Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben hová...

Ebben a helyzetben hová költöznél Mo-n belül és mihez kezdenél?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy No-ban lehúzol 10 évet, összespóroltok mondjuk 60M Ft-ot. Közben kint megszületnek gyerekeid is. Magyarországon időközben meghalnak a rokonaitok, senkid nem marad. Külföldön 50 év felett már nem kapsz munkát, max minimálbérért, hó végén 0-ra jöttök ki. Elkaristolnál így külföldön vagy hazaköltöznél Mo-ra? Ha Mo-ra költöznél:

-melyik országrész, város, falu? Pest vagy Bécs közelsége praktikus a gyerekek iskolái és nyelvtudása miatt.

- milyen tevékenységbe kezdenél az összespórolt pénzből, hogy még 15-20 évig, a külföldi nyugdíjig kihúzd? Gazdálkodásba? Ennyi pénzből mibe?

2014. máj. 17. 15:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%
Haza jönnék a helyedben, és nem foglalkoznék azon emberek irományaival akik a saját hazájukat megtapossák. Ellenben vennék a Balatonon egy szép házat, és abszolút az eddig szerzett tapasztalatomat prosperálnám itthon. De mindezt úgy, hogy nem vállalkozásban.
2014. máj. 17. 16:01
 12/21 anonim ***** válasza:
47%
Első vagyok: Kérdező, de miért akartok haza jönni? Csak arra alapozva, hogy itthon olcsóbb bármit elindítani, csak amiatt felesleges, ahogy a többiek is írták. Max. az ingatlanok olcsóbbak, mint külföldön, de az élet ugyanolyan drága, vagy még drágább is. Az adók, a vállalkozás utáni adók, járulékok szintén horror összegek. Alaptőkének, úgy tudom még mindig így van min. 3 milla kell, hogy normálisan beinduljon a vállalkozás min. 5 milla biztos, hogy kelleni fog - bármiről is legyen szó -, kellenek ismeretségek, anélkül halott ügy szerintem az egész. Ha osztrákokhoz átjárva vállalkoztok, azért ott is eléggé telítve van a piac, tehát sok mindenre elég a 60 milla, de rizikós, hogy beindul-e, vagy rámenne-e mindenetek. Nem tudom, hogy németeknél mi mennyibe kerül, ha ott vállalkozást indítanátok, de ott sokkal nagyobb esélye van annak, hogy működő képes legyen.
2014. máj. 17. 16:04
 13/21 anonim ***** válasza:

"és nem foglalkoznék azon emberek irományaival akik a saját hazájukat megtapossák"

Veled van a baj, ha szerinted megtaposás az igazság.

Én imádom az országot magát. Gyönyörű hely lehetne, ha törődnénk vele!

De nem törődünk, mert minek? Ó kit érdekel, itt egy kis gaz... meg a kidőlő drótkerítés... meg a potyogó tető, vakolat. Meg a foszladozó festés. Meg a kátyúk az utakon. Meg a 30 éves, feketén pöfögő autók. A széteső orosz vonatszerelvények. A mocskos, csövesekkel teli várók, megállók, a betonból öntött buszmegállók az 50 fokos szögben megdőlt táblákkal...Az igénytelenül, otthonkában-melegítőben utcáramenő emberek tömkelege...

2014. máj. 17. 16:23
 14/21 anonim ***** válasza:
10%

Le lehet nézni Magyarországot is, meg azt is, aki haza akar jönni, de ezek nem egyedi esetek. Lehet, hogy sokaknak fáj, de nyugdíjas korban sokan jönnek haza ebbe a "szarkupacba", annál az egyszerű oknál fogva, hogy ez a hazájuk és itt akarnak még élni. Hogy hány ilyet ismerek? Elég sokat, mert nagynéném is kint él Németországban. Ő orvos, tehát nem él rosszul, mégis itthon érzi jól magát és már most is sokat jár haza.

A kérdésre válaszolva, én Budapest környékére jönnék, de nem a belvárosba, hanem inkább az aglomerációba, ahonnan közel van a belváros, de mégis nyugodtabb. Ha a gyerekek viszont rosszul beszélnek magyarul, akkor viszont érdemesebb a nyugati határhoz, hogy tudjanak esetlen német nyelvű iskolába járni.

2014. máj. 17. 16:27
 15/21 anonim ***** válasza:
esetlen=esetleg :))
2014. máj. 17. 16:27
 16/21 anonim ***** válasza:
14: a valóság közlése nem a hazánk lenézése, sőt nem is nézte senki se le azt se, aki haza akarna jönni. Továbbá más haza járogatni, meg itt is élni. Én is szeretem a hazámat, de ami tény, az tény. Első hszes voltam.
2014. máj. 17. 16:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Már megint a mocskolodások . Egyébként látszik, hogy ki nem Mon.-n már több éve. Sajnos kelet Mo. még tényleg szarul néz ki, de mit lehet várni ahol a falukban már több a cigány mint a magyar?
2014. máj. 17. 16:59
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk a családom a Dunántúlon él...

Nézz körül egyszer ott a szép Bakony környékén. Minden tökéletes, amíg be nem tévedsz egy faluba...és nem, nem a cigányok miatt. Abból arrafele nem sok van. Magyarok vannak. Magyarokra dől rá az a sok épület... magyarokra rohad rá a kert.

2014. máj. 17. 17:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Én már csak a gyerekek miatt is maradnék kint. Minden fiatal menekül az országból, ha komoly okom lenne is elgondolkoznék, akkor én minek hoznám őket vissza... Hogy pár év múlva költözzenek ők, te meg maradsz egyedül (vagy pároddal) Magyarországon? Értelmetlen.
2014. máj. 17. 17:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Azért költöznek haza sokan nyugdíjas korban, mert a kinti nyugdíjból királyként lehet élni jelenleg Mo-on. Ahol én élek, ott kb 300.000 ft manapság a nyugdíj. Abból azért most jól meglehet élni Mo-on!
2014. máj. 17. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!