Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is betegesen...

Szerintetek is betegesen megtervezem az életem? Késő lesz 28 évesen családot alapítani? ( baba és ház téma )

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok. Van egy élettársam , 20 éves korom óta, mindenben megértjük egymást ezt a témát leszámítva. Ő 32 éves.

21 évesen apai örökségből vettem egy kis másfél szobás lakást 5 millió forintért , ebben lakunk jelenleg.

21 évesen ezzel párhuzamosan kötöttem egy fundamenta előtakarékossági számlát , 6 év 7 hónapos futamidővel havi 20 ezer forinttal fizetem.

Tervben az van, hogy amikor kicsivel 28. Születésnapom előtt lejár a takarékossági szerződés eladom a lakást és veszek egy kis csaladi házat. Pl 5 millióért elmenne a lakás... A fundamentánál 2 millió lesz a saját befizetésem és 3 millió hitelt fogok kapni mellé 6 évig havi fix 43.000 forintért. Én már erre is gondolok, havi 20 ezret rakok félre borítékba az évekkel későbbi törlesztő részletre.

Tehát lesz 10 millió forintom egy házra.

A párom viszont már babát szeretne, de én úgy érzem még nem jött el az ideje. Érzem, hogy akkor megrekednénk a panelba. Ő veszekszik velem azért, hogy BETEGESEN előre megtervezek mindent és túl aggódom a dolgokat.

Én úgy nőttem fel, hogy hitelből fitelbe másztak a szüleim, soha nem volt semmink mert mindenük elment a törlesztőre. Én akkor szeretnék majd gyermeket ha úgy érzem biztonságos otthont tudtam nekik teremteni.

28 éves leszek legkorábban amikor megérkezne a baba és mindug megkapom hogy már öreglány leszek stb...

Nektek mi a véleményetek?

2014. máj. 29. 08:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%

Én sem szeretnék előbb gyereket.

Most vagyok 23,5 éves. Ha tudnám, hogy 28-29 éves koromra 100%, hogy lesz egy kis családiházam, vagy egy 2 szobás lakásom, én várnék a gyerek-projekttel.

2014. máj. 29. 09:34
 22/30 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nagyon is jól csinálod. Még az intelligensebb állatok is gyűjtögetnek télire, tehát ők is "terveznek", egy embernél ez a minimum szerintem. Főleg manapság, amikor mást se lehet hallani, csak hogy kinek hogyan dőlt be a hitele, és ki hogyan lett földönfutó. Aztán persze sírnak mint a fürdős kr.va, előtte gondolom ők harsogták a legjobban, hogy nem kell tervezgetni, majd hiteleket veszünk fel, aztán "majd csak lesz valahogy"..

Családalapításhoz mindenképpen érdemes előre tervezni, még akkor is, ha fennáll a lehetőség, hogy később a sors esetleg közbeszól - ez nem lehet indok arra, hogy csak éljünk bele a világba konkrét elképzelések nélkül.

28 évesen egyáltalán nem késő családot alapítani és gyereket szülni, rengetegen vannak, akik 30 körül jutnak ebbe a fázisba. A párod persze ekkor lesz 36 éves, ő lehet hogy úgy érzi, kicsúszik az időből, dehát erre azt tudom mondani, szorri, nem kötelezõ egy 24 éves nővel lenni, akkor keressen korban magához illőt :P

2014. máj. 29. 09:39
 23/30 anonim válasza:

22-essel maximálisan egyetértek.

Szerintem régen is többre vitte az aki megtervezte a következő 10-20 évét. Én is hasonlóan gondolkodom mint a kérdező és igyekszem a gyerekvállalás előtt megteremteni azt a minimális biztonságot amit a saját lakástulajdon jelent.

Emellett már 25 éves korom óta elkezdtem félrerakni a nyugdíjas éveimre. Nem nagy összeget, havi 5 - 8 ezer Önkéntes Nyugdíjpénztárba. Nem szeretném, hogy majdani gyermekem 20-as, 30-as éveit azzal terhelni, hogy aput és anyut kell támogatnia. Lesz elég baja enélkül is.

"28 éves leszek legkorábban amikor megérkezne a baba és mindug megkapom hogy már öreglány leszek stb..."

Nem leszel öreglány. A fejlett országokban ez teljesen normálisnak számít. Kapcsolódó cikk, ha nem baj hogy angolul van:

[link]

"Ő veszekszik velem azért, hogy BETEGESEN előre megtervezek mindent és túl aggódom a dolgokat. "

Teljesen reálisan látod a jövőt, nincs ebben semmi beteges.

Mások is kérdezték már, hogy az élettársadnak hol van helye ebben a történetben. Ő is takarékoskodik és pl ő meg az esküvőre / bútorokra gyűjt vagy ő leginkább csak csinálna egy gyereket és lakna a lakásodban? Ő hogyan veszi ki a részét a terv megvalósításában, illetve a közös egzisztencia megalapozásában?

2014. máj. 29. 10:06
 24/30 anonim ***** válasza:
SZerintem nem baj, ha tervezel, csak vond ebbe bele a párod is. Meg ha netán nem úgy jön össze minden ahogy btervezted, akkor kézülj fel arra is valahogy lelkileg. nehogy te is öngyilkos legyeél (én pl. 28 évesen lehettem volna már anya, de a bbaát elvesztettem, aztuán két évet vártunk a következőre. ilyen is van. Jah, és ahol én élek, ott az anyák egy év után mennek vissza dolgozni, nem maradhatnak otthon 3 évig. És vagy bölcsi, vagy babysitter vagy nagyi van a gyerekkel)
2014. máj. 29. 10:50
 25/30 anonim ***** válasza:
itt nem a tervezés/spórolás stb a baj, hanem a bizalmatlanságoddal van egetverő nagy probléma!!
2014. máj. 29. 10:53
 26/30 anonim válasza:

25-ös:

Összeködheted az életed valakivel úgy is, hogy magadnak teremtetted meg a dolgaidat és házasság előtt ügyvéddel le is papírozzátok, hogy ki mit hozott, így ha ESETLEG zátonyra fut a házasság, nem jelent +1 problémát, hogy ki mit visz. A közösen szerzett dolgokat = arányban, a saját dolgokat pedig értelemszerűen ki-ki a magáét.

Honnan tudod, hogy 20 év múlva nem hozza úgy a sors, hogy külön kell válnotok. Nincs ebben semmi bizalmatlanság.

2014. máj. 29. 11:11
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

de minek neki pasi?

sehol nem szerepel ő mit akar?

csak ÉN ÉN ÉN! kell egy adag sperma és kész, másra nem kell neki.

ha nem bízok benne, minek éljek vele/menjek hozzá/szüljek neki?

igen el lehet válni, papírozzák le, de azért ha 0% a bizalom, ott nem sok jó lesz.

vagy majd ülhet a nagy lakásban, sok pénzzel, de egyedül, mert senkiben sem bízik és elhagyják.

2014. máj. 29. 11:14
 28/30 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nekem is az jön le, hogy semmibe veszed a párod akaratát. Hiába van rá mentséged a múltból, ez attól még nem normális. Az élet nem kiszámítható, az összekuporgatott pénzből vett házad, bármikor kirabolhatják, leéghet, munka nélkül maradhattok. A jó hír, hogy amilyen akaratos vagy, felfogsz tudni állni, de ne próbáld megtervezni az életed, mert nem fog menni.

Ami meg a babát illeti... 3 éves korig Európában kb. senki nem marad otthon a gyerekével, csak nálunk van ez, azért, mert az ötvenes években még nem egyetemre küldték a potenciális munkanélkülieket, mint most, hanem inkább 3 év gyesre. Így az állam eltudta őket számolni, nem kerültek munkanélküli nyilvántartásba. Szóval nem kell könnyes szemmel hallgatni a kollégákat, Angliában se lesz lelki beteg az összes gyerek, pedig ott 6 hét a fizetett "szabadság". Érthető, ha te otthon akarsz majd maradni vele biztonságban, de alakulhat másképp is, és azt is meg kell majd oldanod. Az előrelátás jó dolog, a mindent betervezés nem az, mert egy idő után rugalmasságodat fogod veszíteni, és ha valami nem úgy történik ahogy te akarod, annak súlyos következményei lesznek.

2014. máj. 29. 12:41
 29/30 anonim ***** válasza:

Jó dolog a tervezés, főleg, ha mindenre kiterjed.

Ezt nem látom a te tervedben, mert arra is épít az egész, hogy a pasid beéri még négy éven át a veszekedéssel, de azután boldog apuka lesz.

Ám lehet, hogy holnap, vagy két év múlva, vagy 3,5 év múlva megelégeli ezt, és lelép, akkor mi lesz a gyerek projekttel?

2014. máj. 29. 13:31
 30/30 anonim ***** válasza:

Ebben az elgondolásodban (ami igen, elég beteges!!!), az a legdurvább, hogy párod lényegében nem több, mint egy töltet sperma, aki majd beléd tölti a gyereket az általad megálmodott pillanatban. Minden csak rólad szól, a te elképzeléseidről, a te házadról/lakásodról, stb. Párod meg lakjon bent, mint megtűrt személy.

Én nem maradnék olyannal a párod helyében, aki annyira sem bízik a kapcsolatunkban, hogy KÖZÖSEN, LEHETŐLEG FELESBEN fizessük a lakást. Mert a saját szülei szarságainak rémképével takarózik... Ez elég hülye elgondolás.

2014. máj. 29. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!