Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek külföldi...

Van itt olyan, akinek külföldi párja/férje van?

Figyelt kérdés
az érdekelne, hogy hogy tudtok egymással kijönni? mármint két kultúra, más mentalitás, szokások, felfogás, életszínvonal, távolság.. ilyesmikre gondolok!
2009. dec. 20. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bátyámnak német felesége van, kint élnek, soha semmi gond nem volt a kultúra, vagy a nyelv miatt ( angolul kommunikálnak), a gyerekek meg három nyelvűek és nagyon nagy az összhang köztük :)
2009. dec. 20. 10:45
 2/7 A kérdező kommentje:
nah ezt örömmel hallom, nekem is német a párom, ezért érdekel a dolog. meg olyanokon gondolkozom el, hogy a rokonság nem igazán tud egymással kommunikálni, esküvöt hogy oldották meg? nekem még nincs tervbe, csak izgatja a fantáziamat:)
2009. dec. 20. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a rokonságban egy srác Szerbiába házasodott. A család és a lány sem tudott magyarul. Két szertartásuk volt, az önkormányzati ott, majd a templomi és a lagzi itt. Így a násznép fele nem értette a templomit, a másik fele a hivatalit, de nem volt belőle probléma. Jól érezték magukat, de olyat is láttam már, ahol tolmács fordított végig!

Kezdetben ők németül beszélgettek, aztán az évek alatt megtanulták egymás nyelvét, és a kislányuk két nyelven beszél alapból :)

2009. dec. 20. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Én ugyan még csak 12 vagyok, de apukám magyar, anyu meg félig szerb. De mindketten tudnak magyarul, szóval az esküvő náluk oké volt. Mindkét nyelvet beszélem. :)
2009. dec. 20. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A parom Tanzaniai.

Mi angolul kommunikalunk, es en a csaldjaval szinten.

O "beszelget" magyarul az en csaladommal, de egymas csaladjai nem tudnak kommuikalni 1-2 embert kiveve az en csaladombol, akik beszelnek angolul.

Hat nalunk nagyon jo az osszhang, az o csaldja nagyon befogadott, az enyem meg alapbol egy rasszista bunko nepseg ugyhogy jobb is hogy nem tudnak kommunikalni :D

Meg nincsen gyerekunk, de ugy dontottunk ha majd lesz akkor eloszor magyarul tanitjuk masodjara angolul es harmadik nylevkent szuaheliul, igy mindharom nyelvet beszelik majd.

Az unokatestverem magyar a felesege kinai, es Japanban ismerkedtek meg igy otthon is japanul beszelnek :D

A nagybatyam szinten magyar, nemet a felesege es Franciaorszagban elnek :D a gyerekeik viszont angol-nemet-franciaul beszelnek de magyarul nem :(

2009. dec. 20. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagybátyám sajnos már nem él, de ő szlovák nőt vett el feleségül. Megtanulták egymás nyelvét, az esküvő mamám szigorú vallási elvei miatt itthon volt (temetés kint, ebből is volt vita rendesen :S). A családból aki tudott magyarul az tudott, aki nem az nem értett semmit (azért arra fent sokan beszélnek, csak jól titkolják) A mostoha gyermeke akkor 8 éves volt, és született egy kislányuk is. Mindkettőjüket megtanították magyarul illetve szlovákul is. Az ő gyerekeik már viszont akkorák, mint most én (19 vagyok), velük tartom a kapcsolatot. A legidősebb srác még pár szót tud magyarul nagyapjának köszönhetően, de csak angolul tudunk kommunikálni, kettővel meg még úgyse :)
2009. dec. 21. 09:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

az én nevelőapám német, 3 éves korom óta házasok anyukámmal

18/L

2010. jan. 2. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!