Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szegények vagyunk. Mit...

Nagyon szegények vagyunk. Mit tegyek? ,

Figyelt kérdés

Eddigi karácsonyainkor anyukám főzött sütött stb...

Karácsonyfát díszítettünk tele szaloncukorral most szaloncukkorra sincs pénzünk!Ez nagyon rossz nagyon sokat sírok!

Mit tennétek?Valami tanács?

2009. dec. 22. 12:12
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek be az önkormányzathoz, családsegítő szolgálat, Máltai szereteszolgálat, Vöröskereszt. Ők tudnak segíteni a krízisben.
2009. dec. 22. 12:19
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Jah... Én is bajban voltam apum fél évig kórházba volt sarokcsonttöréssel és kaptam 5 ezer Ft-ot. Jeah Magyarország ˇˇ)
2009. dec. 22. 12:26
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
*3 hónapig volt kórházba és fél évet nem dolgozott.
2009. dec. 22. 12:27
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem a Máltai meg ilyenek nem szaloncukorra fog nektek pénzt adni, hanem mondjuk kenyérre vagy fűtésre.

[link] Itt nézz körül :)

2009. dec. 22. 12:30
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Mindenütt szoktak adni karácsonyra csomagot a szegényebbeknek. Önkormányzat, vöröskereszt, máltai szeretetszolgálat.

Itt eg yszaloncukor recept, csak fél kiló kristálycukor kell hozzá:

[link]

Anyukáddal megfőzitek!

Ez kicsit drágább:

Szaloncukor házilag

Hozzávalók:

1/2 kg cukor,

1/2 kg tejpor,

10 dkg kakaó,

15 dkg öregre vágott dió esetleg

15 dkg margarin

egy fél dl rum. (vagy rum aroma)

A cukrot feltesszük 1.5 dl vízzel főzni, 3 percig forraljuk, utána hozzáadjuk a tejport és a kakaóval fél percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Bedobjuk a diót és a rumot, majd folytonos keverés ellett a vajat. Mikor már sűrűsödik, kivajazott tepsibe öntjük, két napig hagyjuk száradni, majd kockára vágjuk. Három nappal karácsony előtt neki kell állni!

A kész cukrokat selyempapírba kell csomagolni, úgy hogy téglalapokat vágunk ki, két rövidebb szélét kirojtozzuk ollóval és a közepére tesszük a szaloncukor kockát és a becsomagolt drabot alul-felül megcsavarjuk. Aki szeretné színes alufóliába csavarhatja, de elegáns, ha csak a selyempapírban akasztjuk a fára.

Anyukámék régen kenyeret meg dióbelet csomagoltak papírba, s azt tették a fára.

2009. dec. 22. 12:36
 6/32 anonim ***** válasza:
72%
nekem ebből az írásból nem nagyon jön le a szegénység mértéke. Én ugyan megtehetném, hogy sok szaloncukrot vegyek, de évek óta nem teszem, mert egyszerűen felesleges, és valljuk be őszintén, nem is olyan finomak. Szerintem a szegénység nem itt kezdődik, és tényleg ne bánkódj a szaloncukor miatt, csak hízlal.
2009. dec. 22. 12:37
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Szoktak adni fát is, szaloncukrot is, káposztát, rizst kolbászt. Föntinke írom. Nagycsaládos szervezettől kérj fél kilót, nem baj, ha kevesebben vagytok. Te meg majd viszonzod segítséggel egy rendezvényükön.
2009. dec. 22. 12:39
 8/32 anonim ***** válasza:
27%
hm. netre van pénz? érdekes.
2009. dec. 22. 12:41
 9/32 A kérdező kommentje:

Kszönöm mindenkinek , nem a szalon cukor a legfőbb baj!

Kenyérre sincs sajnos!

Ilyen még nem volt:S

Mindíg főzés sütés,stb és most ez nem lesz!

Az ünnepi hangulat sem lesz meg:'(

Nekem ezért fáj, és tudjuk hogy a szeretet a legfontosabb de számít a pénz!!

Most mentünk igy tönkre:(

2009. dec. 22. 12:42
 10/32 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó válaszoló,arra nem gondoltál,hogy a munkahelyről netezik.Ugye?
2009. dec. 22. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!