Keresztnév megváltoztatása?
Én anno a vezetéknevemmel nem voltam kibékülve - családi ügy, és nem kérek lelkifröccsöt hogy milyen vagyok.
Nah akkoriban sikerült papírokat találnom a neten hogy mit hogy. A régi gépem meghalt úgyhogy nem tudom átküldeni, de te is biztos megtalálod google segítségével.
Én úgy emlékszem 18 alatt szülői engedéllyel lehet nevet változtatni és kapcsiból 20000 Ft.
Házasságkötéskor van 1 ingyenes.
A többi papírodat is újra kell csináltatnod...
Én érettségi előtt nem csináltam meg.
Most meg hogy már az egyetemen így ismernek és ez van az indexemben is - sőt lehet húgom is idejön - nem szívózok már senkivel.
Már van presztízse a nevemnek, nem akarom több év munkáját kidobni, akármennyire is bánt néha, hogy apám nevét viselem...
Szia!
Én is most esek át ezen a procedúrán, a bejelentett lakóhelyed közjegyzőjéhez kell menned, születési anyakönyvi kivonattal. Ott mondani kell neki, hogy vezeték vagy utónevet szeretnél változtatni (én utónevet változtatok épp)
Kapsz egy szép csekket 10000Ft illetékkel be kell fizetni meg a jegyző ugye felküldi kérelmed ,aminek megítélése 2-3 hónap. Azután indulhat a buli , érettségi bizonyítvány jogsi adókártya bankkártya bla bla bla . :D
Sok sikert kívánok!
Illeték szinte semmit sem tartalmaz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!