Keresztnév megváltoztatása?
Figyelt kérdés
A problémám a következő lenne: 2 keresztnevem van, az első, amit használok különleges és nagyon ritka, egy másik ilyen nevű embert se ismerek. A családom imádja, mindig azt hallgatom, milyen gyönyörű nevem van. Én viszont nagyon utálom kiskoromtól kezdve, nem szeretek bemutatkozni, mert míg az idősebb korosztálynak lehet, hogy tetszik ez a név, az én generációmnak (huszonévesek) nagyon nem, mindig furán néznek rám, volt aki kinevetett (elég primitív húzás). Nem is ők érdekelnek, hanem az, hogy én utálom. Van második keresztnevem, egy teljesen átlagos név, amivel nincsen semmi bajom, úgy érzem, sokkal magabiztosabb lennék vele, mert nem félnék bemutatkozni. De 20 éves vagyok, nem tudom elképzelni, hogy kezdjem el használni a második nevemet, hisz mindenki az elsőn ismer és szólít, nem tudom, hogyan állhatnék át a másikra és szokhatnám meg azt. Ti áttérnétek a másik névre?2014. máj. 8. 09:10
11/15 anonim válasza:
9-es vagyok, és alapjában egyetértek veled mindenben. Viszont nem hétköznapi a viszonyunk, vagy hogy is mondjam... nincs köztünk normális kapcsolat a családommal, ezért ez nem tud zavarni. Én lezártam a múltamnak egy részét, amikor nevet változtattam, azóta megszűnt a belső feszültségem és minden kérdés megoldódott az identitásom körül magamban. Onnantól pedig mindegy lett, hogy párhavonta-félévente, ha találkozunk, néhányan úgy hívnak, ahogy nekik tetszik. Tudom, hogy van egy képük rólam, ami nem én vagyok és amihez ragaszkodnak, és ezen én soha az életben nem fogok tudni változtatni, talán nem is akarnék, ha tudnék sem, ezek után a név már csak egy apróság.
12/15 anonim válasza:
Ki pontozta le a 10-est, és miért? Szerintem igaza van... na mindegy, én zöldet nyomtam (a fele úgyis nekem szólt).
13/15 A kérdező kommentje:
Én is egyet értek, de pl sajnos az én családom se fogja soha elfogadni a másik nevem (amit persze ők adtak ugyanúgy), de ők az elsőt szeretik, anyukám meg is mondta, hogy tőle ne várjam el, hogy másképp szólítson. Viszont másokkal nem tudom, hogy kezdjem el, megemlítettem pár barátomnak, de hát nekik se könnyű áttérni.. Meg közösségi oldalak stb... akik ezen átmenetek, pl 9-es, hogyan csináltátok?
2014. máj. 8. 21:31
14/15 anonim válasza:
Második vagyok. A szüleim és testvéreim továbbra is az első nevemből adódó becenéven szólít. Ahogy új iskolákba kezdtem járni , új munkahelyek, új város mindenhol a második nevem használom. Sok régi ismerős megakadt rajta, de nem gond. Nem kérem ki magamnak ha az első nevemen szólítanak mert az is az enyém és hallgatok rá. De sok régi ismerős kezdte használni a második nevem amikor egy társaságban vagyunk új ismerősökkel. Néha a szüleim is hívnak a második nevemen, de ez nagyon ritka. Én a helyedben azzal kezdeném hogy közösségi oldalakra csak a második névvel regisztrálnék föl, hogy az új ismerősök már így azonosítsanak be. Ha megkérdezik hogy miért nem jó az ami volt, mondd el hogy jobban szereted a második neved és kész. Nem érdemes túl nagy feneket keríteni a dolognak mert akkor a környezeted is jobban elfogadja. A neved kiváncsivá tett. Esetleg privátban megírod?
15/15 anonim válasza:
Én is úgy tettem, ahogy a második javasolta, mielőtt hivatalos lett, már átírtam a nevem a közösségi oldalakon. Voltak távolabbi ismerősök, akik rákérdeztek, miért, de ők nem voltak annyira fontosak, így csak valami olyasmit válaszoltam, hogy mert ez tetszik, nem magyaráztam túl. Akik közel állnak hozzám, már régóta tudták, hogy nem szeretem a nevem, ők ezért nem lepődtek meg. De nekem azért volt könnyebb a helyzetem, mert épp teljesen új helyre kerültem, nekem nem igazán maradtak régi, távoli ismerőseim, csak ugye a barátok, rokonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!