Mit tegyek? Elköltözzek? ( A kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú.
Nah szóval az van hogy anya és apa elvátak és én akkor négy éves voltam.. Még igazán nem tudtam miért kell elköltözni de arra emlékszem hogy sírtam.van egy nővérem is.
Anyának új barátja lett, akivel próbáltam megbarátkozni de nem ment, mert ő folyamatosan ordibált mindenért és fenyegetőzött és sokszor anyát is verte. Minket a nővéremmel szerencsére nem.. És így nőttem fel h ezt látom.. Született 3 hugicám akiket szeretek de az apjára ütöttek... Egerben tanulok egy erős gimiben és bejárós vagyok(1 ora az ut).
Kelek fél 6kor es megyek suliba ott nagyon elfáradok és 4re hazaérek. Tanulnék de a 3 hugom üvölt anya meg nem is szól rájuk h maradjanak mert en szeretnék tanulni. A mostohaapám kiment külföldre dolgozni, azzal az indokkal h nekunk segitsen es h felújítsuk a házat.. De amikor hazajon a pénzzel akkor egy fillért nem képes ideadni nekem meg a nővéremnek mert h mi nem az o gyereke vagyunk.. Es akkor ebbol folyik a vita es van h anyámat megveri... A hugaim sírnak én is majdnem de nem merek mert félek a mostohaapámtól. M.apám elmegy és iszik anya sír és én odamegyek megvigasztalni es azt mondja h egyszer ugyis elhagyja. Ezt mondja már tobb éve de nem hagyja el. A növérem koliba van. En is oda akarok menni de nem akarom anyát itthagyni. Tudom h kimegy a m.apám külföldre es csak havonta jár haza, de anyának segitenem kell. Amikor nincs itthon m.a-m akkor anya idegbeteg es mindenert engem csesz le de komolyan azért is beszol h tanulok es nem a kicsire vigyazok. Es en ilyenkor visszaszólok hogy ne haragudj de nem nekem szulted.. Es akkor jon az anya vs. én veszekedés o mondja en is mondom es mindig olyanokat vág a fejemhez hogy mindig sírok. És oda se jon megvigasztalni... Másnap mintha mi se történt volna.. Elegem van nem tudok tanulni es ez meg is látszik a jegyeimen..van amikor apánál alszok es ott tudok tanulni.
Oda kéne költöznöm? De mi lesz anyával? Szétveri a mostohaapám mikor otthon van? Segítsetek!!!!!!'
Bocsi a helyesírási hibákért!
Anyukádnak kellene feljelentést tennie. A mostohaapád az, aki veszélyezteti a környezetét, neki kell elmennie, nem nektek menekülni.
Olyan érdekes, ha egy vadidegen ember jönne oda minden nap megverni anyukádat, akkor nyilván már rég a rendőrség előtt lenne az ügy, ha viszont a férje/élettársa teszi ezt, azt sokan hajlamosak szó nélkül tűrni, a külvilág meg tudomást sem venni róla.
Szóval mindenképp tegyetek valamit ez ellen. Ha nem tudjátok, merre induljatok, itt segítenek, akár te is felhívhatod őket:
NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület
Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (hétköznap este 6 és 10 között)
Figyelj, ha több választ kapsz ugyanazt olvashatod majd bennük. Beszéld meg apukáddal, hogy elköltözhetsz-e. Ha leokézza itt a nyár fogod magad és bepakolsz. (Elmondhatod anyukádnak, de én nem tenném! Ha kérdezi, hogy mik ezek a cuccok, meg, hogy miért pakolsz annyit mondasz, hogy keresel valamit, meg rendet akarsz tenni.) Apukád egyszer eljön a cuccodért, és már el is költöztél.
Anyukád ki lesz borulva, de szépen elmondod az okaidat, elmondod azt is hogy félted őt, de úgysem tudsz segíteni.
Szia!
Ha most magadat tönkreteszed, akkor később se lesz erőd segíteni anyukádon. Az tényleg nem valószínű, hogy halálra verje apukád, annál szerintem több esze van, ő se akarna börtönbe menni. Hiszen többen tanúskodnának ellene.
Most költözz apukádhoz, és tanulj nagyon szorgalmasan. Végezz egyetemet vagy egy jó szakmát, hogy eleget keress. Ha anyukád lépésre szánja el magát, így majd tudsz neki segíteni. Amikor elhatározza magában, hogy elválik, simán fennakadhat azon, hogy jó, de akkor miből tartja el a három kicsit. Úgyhogy szedd össze magad, így tudsz a legjobban segíteni anyukádon hosszú távon. Én az iskolapszichológust is meglátogatnám a helyedben, ha van nálatok, ő is tud segíteni, hogy pl. ne engedj az érzelmi zsarolásnak.
Az írásodból nem derül ki, hogy az apukád mennyire van tisztában az otthoni körülményeiddel? Ha nem tudja, mi a helyzet körülöttetek, mondd el neki és kérd ki a véleményét, tudna-e segíteni? Ha tudja, tisztában van vele, milyenek a körülmények, akkor mi a véleménye erről, tett-e már valamit a védelmetekben? Az írod, a m. apád egy fillért nem ad nektek mert nem vagytok a gyerekei. Az anyagi támogatásotok valóba nem az ő dolga, hanem az édesapádé és anyukádé. Apukád támogat titeket anyagilag? Mennyi gyerektartást fizet?
Sok múlik azon is, hogy mennyi idős vagy. Anyukád életét nem neked kell megoldani, hanem fordítva. Ő tartozik felelősséggel értetek, amíg tanultok.
Utolsó:
Apa segít, fizet gyerektartást de a m. Apám elvállalt minket akkor nehogymár 100 ft-ot sajnáljon tőlunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!