Több éve házasok vagyunk férjemmel, aki török, és van egy 10 éves fiunk. Idáig nem volt gond, most az a helyzet, hogy nem engedi, hogy bármit csináljak a fiunkkal. Szerinte jobb, ha inkább ő van vele. Sőt több időt tölt vele, mint velem. Mit tehetek?
Nekem az a furcsa, hogy ennek hogy nem volt elozménye?
Az én párom szintén kulfoldi, nem torok, de muszlim egy tobbségében muszlimok lakta országból. Bár még nemrég házasodtunk, de sokat beszéltunk róla, hogy kit hogyan neveltek a szulei, mi az ami az adott kultúrára jellemo, stb... Mondta, hogy a jogok, torvények inkább a férfiaknak kedveznek. Ekkor megbeszéltuk, hogy mi lenne, ha lányunk szuletne. Mondta, hogy neki 7 testvére van, ekkor megbeszéltuk, hogy igazából 2 lenne az ideális. Beszéltuk, ki hogyan képzeli el a kozos jovonket, stb... Aztán ott van a szuleivel való viszonya. A magyarok tobbsége nem tiszteli úgy az édesanyját mint o. Tehát én nem tudom elhinni, hogy elotte mindent megbeszéltetek, egyenrangú félként kezelt, aztán a fiú 10. szuletésnapjától hirtelen megváltozott.
Most mondjam, hogy tipikus? Fiúgyerek, 10 éves, nyiladozik az értelme. A férjed szépen kezdi ellened nevelni.
Óvatos legyél, a vége az lesz, hogy elviszi magával Törökországba, és várhatod, hogy újra lásd.
Gondolom Magyarországon éltek. Vagy próbáld meg vele megbeszélni komolyan, hátha felfogja mit akarsz, vagy válj el és költözz el.
Sajnos merőben más egy török, vagy közelkeleti férfi mentalitása, gondolkozása. Lehet most vitatkozni, hogy mennyire rossz dolog ez, lehet őket szidni, de a lényegen nem változtat. Az ő kultúrájukban az a normális, hogy a férfi az úr.
Egyébként erről szól a Lányom nélkül soha c. könyv is. Évekig normálisan élt Amerikában egy család, arab férjjel. Jómódban, szeretetben, majd hazautaztak az apa hazájába és kifordult önmagából. A nőnek és a lányának menekülnie kellett. Pedig a férj Amerikában egy normális, egyetemet végzett intelligens ember volt.
Sajnos igaz az, hogy nem írthatjuk ki magunkból amik vagyunk, amibe születtünk, főleg nem egy arab vagy muszlim vallású férfi.
11:14
" A magyarok többsége nem tiszteli ugy az anyját,mint õ"
Na ez a baj az araboknál és a törököknél.Az anya egy Szent és csak utána jöhet mindenki még a feleség is.
Kérdezõ a férjed vallással fogja tömi a fiad fejét.
Igen, már az előbb is írtam, csak valamiért nem küldte el.
Szóval sokat beszéltem vele erről a dologról és még mindig ott tartunk hogy ha törik ha szakad csak ő törődhet vele többet, de őt idézve ezzel nem rosszat akar, ne gondoljak mindig rosszra. Nemsokára menni fog Törökországba, és felőle mehetek vele. Én annyira nem vagyok oda ezért az ötletért, mert amúgyis elég sok rosszat hallottam, hogy mik történnek ott, de férjem folyton győzköd, hogy nem minden igaz amit mondanak stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!