Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is betegesen...

Szerintetek is betegesen megtervezem az életem? Késő lesz 28 évesen családot alapítani? ( baba és ház téma )

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok. Van egy élettársam , 20 éves korom óta, mindenben megértjük egymást ezt a témát leszámítva. Ő 32 éves.

21 évesen apai örökségből vettem egy kis másfél szobás lakást 5 millió forintért , ebben lakunk jelenleg.

21 évesen ezzel párhuzamosan kötöttem egy fundamenta előtakarékossági számlát , 6 év 7 hónapos futamidővel havi 20 ezer forinttal fizetem.

Tervben az van, hogy amikor kicsivel 28. Születésnapom előtt lejár a takarékossági szerződés eladom a lakást és veszek egy kis csaladi házat. Pl 5 millióért elmenne a lakás... A fundamentánál 2 millió lesz a saját befizetésem és 3 millió hitelt fogok kapni mellé 6 évig havi fix 43.000 forintért. Én már erre is gondolok, havi 20 ezret rakok félre borítékba az évekkel későbbi törlesztő részletre.

Tehát lesz 10 millió forintom egy házra.

A párom viszont már babát szeretne, de én úgy érzem még nem jött el az ideje. Érzem, hogy akkor megrekednénk a panelba. Ő veszekszik velem azért, hogy BETEGESEN előre megtervezek mindent és túl aggódom a dolgokat.

Én úgy nőttem fel, hogy hitelből fitelbe másztak a szüleim, soha nem volt semmink mert mindenük elment a törlesztőre. Én akkor szeretnék majd gyermeket ha úgy érzem biztonságos otthont tudtam nekik teremteni.

28 éves leszek legkorábban amikor megérkezne a baba és mindug megkapom hogy már öreglány leszek stb...

Nektek mi a véleményetek?

2014. máj. 29. 08:20
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Egy ilyen osztozkodasi veszekedes utan apu ongyilkos lett. Nem tudok mashogy allni az elethez. Szuleimre nem, mindig cdak magamra szamithattam.
2014. máj. 29. 08:35
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
És a párod hogy viseli, hogy az ő szerepe kimerül a spermadonor feladatkörében? Már ha van...
2014. máj. 29. 08:35
 13/30 anonim ***** válasza:

párod beleszólhat valami, vagy csak bólogasson?

ő nem a társad, nem lehetsz vele is ilyen bizalmatlan!

szépen borul majd a terved, ha otthagy, nem lenne meglepő!

tojsz a véleményére, majd időre csináljon fel és kussoljon???

2014. máj. 29. 08:42
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező értem hogy te a múltból hoztad ezt magadal hogy nem tudsz osztozkodni de azt is meg kell értened hogy egy kapcsolatban,házasságban nem lehetsz ilyen mert ezzel a párodat bünteted.

Ha kell kérj szakamber véleményét mert ez nem normális.

Ha most engem az exem megcsalt,és rossz emlékeim vannak akkor ezzel a férjemet kellene büntetnem és folyamatosan veszekedni vele hogy bizti megcsal meg féltékenykedi?nyilván nem lenne hosszu házasságom.

2014. máj. 29. 08:49
 15/30 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen rossz gyerek- és fiatalkorod volt. :(

Szerintem nem csinálod rosszul és nem leszel még "öreglány" amikorra gyereket szeretnél. A probléma ott van, ha ezt a párod nem érti meg. Én hiába mondom, hogy igazad van, ha ő nem így látja. Manapság bőven 30 fölött szülnek a nők, úgyhogy ez nem állja meg a helyét, hogy "öreg" leszel 28 évesen szülni. Párod dolgozik? Ha te most elmennél gyed-re, gyes-re, akkor nem tudná ez idő alatt ő beletenni a fundamentába a havi 20 ezret? Te csak a házvásárlás miatt nem akarsz még gyereket vagy amúgy is várnál vele?

2014. máj. 29. 08:49
 16/30 A kérdező kommentje:
Én úgy szeretnék gyermeket vállani , hogy ne papa- mama nevelje helyettem amíg én dolgozok, hanem egy olyan anyagj biztonságot szeretnék megteremteni, amelyben nem kell aggódni az anyagiakért. Sajnos sok munkatársam 1-2 éves gyerek mellől jön el dolgozni és nagyszülők nevelik a gyereket. Ezt az ő szájukból hallottam, kőnnyező szemekkel.
2014. máj. 29. 08:54
 17/30 anonim ***** válasza:
20%

olyan anyagi helyzet, ami betonbiztos sose lesz, jöhet bármi, leég a ház, betegség, gyerek betegsége és borul minden.

beteges vagy, kezeltesd magad, mert baromi egyedül leszel!

2014. máj. 29. 08:57
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Megint 1es szám 1 személybe irsz.Tehát te...Hol a párod ebben a történetben?

Neki milyen beleszólása van?Ő nem akar hozzátenni valamit vagy nem tehet hozzá valamit?

Azt ugye tudod hogy lehet saját autód,saját házad,saját bankszámlád de gyereked az nem,az közös lesz és bizony azon osztozkodni kell.

2014. máj. 29. 08:58
 19/30 anonim ***** válasza:
56%
Ismét egy nő, aki magántulajdonként kezeli a gyereket. A nemét eldöntötted már?
2014. máj. 29. 09:04
 20/30 anonim ***** válasza:
35%

Normális ember már kisiskolásan tervezi a jövőjét. Nekem azt tanították szüleim, hogy az prolikra jellemző csak, hogy máról-holnapra élnek nem tervezik a jövőt.

A proli meg a paraszti mentalitás közti jelentős különbség pont abból adódik, hogy a proli megkapta hétvégén a fizetést ami pár nap alatt elvert, máról holnapra élt, míg a a parasztember munkája csak több hónap után hozta meg gyümölcsét, gazdasága fejlesztésére több éves tervei voltak.

A legjobb befektetés a tanulás. 30 körül még egyáltalán nem késő az első gyermek vállalása sem. Szerintem nem jó ha anya 2 évnél tovább otthon marad gyerekkel, egymás után két gyereket vállal, hanem szoktassa a gyereket minél előbb közösséghez, és dolgozzon, hogy férjének se kelljen megszakadnia.

2014. máj. 29. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!