Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezek közül a nevek közül...

Ezek közül a nevek közül nektek melyik tetszik jobban?

Figyelt kérdés
Ahogy nézegettem az utónévlistát, találtam az Ápril és Áprilka neveket, és nagyon megtetszettek, viszont nem tudom eldönteni, hogy a kettő közül melyik jobban. Egyszer ez, máskor az. Szerintetek hogy szebb?

2014. ápr. 19. 17:03
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
65%

Ezzel az erővel akkor Máj nevet is lehetne adni? Ápril az Áprilisból, akkor Máj a Májusból?

Tudom, hogy amcsiéknál van April, de azt Éprilnek ejtik.

2014. ápr. 19. 18:16
 12/44 A kérdező kommentje:

A Maja származik a május hónap nevéből, azt hiszem. Február, Március fiúnevek, ezt tudom, meg gondolom, a júniusból, júliusból, augusztusból is van név. A November külföldön létezik mint uniszex név, ilyenek nálunk nincsenek sajnos.

Az Éprilnek meg nem lenne értelme azon kívül, hogy kiejtés szerinti átírás. Így é-vel se angolul, se magyarul nem jelentene konkrétan semmit. :)

2014. ápr. 19. 18:23
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. ha április a gyerek, akkor talán még van is mire fogni a névválasztást. De pl. novemberben születő gyereknek már elég fura lenne. Tudom, van Auguszta is, de nekem az is furcsa. A nagyon beszédes nevekkel egyélbklént is fenntartésaim vannak. A Virág meg a Virágnevek még oké, de Balzsam? Gyömbér? Fahéj? Zsálya? Cseresznye? (ezek is anyakönyveztetőek). És valahogy nekem ez a kategória az Ápril is.
2014. ápr. 19. 18:35
 14/44 A kérdező kommentje:
Nekem is egy kategória. De nekem tetszenek ezek a nevek, mármint alapból tetszik ez a gyümölcsneves vonal, aztán ezen belül hangzása dönti el, mit tartok szépnek és mit nem. Lehet, hogy sokak szerint elcseszett ízlésem van, de ez van, ezért van ennyiféle név, amiből választani lehet. :) Engem egyébként nem zavar, ha másoknak nem tetszik, nekem sem tetszik sokminden, ízlésről nem lehet vitatkozni.
2014. ápr. 19. 18:48
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked ez tetzik, akkor jogod van így dönteni. van egyébklnt egy csomó fura nevű gyerek. aztán a körülöttük lévők megszokják hamar és már nem is feltűnő nekik.

Pl. 30 évvel ezelőtt volt egy Zalán nevű osztálytársam. Akkor ez a név borzasztóan ritka volt, furcsának és rondának találták legtöbben, merthogy milyen név ez már. Most meg minden hamardik gyerek neve Zalán. AZ utóbbi években nagyon felkapott lett.

2014. ápr. 19. 19:12
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Szia,a ketto kozul inkabb April,te becezheted Aprilkanak is,de hivatalos nevnek nem olyan jo sztem,mert egyszer felno,gondolj bele,valami komoly foglalkozast valaszt maganak,elmegy allasinterjura,stb...Meg azt is erdemes merlegelni,hogy a vezeteknevehez illik-e...?
2014. ápr. 19. 21:53
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
A kettő közül az Ápril szebb. Amúgy meg egyiket sem adnám, még áprilisi gyereknek sem.
2014. ápr. 20. 14:40
 18/44 A kérdező kommentje:

A vezetéknévhez mindkettő illik. Nálam az Áprilka mellett az szól, amikor épp az tetszik, hogy olyan... egészebbnek hat, nem tudom. De igazat adok nektek, csak amikor én ezen gondolkoztam, a Boglárka és Hajnalka jutott eszembe mint populárisabb nevek, ezeket sok felnőtt ember is viseli, és nem hiszem, hogy fura a -ka végződés. Ettől függetlenül én is az Ápril felé hajlok.

Köszi mindenkinek, aki eddig válaszolt, nyomogatom a zöldeket. :)

2014. ápr. 20. 15:04
 19/44 anonim ***** válasza:
40%
Miért akarod elrontani a gyerek életét? Ha neked tetszik változtasd meg a sajátodat, de ő állandó célpont lesz ezzel a névvel. Nem te fogsz ezzel a névvel élni...
2014. ápr. 20. 15:47
 20/44 A kérdező kommentje:
Én ezt nem így gondolom.
2014. ápr. 20. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!