Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi befolyásolja jobban be a...

Mi befolyásolja jobban be a gyermek személyiségét a gének vagy a környezet?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 10. 14:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
én is jobban a génekben hiszek
2014. ápr. 10. 15:23
 12/20 anonim ***** válasza:
52%

A gének a belső tulajdonságait nem határozzák meg. A kinézetére, vagy a felfogó képességére lehetnek hatással.

De azt hogy lopni csalni hazudni szabad-e vagy sem, azt csak a környezet határozza meg. Egy egészséges gyerek, tehát nem retardált, az a környezetéből szívja fel a tudást. Akkor tanulja meg az erkölcsi normákat. Ez egy tanulási folyamat.

A géneknek csak annyi szerepe van a dologban, hogy mennyire lesz intelligens, és hogy hogyan néz ki. Még esetleg egyéb dolgokra lehet hatással, mint a sorozatgyilkosság, például.

De ahogy korábban is nagyon helyesen írta valaki, ha a gének lennének a meghatározók, akkor nem kéne nevelni a gyerekeket.

Én sem szeretem a cigányokat, de senki ne mondjon olyan hülyeséget, hogy ha Angelina Jolie egy cigány csecsemőt örökbe fogad, akkor ha felnő át fog járni a szomszéd villa kertjébe fát lopni!

2014. ápr. 10. 15:41
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Kedves kérdező! Ez nem hit kérdése!

Az előttem szólóval szóról-szóra egyet értek!

2014. ápr. 10. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jópár példa van arra, hogy a csecsemő korban örökbe adott cigány gyerekek normál családban nevelkedtek és felnőve mégis loptak.

Ismerek persze ellenpéldát is, ahol normális ember lett az ilyen gyerekből, de sajnos az ellenkezője se ritka, pedig a gyerek tisztességes családban nőt fel egy olyan környezetben ahol soha senki nem lopott (szomszédok, iskolatársak sem).

2014. ápr. 10. 16:33
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
A környezet!!!
2014. ápr. 10. 17:30
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem a környezet.

Én példaul az antiszociális,mogorva apámmal vagyok kénytelen lakni,ha anyám hazajön akkor meg megy a veszekedés.

Én is teljesen olyan lettem mint apám és belémivódott a feszültség.

Azok az ismerőseim akik boldog családban nőttek fel mind tele vannak önbizalommal,sokkal szociálisabbak.

18/F

2014. ápr. 10. 19:27
 17/20 A kérdező kommentje:
mivel én írtam ki a kérdést jogom van lezárni azzal hogy ezek a kis rákos pulyák a génektől olyanok amilyenek
2014. ápr. 10. 19:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
igaz kérdező, most már te megmondtad a tutit, csakis így lehet!
2014. ápr. 10. 21:40
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Nemzetközi fejlesztésben, oktatási bizottságokban eltöltött tapasztalatom alapján közel 100%-ban a környezet felelős. Ebbe beletartozik a kellő minőségű táplálék, intellektuális és fizikai kihívások, biztos családi háttér és a normális oktatás - készségfejlesztés, egészséges környezet, betegségekre való felkészülés, stb stb. Ennek igen komoly szakirodalma van kérdező, olvass utána bátran, ha tudsz angolul.
2014. ápr. 11. 13:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Enszerintem ahogy Kadar elvtarsz szokta volt mondani: Is.
2014. ápr. 15. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!