Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent a kifejezés "ősanya...

Mit jelent a kifejezés "ősanya"? Miért merül fel itt a gyakorin, hogy ha egy nő szereti a gyerekeket, akkor "ősanya"? Miért ez a lekezelő, fölényes ősanyázás?

Figyelt kérdés
Nem az számít, hogy van-e gyereke, és ha van hány, hanem ettől függetlenül olyan szövegkörnyezetben jött elő többször, mintha azokra értenék, akik szeretik a gyereket. Nem az a természetes, hogy a gyerekeket szeretjük? Nem döbbenetes?

2014. ápr. 10. 20:49
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy keverem a dolgokat, de én az amolyan,, bezzeganyakat,, szoktam ősanyanak hívni. Aki előadja, hogy ő aztán sosem fáradt, nappal játszik, éjjel takarít, gyerek mellől kB. annak 18 éves koráig ki nem mozdul, gyereket maximálisan kiszolgálja, úgy hogy 15 évesen még egy vajas kenyeret sem tud a gyerek meglenni... Stb.. És sokszor ezt csak mondja, fele sem igaz.
2014. ápr. 11. 11:49
 12/36 anonim ***** válasza:
61%

Én az olyanokra mondom, hogy ősanyák, akik úgy vélekednek mint te. Akik tudathasadásosnak nevezik azt akinek nem a gyerekszülés az élete értelme, meg azt mondják, hogy nincsen szikronban és egyéb ilyen nagyon jelenetős, drámai és hangzatos szózatokat zengenek az anyaságról. Akiknek az egész életük a gyerek körül forog, és ELVÁRJÁK, hogy ezzel mások, de leginkább mindenki így legyen. Persze csak a saját gyereke felé, mert más büdös kölkét az ilyen nők tudják a legjobban szídni. Akik elvárják, hogy mindenki imádja az ő gyereküket, és akik azt hiszik, hogy nekik minden előny, előzékenység JÁR, hisz ők akkora nagy dolgot, hőstettet vittek véghez azzal, hogy szültek egy-kettő-akárhány gyereket (nem baj, hogy erre kb minden egészséges nő képes).

Azok a nők, akik megtartják maguknak az anyaságukat, és nem nő meg az egójuk, nem próbálják ezt az egészet midenkire ráerőltetni, nem érdekli másnak miért mikor hogy hány gyereke van, és nem várják, hogy az egész világ körülöttük forogjon, illetve a gyereküket is úgy nevelik, azok nem ősanyák.

2014. ápr. 11. 13:28
 13/36 anonim ***** válasza:
88%
2014. ápr. 11. 13:34
 14/36 anonim ***** válasza:
45%
Az meg csak hagyjan,hogy "osanya" ,de mit szolsz ahhoz hogy "veranya"?Tobbszor futottam mar bele itt a gyk-n ebbe a kifejezesbe is!!! :D
2014. ápr. 11. 17:22
 15/36 anonim ***** válasza:
8%
13.28-as,nem vitatkozni akarok Veled,de biztos Neked nincs gyereked,mert ha lenne tudnad,hogy egy-ket-harom,stb. gyereket kihordani,megszulni,felnevelni ha nem is hostett,de igenis nagy dolog es sajnos egyaltalan nem minden no kepes erre...En tisztelem ezeket a noket,akiknek nem csak a karrier meg a penz,a szorakozas fontos,hanem egy meleg csaladi feszek megteremtese...En ezeket hivom "osanyanak" ,csak a gunyos felhang nelkul.Es hangzatossag ide vagy oda,de ha elfogadnank egyszer,hogy nem vagyunk egyformak,talan elhetobb lenne a vilag.Szerintem.
2014. ápr. 11. 17:33
 16/36 anonim ***** válasza:
88%

Kilences: azzal nincs baj, hogy mit csinál, azzal van, hogy mellette képtelen elfogadni, ha a másik ember máshogy csinálja, és ócsárol meg sz*ranyának nevez, amiért te nem együtt alszol a gyerekeddel meg babakocsival "kínzod". De azt hiszem, megvan a pontos definíció:

Ősanya az, aki "térít". Ami alatt azt értem, hogy rágja a füled, hogy te is úgy csináld, ahogy ő. És mindezt persze teheti maximális jószándékkal, de akkor is tapintatlan és indiszkrét dolog.

2014. ápr. 11. 18:05
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
(Ja, és mint mondtam, nem baj, hogy hordoznak. Én is hordoztam, amíg a nyári melegben át nem kívánkoztak a babakocsiba.)
2014. ápr. 11. 18:07
 18/36 anonim ***** válasza:
96%
17:33, a földön több milliárd nő szült már, szül, és fog szülni. Ezek alapján ez minden csak nagy dolog nem. Felnevelni kicsit nehezebb, de azért a többség ezzel is megbírkózik, és ha nem is a köbvetkező Jézust neveli ki a gyerekből, de sorozatgyilkos sem lesz belőlük gyakran csak egy átlagos valaki. Az egész világ állandóan szaporodik, állatok, növények, emberek... Valójában ez a legátlagosabb dolog ha belegondolsz.
2014. ápr. 11. 19:03
 19/36 anonim ***** válasza:
9%
Oke,legyen igazad!;D Te is szultel mar,igaz?Kulonben honnan is tudnad...
2014. ápr. 11. 21:36
 20/36 anonim ***** válasza:
92%
Onnan tudom, hogy milliárdnyian szültek már, szóval ne kezeljük már ezt úgy mint valami hatalmas titkot ami csak a kiválasztottaknak fedetik fel. Amúgy mewg ha már itt tartunk kezdjed te a nagy elfogadást, például azzal, hogy te sem beszélsz lenézően azokról akik nem úgy gonodlkoznak mint az általad istenített ősanyák. Nekem pl képzeld se pénzem, se karrierem (még), szórakozni sem járok, mégsem akarok ősanya lenni.
2014. ápr. 11. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!