Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 évesen megválaszthatom én...

16 évesen megválaszthatom én a gyámomat? NAGYON FONTOS!

Figyelt kérdés
Üdv, nemrég töltöttem a 16-ot. Mostohaapámmal élek együtt aki egy f@szkalap, állandóan veszekszünk, én nemegyszer majdnem össze is verekedtünk. Szeretnék elköltözni apámhoz, de nem tudom hogy van-e biztos módszer arra hogy megkapja a gyámságot. Ezt is nemrég hallottam hogy 16 évesen megválaszthatom a gyámomat. Igaz ez? SEGÍTSETEK, EZ NAGYON FONTOS NEKEM.
2009. dec. 30. 13:16
 1/10 anonim válasza:
100%
elvileg igen. egyrészt 16 éves korod felett pl. már iskolaköteles sem vagy, tehát a 16-os korhatár jelent vmit. másrészt egy gyereknek joga van eldönteni, kivel akar élni, főleg ennyi idősen. biztos vagyok benne h a gyámhatóságnak kötelessége figyelembe venni h Te mit akarsz. ha édesapáddal leültök és megbeszélitek, ha segít neked, akkor én kívülállóként úgy gondolom, h simán megoldható az ügy.
2009. dec. 30. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
bocsi de 18 éves koráig iskolaköteles, viszont azt h kivel akarsz élni már 14 éves korod után eldöntheted ilyen esetben
2009. dec. 30. 13:28
 3/10 anonim válasza:
első vagyok, én úgy tudtam h 16, de ezek szerint 18, sorry. a lényeg h sokat számít az h Te mit akarsz.
2009. dec. 30. 13:46
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
16 éves korig iskola köteles tudtommal
2009. dec. 30. 13:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Hol van anyukád? Mert ez is kérdés? Aztán kérelmezned kell az elhelyezésedet. a gyámod mindenképpen édesapád és édesanyád, de az elhelyezés kédéses. Ebben az esetben a gyámhatóság megfogja vizsgálni édesapád körülményeit, hogy képes-eaz ellátásodra, hogy eltud-e tartani.

Az is kérdés édespád akar-e? mert attól hogy néha nap ott vagy nála, lehet nem nagyon szeretne egy problémás tinit a nyakába. Aztán mi lesz ha édesapád is azt mondja hogy kisfiam sehova , ma nem mehetsz discoba se moziba ma itthon maradsz és segítesz kapálni, meg elmosogatni, vagy azt mondja nem ad zsebpénzt, ha nála laksz dolgoznod kell. stb... akkor hova fogsz menni?

2009. dec. 30. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Most nehogymár azon vitatkozzatok, hog hány évig iskolaköteles! Egyébként 18, aki nem hiszi nézzen utána

_

Szerintem megoldható az ügy!

2009. dec. 30. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:

neki még 16 éves korig kötelező az iskola. ha 15 éves lenne most, akkor már 18-ig lenne kötelező a suli. A törvény épp úgy hozták, hogy a 93-asoknak még 16 é. korig.

Csak azért tudom, mert én is 93-as vagyok, de szóljatok, ha tévedek..

2009. dec. 30. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:

16 évesen kérvényezheted a gyámhatóságon,hogy apukádhoz költözhess,viszont nem a gyámod lesz,hanem a gondviselő szülőd,amennyiben "megfelel"a gyámhatósági kritériumnak.

Viszont valószínűleg jobb lenne,ha a három felnőttel(apukád,anyukád,nevelőapád)leülnél megbeszélni a problémákat.Az nem kifogás,hogy nem állnak szóba,ha a gyerekükről van szó,akkor félre kell tenni minden ellenségeskedést.

2009. dec. 30. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
12 éves korodtól (állítólag) te döntöd el,hogy kinél akarsz lakni
2009. dec. 30. 17:53
 10/10 anonim válasza:

Én ugy tudom h ha 16elmutál,akkor már a biroság nézzi h te hova szeretnél menni,és nagyon is figyelembe vesszi!

Sok Sikert:)

2009. dec. 30. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!