Szenteste hány órakor van ajándékbontás?
17.18-kor!!!! :-)
Egyébként Jézuskáról megemlékezik vki?
ugyanis a szülinapjat ünnepeljük !!!!!
(és nem kell betámadni ,csak kíváncsi vok h tényleg ki az aki a kaja-pia-ajándékon kívül erre is gondol.)
Hát asszem akkor én viszem a pálmát "koraiságban" :D
Nálunk 3kor van ebéd (anyukám cukorbeteg és miatta eszünk, na jó meg miattunk is :P) aztán olyan 4körül ajádnékbontás.
Nem kötözködésből, de csak a "hagyományok" szerint van Jézus születésnapja. Amugy az áprilisban van.
Na de én nem vagyok vallásos, tehát ellnézést, de én nem emlékezek ilynre. Hanem élvezem a családommal az együttlétet, és a pihenést.
Szerinted Jézus születésnapja áprilisban van????
Kissé el vagy tájolva!
Amúgy mi kb. 7-kor vacsorázunk, 7:10-kor pedig már bontjuk is az ajándékokat.:)
Nem a Biblia szerinti születés!!!
"Ez egyrészt azon közismert hibáknak köszönhető, amelyeket a korai keresztény egyház nem túlzottan tájékozott „szakértői”, elsősorban Dionysius Exiguus római apát követtek el. Minthogy számos tévedés történt már eleve az időszámításunk kezdetének kijelölésben, ezért már eleve az általunk ma kezdőpontként kijelölt nulladik (a nullát egyébként ekkoriban, a kora keresztény, az egyházatyák korában még nem is ismerték), vagy inkább első évben semmiképpen sem jöhetett világra Jézus.
A csillagászat azonban nagy segítséget nyújthat abban, hogy megállapíthassuk mikor is született Krisztus. Ennek oka a Biblia: ez a könyv szolgáltatja a legfőbb bizonyítékot arra, hogy valószínűleg nem december 24-én vagy 25-én jött világra a Megváltó. Ugyanis a Biblia tesz említést a nevezetes „Betlehemi csillagról”, amelyről időközben kiderült, hogy nem lehet csillag, csak egy fényes objektum az égbolton."
Ne a Bibliából induljatok már ki! Olvassatok mást is, tudományos témájú dolgokat! Ne legyetek már szemellenzősök!
"A Karácsony története-Jézus születése Egyes vélemények szerint Jézus december 20-án született, ám mások szerint április 18-19-én, míg megint mások szerint november 25-én, sőt egyes elméletek szerint Vízkeresztkor, azaz január hatodikán látta meg a napvilágot. A zsinat után a határozat december 25-ét jelölte meg az ünnep napjának, hogy ezzel a már említett "Sol Invictus"-t, a Győzedelmes Nap-ot ellensúlyozzák, és a pogány ünnepet a Szent Iván-éjszakához hasonlatosan új formában a keresztény ünnepnapok és szokások részéve tegyék. Így lett "Sol Invictus" napjából "Sol Salutis" (az üdvösség napja), amely már a Megváltó születését ünnepelte. A korábbi születésnap, amely Vízkereszt néven a karácsony utáni tizenkettedik nap, Jézus megkeresztelésének napja lett, és végül a húsvéti böjthöz hasonlóan előkészületi napokat, adventet (advenio - eljön) csatoltak az ünnep elé.
A IV. század során a legtöbb keleti egyház átvette Jézus születésének ünnepéül a december 25-i dátumot. Az ellenállás Jeruzsálemben tartott a legtovább, de végül ott is elfogadták az új időpontot. Az örmény egyház azonban a mai napig ragaszkodik a január 6-i karácsonyhoz. Miután keleten is december 25-én rögzült a karácsony, Jézus keresztelésére mint epifániára (Isten megjelenése) január 6-án emlékeztek (itt azonban a naptárreformok elutasítása miatt tolódik januárra a karácsony)."
Itt a link is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!