Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szegények vagyunk. Mit...

Nagyon szegények vagyunk. Mit tegyek? ,

Figyelt kérdés

Eddigi karácsonyainkor anyukám főzött sütött stb...

Karácsonyfát díszítettünk tele szaloncukorral most szaloncukkorra sincs pénzünk!Ez nagyon rossz nagyon sokat sírok!

Mit tennétek?Valami tanács?

2009. dec. 22. 12:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Az előző valószínűleg nem tudja, hogy ha nincs pénz, akkor az 1000ft/kg szaloncukor aranyárnak számít. Ahogy kiveszem itt sült pulyka sem lesz az asztalon.

Továbbá egy család elég rendesen tönkremegy abban, ha egy gyerek betegsége miatt a szülő nem tud dolgozni járni, a másik meg balesetet szenved. Én is jártam már hasonlóképp, és sajnos én sem tudok mást mondani, mint a rokonokat. Pénz sajnos nem hullik az égből, és az sem a legjobb, ha mindent eladtok a házból. Gondolom az ékszerek is zaciban vannak...még a egy járható út. Én egyébként egész évben csapvizet iszok, szóval üdítőt nem is kívánok, de fel lehet dobni citromlével, jégkockával. Gyújtsatok mécseseket, játszatok társast vagy barchobázzatok, az elűzi a rosszkedvet.

Gondolom gyógyszerre is sok pénz megy el. na az az amire nem kéne költeni, de sokan nem hiszik el. Helyette érdemes MINŐSÉGI vitaminokat szedni. Nem tudom ezzel mentél-e valamire. Egy gyereknek nehéz feldolgoznia, ha bőségben nő fel, aztán egyszer csak nincs semmi, de hidd el, profitálni fogsz ebből a tapasztalatból.

Boldog karácsonyt nektek!

2009. dec. 22. 13:12
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

ma 13:00

Te tényleg azt hiszed,hogy nincs olyan,hogy nem telik valakinek 1000 forint szaloncukorra?pedig van ilyen,nem is kevés.Sok embernek 100 forint napi kaját sincs pénze.Miért kell bántani a kérdezőt?Nem tudom mennyi az internet díja,de biztos vagyok benne,hogy nem az dobja seggre őket.Hiába adja el a gépét(mit kapna érte? 5 ezret?) akkor inkább maradjon,így legalább van valami elfoglaltsága szegénynek.Adja el a TV-t? Azt is mennyiért tudná,és mit érne el vele?SEMMIT!

Nem kell bántani szegény leányzót,hisz így is van elég baja neki...

Kedves kérdező.Rokonaid,nagyszüleid nem tudnak segíteni?

Nincs senki aki adna nektek szaloncukrot?(ha már ez is elég egy kis boldogsághoz?)Én megértelek,hisz sokszor csak egy apró kis figyelmesség is elég,hogy az ember ne keseredjen el mindig.Nálad akár egy szaloncukor is tud örömet okozni.

Akik hozzászólnak a témához!Nincs senki aki tudna neki szaloncukrot küldeni?Én örömmel adnék,ha Magyarországon lennék....Remélem segít valaki egy kis örömet adni neked is.

Békés karácsonyt nektek is.

2009. dec. 22. 13:16
 23/32 A kérdező kommentje:

Igen sajnos gyógyszerre megy el a pénz a többi számlák, sokan azt hiszik sajnáltatni vagyok itt pedig nem csak tanácsot kérni amiből erőt gyűjtök!!Hát most nem lesz pulyka az asztalon!

Igen nekem is elég rossz ez a karácsony mert nem nagyon volt ilyen karácsony még!!

Neked is BOLDOG KARÁCSONYt éS A CSALÁDODNAK!

2009. dec. 22. 13:18
 24/32 anonim ***** válasza:
Írd meg a címed: doktorgonzo@vipmail.hu
2009. dec. 22. 13:30
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát sokaknak nincs ezer szaloncukorra. De 300-ért is lehet kapni, mi mondjuk 600 ft-nál többért sose szoktunk venni.

DE ha nincs, nem költhet 300-at sem szalonra, és bizony, sokan karácsonyoznak így.

2009. dec. 22. 13:34
 26/32 anonim ***** válasza:
93%
szerintem a net azért fontosabb, mint a szaloncukor, kjedves egynémely válaszoló! Ezért már nehogy eladják , amilyük van! Cukorért!
2009. dec. 22. 13:36
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is van netünk,és nekünk is szegény a karácsonyunk.Ebben a hónapban még nem fizettük be,mert nem tudtuk.Kedves rossz indulato válaszolók,lehet ilyen helyzetbe kerülni.Mindjárt itt a karácsony és a párom ebben a hónapban még nem kapott fizetést,nem tudják kifizetni.Lehet karácsonyig nem is kap.Sokat nem tudok tenni.Anyukámhoz,anyosómhoz megyünk kajálni,a gyrek ajándékját a testvérem veszi meg,amit késöbb kifizetünk neki.Szaloncukrot vettünk,de nem millio fajtát ahogy szoktuk.Oszthatjátok itt az észt,főleg azok akik nem voltak még ilyen helyzetben.Sajnos egyre többen vannak.A karácsony a szeretet ünnepe,nem az interneté a pulykáé és a szaloncukoré.Ne buslakodj,attol nem lesz jobb.Most ez van.Jövőre tietek lesz a legnagyobb karácsony.Nálunk biztos,mert ebből tanulva,nagyon hamar elfogok kezdeni az ünnepekre készülődni.Fej a fejjel.Ne sirj.
2009. dec. 22. 14:20
 28/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm Látom van olyan aki együtt érez!!

Hát jövőre már én is előbb el kezdek gyűjteni hogy ne kelljen szorongani!!BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK A CSALÁDDAL:)

2009. dec. 22. 14:34
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Semmiképpen ne szomorkodj! Szenteste gyújtsatok gyertyát, énekeljetek, beszélgessetek, még ha csak vajas kenyér lesz a menü, akkor is. Gondolj arra, hogy minden meg fog oldódni (mert megfog, hidd el), és akkor majd boldogan gondolhatsz vissza, hogy ilyen is volt, de ezen is túlestetek EGYÜTT.

Sok erőt és nagyon boldog ünnepeket kívánok az egész családnak!

2009. dec. 22. 18:02
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
A karácsony a szívben van, (ha van)nem a külsőségekben. Biztos, hogy nehéz. Próbáld meg az ünnepet ünneppé tenni..nem minden kerül pénzbe..(pl.:istentisztelet, éjféli mise---stb)
2009. dec. 22. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!