Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tóth Domonkos vagy Tóth...

Tóth Domonkos vagy Tóth Barnabás? Rövidebb név jó lehet?

Figyelt kérdés
A vezetéknév miatt háromszótagú neveket keresgéltünk. Ez a kettõ a befutó. Illetve még a. Illés de az rövidebb. A másik ok amiért háromszótagút szeretnénk, hogy a nagyoké is ilyen. Szeretném, ha hozzájuk is illene. Ágoston, Sebestyén, Boldizsár. Ezek fényében mit választanátok?

2014. máj. 31. 19:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

Domonkos-Domiként becézve b/*zis....

Barnabás Barniként becézve teljesen jó.

Ágoston-Ágóként becézve lányos!

Sebestyén Sebiként becézve b/*zis

Boldizsár Boldiként TALÁN elmegy...

Gondolkozz kérdező.

2014. máj. 31. 22:26
 22/31 anonim ***** válasza:

A felsoroltak közül még az Illés a legjobb.

Domonkosból, Barnabásból, Boldizsárból rengeteg van, ráadásul a Tóth is elég gyakori (és egyszerű) vezetéknév. Jobban illene hozzá olyan keresztnév, ami kicsit különlegesebb. Az Ágoston és a Sebestyén viszont szerintem szörnyű nevek (bocsánat).

2014. jún. 1. 01:56
 23/31 A kérdező kommentje:
Most már azért kíváncsi lettem egyes válaszolók gyerekei nevére... Minden névbe bele lehet kötni
2014. jún. 1. 09:48
 24/31 anonim ***** válasza:
44%

Egyes válaszolók úgy látszik nem tudnak szöveget értelmezni... nem az volt a kérdés, hogy mit gondoltok a (már meglévő) három gyerek nevéről, hanem, hogy Domonkos vagy Barnabás legyen a születendő gyerek neve. Miért kell leszólni? Nekik ez tetszett. Vannak ezeknél sokkal szörnyűbb nevek is.

Amúgy kimondva szerintem a Tóth Barnabás sokkal szebben és érthetőbben hangzik. A Domonkos nem jó a Tóth vezetéknévvel. Nem baj, hogy az egyik gyerek neve is B-vel kezdődik.

2014. jún. 1. 11:16
 25/31 anonim ***** válasza:
40%

Miért kell ilyen kretén nevet adni a gyerekeknek?

Vannak normális nevek is, Péter, László, Zsolt, Attila, Ádám, Dávid, Zoltán, Tamás, Gábor.

Barnabás, Domonkos... hogy becézed? DOMI, BARNI. Marha jól hangzik... nevezd inkább KENÉZnek, vagy JUTOCSÁNAK, vagy NIMRÓDNAK, vagy KRISZTOFERNEK.

2014. jún. 1. 11:25
 26/31 Őszödi Ferenc ***** válasza:
28%
További javaslatok: Dominik, Enrike, Armandó, Bobi, Dzsoki
2014. jún. 1. 11:59
 27/31 anonim ***** válasza:
24-es: Sajtószabadság van, mindenki azt ír amit akar. Ha feltevődik egy ilyen kérdés, ne csodálkozzon senki hogy bizony jönnek majd másoknak nem tetsző válaszok is. Aki nem bírja a kritikát, ne tegyen fel ilyen kérdést vagy ne olvassa, legfőképp pedig ne válaszoljon hülyeségeket.
2014. jún. 1. 12:03
 28/31 anonim ***** válasza:

12:03

Az oldal szabályzatában benne van, hogy a kérdésre válaszolj, vagy ne válaszolj.

A Domonkos szerintem szebb, de Barnabással könnyebb kimondani.

Tök normális magyar neveket adtatok, ne hallgass a többiekre. :D

2014. jún. 1. 12:40
 29/31 anonim ***** válasza:
Szerintem elég sokan a kérdésre válaszoltak, az hogy mit tesznek hozzá mindenkinek a magánügye. De nekem aztán édes mindegy, nem akarok vitatkozni. Legyen Barnabás :)
2014. jún. 1. 12:55
 30/31 A kérdező kommentje:
Nekem meg a felsorolt normális nevek nem tetszenek, Tamás kivételével. Nem mondom, hogy nem jó nevek, de nekem a nem jön be a csengésük. Ezek csak gyakoribb nevek, nem jobbak, nem rosszabbak. (Bár az általunk választott nevek sem olyan ritkák vagy különlegesek)
2014. jún. 1. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!