Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék független az...

Hogyan lehetnék független az anyámtól 16 évesen?

Figyelt kérdés
muszály lenne mert lassan megőrülök tőle.úgy kezdődött hogy a cipőm a talp felett elszakadt.már 2 éves.még tél elött mondtam anyámnak,de nem érdekelte.most nagy hó van és folyton áll a víz a belsejében.nagyon hideg.anyám azt mondta nincs pénzünk másikra,vigyázzak rá.de erre már nincs mit vigyázni!!és olyan égő is.de bezzeg arra pan pénz hogy eltartsa a pasiját.netünk is azért van mert kell a pasinak.neten ismerte meg és lusta.2 hónap után ide költözött hogy ne kelljen fizetni a lakásért.így anyám fizet mindent.de én a gyereke vagyok!!!!!miért szar le?3 napja vett a turkálóban 200 forintért egy cipőt nekem.ami nem baj mert felveszem a használtat csak ne legyen lyukas.de semmit nem érek vele mert 36-os a lában az meg 35-ös.és szorít.anyám azt mondta ne nyávogjak.ez van erre futotta.történt az is hogy elmentem a karácsonyi vásárra hétvégére kisegíteni,meg szünetben kellett volna minden nap.nem sokat fizettek 250ft/óra.de vehettem volna ruhát.meg ettem volna pizzát mert imádom!!!de anyám pasija odajött és sapkát lopott.lebukott,engem meg kirugtak,és nem fizettek ki nem hiszik el hogy nem voltam benne.pedig nem!mit csináljak???el akarok menni!!!utálom a karácsonyt!!!!anyám olyankor részeg mindig és még itt ez a pasi is... mi lesz???hová menjek?az osztályfőnököm meghívott magához.de nem megyek.félek hogy feljelenti anyámat és intézetbe tesznek.akkor megölöm magam!!!oda nem megyek!!!!!!!teljesen el keseredtem.én nem akarok olyan lenni mint ők!!!!!!
2009. dec. 22. 13:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ez nehéz helyzet, de sztem fogadd el a segítséget. Nem feltétlen lenne muszáj intézetbe menned. Rokonok, közeli ismerősök, akik szeretnek, és hajlandóak lennének befogadni. Az is jó.

Am az h nem akarsz olyan lenni mint ők, azt nagyon jól teszed!

Törekedj arra mindig h jobb legyen a helyzeted, és jobb közegbe kerülj.

Fogadd el a segítséget, elvégre is 16 évesen még fiatalkorú vagy, nincs sok beleszólásod a saját életedbe, nincsenek meg a lehetőségek. Egyenlőre tuti h támogatásra van szükséged. Fogadd el, csak jobb lehet. drukkolok. :) 15/L

2009. dec. 22. 13:28
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Apukáddal nem tartod a kapcsolatot?Tőle kaphatnál segítséget esetleg hozzá is költözhetnél..
2009. dec. 22. 13:31
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fogadd el, inkább töltsd a karácsonyt egy szerető ember társaságában aki figyel rád, mint hogy végig szomorkodd az ünnepet!
2009. dec. 22. 13:33
 4/20 anonim ***** válasza:
Az a legjobb, amit tehetsz, hogy keresel egy normális családtagot, aki tud segíteni. Ha találtál, aztán nyugodtan beszélhetszaz ofővel, mert ha van családtagod, aki normális, akkor tuti hogy nem visznek intézetbe. Ez nem úgy megy már, mint régen....nagyon jó, hogy nem akarsz olyan lenni mint ők! De egyedül nem fog menni! Kérj segítséget, fontold meg, hogy kitől! (nagymama, nagypapa, nagybácsi, stb.)
2009. dec. 22. 13:33
 5/20 A kérdező kommentje:
nincs családom.vagyis biztos van,de sose láttam őket.anyámtól ha kérdem,csak üvölt.a múltkor apámról kérdeztem éls felpofozott és azt mondta ha mégegyszer említem azt akkor kinyúvaszt.olyan megalázó mert úgy nézek ki mint egy hajléktalan,szakadt cipő meg sokszor megvart kabát.de tiszta!ki van mosva és fürdök is.de még is kiközösítenek.nem birom tovább.nem megyek az ofőhöz mert ott lesz a családja és én nem illek a képbe.de jól esik a gesztus.mindegy.én inkább lelépek.mindenhol jobb.anyám meg igya halálra magát azzal az idiótával.
2009. dec. 22. 13:38
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Merre felé laksz? Van pár olyan cipőm, amit a terhességem óta nem tudok hordani, nekem is 35-36-os lábam amúgy. Igaz, nem túl divatosak, de lehet, hogy találnék olyat, ami jó rád és hordható. Amíg jobbat nem találsz.
2009. dec. 22. 13:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Nem hiszem h jó ötlet ha lelépsz. És hova lépnél le? Mihez tudnál kezdeni utána?

Viszont. Ha az ofő felajánlotta a segítségét, akk az azt jelenti, h segíteni akar. Ha segíteni akar, akk mi a gond? H ott a családja, és félsz h lenéznek? Már miért tennék? Épeszű ember nem ítél külsőről.

Láthatod. Az ofőd tudja h nézel ki, és mégis meghívott! Ha ő ilyen normális, és elfogadó, akk a családtagjai miért ne lennének azok?

Higgadj le, nyugodj meg. Próbálj tiszta fejjel gondolkozni. Melyik út visz előre? ha lelépsz, és a fene se tudja h mi lesz veled utána, v ha elfogadod a segítséget? Onnantól már csak felfele visz. Gondolkodj el rajta, mielőtt cselekszel! Légyszíves..:O:)

2009. dec. 22. 13:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
szia sztem is menny az oföhoz nem hinném h felakarja jelenteni "anyukádat" . szeretnék segíteni veszek neked cipőt írj privit szia
2009. dec. 22. 13:54
 9/20 anonim ***** válasza:
Nagymamád, vagy nagynénid nincsen? Vagy távoli rokontól sem tudsz segíteséget kérni?? Barátnődtől? Nyuguodj csak meg! Én szívesen segítenék neked!!ha akarsz írhatsz!
2009. dec. 22. 13:58
 10/20 anonim ***** válasza:

Menj el a gyámhatósághoz, és mesélj nekik egy kicsit az otthoni viszonyokról. Nekik is az az érdekük, hogy a gyerek a családban maradjon, szóval nem vesznek el tőlük, de biztosan lesz alapos elbeszélgetés, tanácsadás, ilyesmik.

Te magad nem tudod megváltoztatni anyádat, sem a pasiját, ne is próbálkozz vele. Tudom, hogy szeretnéd a felnőtteket kihagyva megoldani a problémát saját magad, de tényleg nem fog menni, sajnálom. Segítséget kell kérned, a saját érdekedben.

Az intézeten kívül azonban más lehetőségek is vannak, pl nevelőszülők. Egy család, aki nem fogad örökbe, "csak" nevel, de nagyon szeret, és igazi családi környezetet tud neked biztosítani. Olyan karácsonyt, ahol anyád nem részeg, és nem csak a pasijával foglalkozik.

2009. dec. 22. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!