Szeretném megváltoztatni a keresztnevemet. Tulajdonképpen nem lenne nagy változtatás, mert amire meg szeretném változtatni, az már a mostani nevem egyik becézett alakja (de egyébként önmagában is rendes név). Egy hónap múlva leszek 18, még egy évem hátravan a gimiben. Szerintetek mikor lenne érdemes megváltoztatni? Én úgy gondolom, addig, ameddig ebbe az iskolába járok. Városban az okmányirodához, vagy hová kell fordulni ez ügyben? Mennyibe kerül? És ha megváltoztatom, mi lesz a régi papírjaimmal, pl. nyelvvizsga bizonyítvánnyal, ha azon a régi keresztnevem szerepel? Nagyon szeretném ezt a változtatást, mert nem vagyok képes kibékülni a nevemmel.
Elmondanád kérlek, hogy hogy hívnak és mire szeretnéd változtatni?:)
2010. nov. 14. 17:04
2/14 anonim válasza:
Erzsébet-Zsóka?
3/14 anonim válasza:
A névváltoztatáshoz minisztériumi engedély kell tudtommal. Az okmányirodán adod le a kérelmet, és miután engedélyezték elkezdheted a procedúrát: Minden papírodon meg kell változtatni a neved (személyi, útlevél, bizonyítványok). Mindegyiket külön kérelmezed. Nem egyszerű, és sok utánajárás.
4/14 A kérdező kommentje:
Dorottyáról Dórára
2010. nov. 14. 17:05
5/14 anonim válasza:
olyasmi, mint a Gergely-Gergő változat?
egyébként minél hamarabb érdemes, amíg nincsen sok papírodon rajta a korábbi névalak, mert később csak ennél több dolgot kell újranyomtatni. minden iratodat újra kell csináltatni, és maga a névváltoztatás is benne van egy tízesben (illetékbélyeg).
a nyelvvizsgát és hasonló okleveleket pedig újra ki kell állíttatni az új nevedre, az nem tudom, mennyibe kerül.
2010. nov. 14. 17:06
6/14 anonim válasza:
szerintem nagyon szép neved van :) de ha többet akarsz megtudni, járt utána hivatalba :D
2010. nov. 14. 17:10
7/14 anonim válasza:
Én Dóra vagyok de jobban tetszik a Dorottya név :)
Pont ellentétek vagyunk :D
2010. nov. 14. 17:23
8/14 anonim válasza:
Én a helyedben tiszteletben tartanám szüleid döntését. Ez egy sznob hozzáállás. Nem kell ahhoz megváltoztatni a nevet hogy más néven szólítsanak. Bemutatkozásnál mond a neked tetsző nevet.
2010. nov. 14. 17:34
9/14 Tinker Bell válasza:
Ez nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy gondolod! Még ha meg is csináltatod a papírjaid nagy részét, valahol biztosan megmarad a régi, aztán meg magyarázkodhatsz, hogy ki is vagy valójában...
Amúgy meg miért olyan szörnyű, hogy így hívnak?
A szüleid mit szólnak az ötletedhez? Biztosan rosszul esik nekik, hogy az általuk választott név számodra nem megfelelő! Vagy őket is lecseréled, mert múlthéten csúnyán néztek rád?
2010. nov. 14. 17:38
10/14 A kérdező kommentje:
Tinkerbell, ez az utolsó mondat elég ostoba volt, mert egyáltalán nem erről szól ez az egész. A szüleimmel megbeszéltem, ők úgyis az általuk választott néven fognak hívni, de azt mondták, ha én jobban érzem magam Dóra néven, akkor változtassam meg. Nekik nem az a fontos, hogy mi hivatalosan a nevem, hanem hogy jól érezzem magam. Tudják, hogy kiskorom óta nem vagyok kibékülve a nevemmel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!