Van itt még valaki aki családja pár éve még jó életszínvonalon élt, de mára a válság miatt komoly anyagi nehézséggel küzd, hogy viselitek?
Ha nincs a családnak hitele, és szerencsés esetben van még munkahely, még víz fölött tartják a fejüket.
Na meg a jó életszínvonal, kinek mit jelent? Új autót, nyaralást, mozit, ruházkodást? Vagy meleg lakást, betevőt?
jelen.
már ott tartunk hogy egyik hónapról a másikra élünk. Kiszámoljuk általában mennyi a rezsi azt levonjuk a fizuból és a maradékot elosztjuk minden napra egységesen. De egy ekkora családnál mindig lesznek pluszkiadások. Persze mivel mindenki többet dolgozik idegesebb is a hangulat. Talán ezt sajnálom a legjobban, nagyon feszült mindenki és durván egymásnak tudunk esni.
Rengetegen vannak így kérdező.
"A világon mindenhol" - ember, a világon máshol 3-4 éve a válság szót sem emlegetik már!
Csak otthon fogják még mindig erre, hogy szar minden. A világ egyéb részein igyekeztek rendbehozni a helyzetet, nálunk meg jött rá még a Fityisz mire jobb volt kicsit, és kilopott mindent az államkasszából :) Na ez a nagy magyar válság.
"2010. óta mindenki rosszabbul él, hála a narancsos bandának."
Tipikus proli sirám. Meg kéne tanulni felzárkózni a középosztálybeli értékrendhez, nem pedig arra várni, hogy a kormány mikor dobja be a koncot és azon rinyálni, ha nem ingyen kapod.
Mi így voltunk.
Évekig tellett mindenre,40.000 ft-os cipőre,luxus nyaralásokra,ha elmentem élelmiszert venni,bedobtam 50.000-et és nem néztem az árakat.Azt sem tudtam mennyi egy kiló kenyér.
Aztán bedőlt a vállalkozás,ezzel egy időben teherbe estem,és olyan anyagi válságba kerültünk,hogy ha nincs anyám,bele is fulladunk.Ő fizette ki a gáz számlánkat mert még arra sem volt pénzünk.
Aztán valahogy csak össze kapartuk magunkat,férjem talált állást,én kaptam a gyedet,és nagyjából egyenesbe jöttünk.Élünk,nem szenvedünk hiányt,de nem nagylábon,pl.fával tüzelünk,mert a gáz már nekünk drága.
Néha hiányzik,hogy nem vehetek meg mindent,de hibáztatom is magam azért,mert elherdáltunk sokat,rengeteget félre tehettünk volna,és nem tettük.De ez van.Boldog vagyok,egészségesek vagyunk,és szerencsére a férjem egyre feljebb lép azon a bizonyos ranglétrán,lehet egyszer még a régi színvonalat is elérjük,de akkor már biztos okosabban fogjuk kezelni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!