Tudtok róla, hogy bárki is adta volna ezt a nevet a gyerekének?
Valahol a neten láttam ilyen nevű hozzászólót egy témához, aztán utánanéztem a nevének.
Elsőre megfogott, páromat úgyszintén, de akiket eddig kérdeztem róla, nem nagyon tudták, hogy ilyen keresztnév is létezik.
Ismertek ilyen nevű embert?
A név: Balassa
Figyelj, ha nem kapsz rá egyértelmű választ itt, akkor menj be egy könyvesboltba, és lapozd fel ezt: Ladó János-Bíró Ágnes: Magyar utónévkönyv, Vince Kiadó, Budapest, 2005
Mert ebben benne van, hogy melyik névvel hány gyereket neveztek el abban az évben (nekem az 1987-es van meg, szüleim abból választották az én nevemet, és abban is oda van már írva)
Kérdező, kettőből semmi, gratulálok.
Te azt akartad megtudni tőlem, hogy mennyire gyakori ez a név, szóval hogy ki adta már ezt a nevet a gyerekének. Erre írtam, hogy abból megtudod, mert pl. az én nevemből 0 db-ot adtak 1987-ben. Te jó ég.
A második válaszoló meg azt írta, hogy idegen hangzású, nem eredetű, és csak segíteni akart szegény babádnak, akire majd fintorognak az emberek, mikor a "mi a neve, de aranyos kisfiú?" te majd azt feleled: "Balassa"...
Igaz, a Botond és társai sokkal jobban hangzanak, mi? :) Csak az felkapott lett, bár szerintem attól még irtó ronda név. vagy a Kevin és Noel, amik megint tucatnevek.
Nem tudom, mennyivel ad ez több alapot a cikizésre, mint a Bendegúz vagy épp a Zalán. Gúnynevet aztán rohadt könnyű találni, még egy egyszerű nevűt is csúfolhatnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!