Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni hogy...

Hogy lehet elkerülni hogy nagy különbség legyen az ajándékok között?

Figyelt kérdés
Mert nekem nagyon kellemetlen tud lenni, hogy pl megajándékoz vlaki, én meg nem gondoltam rá, vagy fordítva. De az is, hogyha én csak egy kis sütit sütök, amiből mindenkit megkínálok, valaki meg elhalmoz egy kész ajándék bolttal. Szerintem az ilyen helyzetek mindkét félnek kínosak, de mégsem lehet mindenkivel megbeszélni, hogy mennyi értékben adtok egymásnak ajándékot, ha egyáltalán adtok..
2009. dec. 21. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
Vegyél mindenkinek sok és nagy ajándékot !!! :-)
2009. dec. 21. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát hallod, én pl. nem tudom. De sztem ezt nem lehet elkerülni. Vannak ilyen kínos helyzetek, amin nem lehet változtatni, és sztem ez az ajándékozás mizéria kinek-mit-adjak-és-ő-ad-e-egyáltalán pomtosan ilyen megoldhatatlan...:P
2009. dec. 21. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Én meg egyenesen nem is foglalkozok ezzel... Nekem nem az határozza meg mit adok másnak h ő mit ad nekem v a gyerekem nek hanem h mit gondolok a kapcsolatunkról na és persze a pénztárcám. Nem az érték a lényeg .. és nem is érzem magam kínosan ha többet kapok annál amit én tudok, mondjuk csak a család, rokonok meg a legjobb barátainkkal vagyunk ilyen viszonyban , mindenki tudja milyen színvonalon vagyunk.
2009. dec. 21. 17:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én kb-re tudom minden évben kitől mekkora összegben kapok így nincs gond:) De tudok adni egy ötletet. Ha engedi a pénztárcád mindig vegyél pluszba 2-3 ajándékot olyat ami neked is jól jönne pl üvegtál valami robotgép szép terítő stb. és ha senkitől se kapsz nagyobb ajándékot és csak sütit adsz nekik és nem ajándékoztok karácsony végén vagy előveszed azokat az ajándékokat és használod vagy elrakod h jó lesz jövőre ill. szüli/névnapra valakinek;)
2009. dec. 21. 17:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ezért nem veszek senkinek semmit.Mert lehet nem az izlésének,igényének megfelelö amit veszek,adok.

Csalàdon belül(anyu,apu,testvérem,gyerekem,férjem)mindegy mit adok,veszek,ök valoszinü tudjàk,hogy nem engedhetek meg többet,vagy hogy ezt vàrhatjàk el tölem,se többet se kevesebbet.

De keresztszülö,unokatestvér,baràtnö satöbbi,felesleges végig aggodni az ajàndékozàst.Jobb szeretek akkor év közben vàratlanul meglepetést okozni,akàr egy felsövel,bonbonnal,könyvvel,dvd-vel....

2009. dec. 21. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

HÁÁÁÁT....szerintem hívjál föl mindenkit,aki kb. 20 év felett van,és kérdezd meg legyen-e ajándékozás....gyerekeknek illik venni valamit...sztem.

Egy eset:Ha te vagy a házigazda...

Te nő vagy,27 éves.Házas.A férjed 30.

Felhívod az anyóst(58).

-Szia Mari!Nem zavarlak??

-Nem.Mit szeretnél?

-Ugye rendezek egy kis összejövetelt,és azt akarom megkérdezni,hogy legyen-e ajándékozás?

-Nem tudom....ahogy érzitek...csak majd mindenképpen szólj ha lesz!

-Jólvan!Szia!

-Szia!

A sógorod(asszem így hívják a (képzeletbeli) férjed (képzeletbeli) nővérét)(34):

-Heló Kitti!

-Szia!

-Te,figyelj,szerinted legyen ajándékozás az összejövetelen??Persze a fiadnak(4) és a lányodnak(3) mindenképpen vennék valamit!

-Szerintem remek ötlet!Csak olyan 1000 FT körül mozogjanak az árak.

-Ok.Szia!És kösz!

-Nincs mit!Szervusz!

Felhívod apukád(61):

-Szia apu!Csak azt akarom mondani hogy lesz ajándékozás a bulin...oké?

-Ja!Jó!Kösz hogy szóltál!Csak ennyi?

-Igen!

-Szia!

-Szia!

Anyud(59) nővérét(67):

-Csókolom Ili néni!Teccik emlékezni az összejövetelre?

-Igen!Igen emlékszem....

-Hát csak meg szeretném tudni,hogy legyen-e ajándékozás???

-Hát ....a többiek hogy vélekednek erről???

-Én most a maga véleményére vagyok kíváncsi!

-Hát ha esetlek másoknak nem hátrány akkor miattam lehet!

-Jó!Az árak szerintem legyenek 500Ft.Kb.

-Jólvan!Akkor csokkolom!

-Szervusz!

(...)

Visszahivod az anyóst:

-Szia Mari!Kata vagyok!

-Szia!

-Beszéltem a többiekkel.

-És mit mondtak?

-Azt hogy legyen....ilyen kis apróságok....max 1000FT

-Na!Az remek!

még valamiről "trécseltek"

-Szia!

-Szia!

2009. dec. 21. 18:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Amúgy az utolsótól kirázott a hideg mert tényleg Katának hívnak :D
2009. dec. 21. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!