Tóth Barnabás? Rövidebb név jó lehet?
Domonkos-Domiként becézve b/*zis....
Barnabás Barniként becézve teljesen jó.
Ágoston-Ágóként becézve lányos!
Sebestyén Sebiként becézve b/*zis
Boldizsár Boldiként TALÁN elmegy...
Gondolkozz kérdező.
A felsoroltak közül még az Illés a legjobb.
Domonkosból, Barnabásból, Boldizsárból rengeteg van, ráadásul a Tóth is elég gyakori (és egyszerű) vezetéknév. Jobban illene hozzá olyan keresztnév, ami kicsit különlegesebb. Az Ágoston és a Sebestyén viszont szerintem szörnyű nevek (bocsánat).
Egyes válaszolók úgy látszik nem tudnak szöveget értelmezni... nem az volt a kérdés, hogy mit gondoltok a (már meglévő) három gyerek nevéről, hanem, hogy Domonkos vagy Barnabás legyen a születendő gyerek neve. Miért kell leszólni? Nekik ez tetszett. Vannak ezeknél sokkal szörnyűbb nevek is.
Amúgy kimondva szerintem a Tóth Barnabás sokkal szebben és érthetőbben hangzik. A Domonkos nem jó a Tóth vezetéknévvel. Nem baj, hogy az egyik gyerek neve is B-vel kezdődik.
Miért kell ilyen kretén nevet adni a gyerekeknek?
Vannak normális nevek is, Péter, László, Zsolt, Attila, Ádám, Dávid, Zoltán, Tamás, Gábor.
Barnabás, Domonkos... hogy becézed? DOMI, BARNI. Marha jól hangzik... nevezd inkább KENÉZnek, vagy JUTOCSÁNAK, vagy NIMRÓDNAK, vagy KRISZTOFERNEK.
12:03
Az oldal szabályzatában benne van, hogy a kérdésre válaszolj, vagy ne válaszolj.
A Domonkos szerintem szebb, de Barnabással könnyebb kimondani.
Tök normális magyar neveket adtatok, ne hallgass a többiekre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!