Szerintetek is betegesen megtervezem az életem? Késő lesz 28 évesen családot alapítani? ( baba és ház téma )
24 éves nő vagyok. Van egy élettársam , 20 éves korom óta, mindenben megértjük egymást ezt a témát leszámítva. Ő 32 éves.
21 évesen apai örökségből vettem egy kis másfél szobás lakást 5 millió forintért , ebben lakunk jelenleg.
21 évesen ezzel párhuzamosan kötöttem egy fundamenta előtakarékossági számlát , 6 év 7 hónapos futamidővel havi 20 ezer forinttal fizetem.
Tervben az van, hogy amikor kicsivel 28. Születésnapom előtt lejár a takarékossági szerződés eladom a lakást és veszek egy kis csaladi házat. Pl 5 millióért elmenne a lakás... A fundamentánál 2 millió lesz a saját befizetésem és 3 millió hitelt fogok kapni mellé 6 évig havi fix 43.000 forintért. Én már erre is gondolok, havi 20 ezret rakok félre borítékba az évekkel későbbi törlesztő részletre.
Tehát lesz 10 millió forintom egy házra.
A párom viszont már babát szeretne, de én úgy érzem még nem jött el az ideje. Érzem, hogy akkor megrekednénk a panelba. Ő veszekszik velem azért, hogy BETEGESEN előre megtervezek mindent és túl aggódom a dolgokat.
Én úgy nőttem fel, hogy hitelből fitelbe másztak a szüleim, soha nem volt semmink mert mindenük elment a törlesztőre. Én akkor szeretnék majd gyermeket ha úgy érzem biztonságos otthont tudtam nekik teremteni.
28 éves leszek legkorábban amikor megérkezne a baba és mindug megkapom hogy már öreglány leszek stb...
Nektek mi a véleményetek?
Én sem szeretnék előbb gyereket.
Most vagyok 23,5 éves. Ha tudnám, hogy 28-29 éves koromra 100%, hogy lesz egy kis családiházam, vagy egy 2 szobás lakásom, én várnék a gyerek-projekttel.
Szerintem nagyon is jól csinálod. Még az intelligensebb állatok is gyűjtögetnek télire, tehát ők is "terveznek", egy embernél ez a minimum szerintem. Főleg manapság, amikor mást se lehet hallani, csak hogy kinek hogyan dőlt be a hitele, és ki hogyan lett földönfutó. Aztán persze sírnak mint a fürdős kr.va, előtte gondolom ők harsogták a legjobban, hogy nem kell tervezgetni, majd hiteleket veszünk fel, aztán "majd csak lesz valahogy"..
Családalapításhoz mindenképpen érdemes előre tervezni, még akkor is, ha fennáll a lehetőség, hogy később a sors esetleg közbeszól - ez nem lehet indok arra, hogy csak éljünk bele a világba konkrét elképzelések nélkül.
28 évesen egyáltalán nem késő családot alapítani és gyereket szülni, rengetegen vannak, akik 30 körül jutnak ebbe a fázisba. A párod persze ekkor lesz 36 éves, ő lehet hogy úgy érzi, kicsúszik az időből, dehát erre azt tudom mondani, szorri, nem kötelezõ egy 24 éves nővel lenni, akkor keressen korban magához illőt :P
22-essel maximálisan egyetértek.
Szerintem régen is többre vitte az aki megtervezte a következő 10-20 évét. Én is hasonlóan gondolkodom mint a kérdező és igyekszem a gyerekvállalás előtt megteremteni azt a minimális biztonságot amit a saját lakástulajdon jelent.
Emellett már 25 éves korom óta elkezdtem félrerakni a nyugdíjas éveimre. Nem nagy összeget, havi 5 - 8 ezer Önkéntes Nyugdíjpénztárba. Nem szeretném, hogy majdani gyermekem 20-as, 30-as éveit azzal terhelni, hogy aput és anyut kell támogatnia. Lesz elég baja enélkül is.
"28 éves leszek legkorábban amikor megérkezne a baba és mindug megkapom hogy már öreglány leszek stb..."
Nem leszel öreglány. A fejlett országokban ez teljesen normálisnak számít. Kapcsolódó cikk, ha nem baj hogy angolul van:
"Ő veszekszik velem azért, hogy BETEGESEN előre megtervezek mindent és túl aggódom a dolgokat. "
Teljesen reálisan látod a jövőt, nincs ebben semmi beteges.
Mások is kérdezték már, hogy az élettársadnak hol van helye ebben a történetben. Ő is takarékoskodik és pl ő meg az esküvőre / bútorokra gyűjt vagy ő leginkább csak csinálna egy gyereket és lakna a lakásodban? Ő hogyan veszi ki a részét a terv megvalósításában, illetve a közös egzisztencia megalapozásában?
25-ös:
Összeködheted az életed valakivel úgy is, hogy magadnak teremtetted meg a dolgaidat és házasság előtt ügyvéddel le is papírozzátok, hogy ki mit hozott, így ha ESETLEG zátonyra fut a házasság, nem jelent +1 problémát, hogy ki mit visz. A közösen szerzett dolgokat = arányban, a saját dolgokat pedig értelemszerűen ki-ki a magáét.
Honnan tudod, hogy 20 év múlva nem hozza úgy a sors, hogy külön kell válnotok. Nincs ebben semmi bizalmatlanság.
de minek neki pasi?
sehol nem szerepel ő mit akar?
csak ÉN ÉN ÉN! kell egy adag sperma és kész, másra nem kell neki.
ha nem bízok benne, minek éljek vele/menjek hozzá/szüljek neki?
igen el lehet válni, papírozzák le, de azért ha 0% a bizalom, ott nem sok jó lesz.
vagy majd ülhet a nagy lakásban, sok pénzzel, de egyedül, mert senkiben sem bízik és elhagyják.
Ne haragudj, de nekem is az jön le, hogy semmibe veszed a párod akaratát. Hiába van rá mentséged a múltból, ez attól még nem normális. Az élet nem kiszámítható, az összekuporgatott pénzből vett házad, bármikor kirabolhatják, leéghet, munka nélkül maradhattok. A jó hír, hogy amilyen akaratos vagy, felfogsz tudni állni, de ne próbáld megtervezni az életed, mert nem fog menni.
Ami meg a babát illeti... 3 éves korig Európában kb. senki nem marad otthon a gyerekével, csak nálunk van ez, azért, mert az ötvenes években még nem egyetemre küldték a potenciális munkanélkülieket, mint most, hanem inkább 3 év gyesre. Így az állam eltudta őket számolni, nem kerültek munkanélküli nyilvántartásba. Szóval nem kell könnyes szemmel hallgatni a kollégákat, Angliában se lesz lelki beteg az összes gyerek, pedig ott 6 hét a fizetett "szabadság". Érthető, ha te otthon akarsz majd maradni vele biztonságban, de alakulhat másképp is, és azt is meg kell majd oldanod. Az előrelátás jó dolog, a mindent betervezés nem az, mert egy idő után rugalmasságodat fogod veszíteni, és ha valami nem úgy történik ahogy te akarod, annak súlyos következményei lesznek.
Jó dolog a tervezés, főleg, ha mindenre kiterjed.
Ezt nem látom a te tervedben, mert arra is épít az egész, hogy a pasid beéri még négy éven át a veszekedéssel, de azután boldog apuka lesz.
Ám lehet, hogy holnap, vagy két év múlva, vagy 3,5 év múlva megelégeli ezt, és lelép, akkor mi lesz a gyerek projekttel?
Ebben az elgondolásodban (ami igen, elég beteges!!!), az a legdurvább, hogy párod lényegében nem több, mint egy töltet sperma, aki majd beléd tölti a gyereket az általad megálmodott pillanatban. Minden csak rólad szól, a te elképzeléseidről, a te házadról/lakásodról, stb. Párod meg lakjon bent, mint megtűrt személy.
Én nem maradnék olyannal a párod helyében, aki annyira sem bízik a kapcsolatunkban, hogy KÖZÖSEN, LEHETŐLEG FELESBEN fizessük a lakást. Mert a saját szülei szarságainak rémképével takarózik... Ez elég hülye elgondolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!