Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz ember az aki nem tud...

Rossz ember az aki nem tud sírni egy hozzátatozója temetésén?

Figyelt kérdés
anyám szerint az és mivel én nem tudtam sírni ezért szerinte én érzéketlen önző és rossz ember vagyok.
2014. ápr. 3. 17:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Amikor meghalt a nagymamám, én a temetésre sem voltam képes elmenni, nem akartam látni, ahogy a földbe teszik. Az egész család gyűlölt miatta, én voltam hetekig a beszédtéma meg a feketeseggű. Nagyon sokáig tartott mire el tudtam siratni, és azóta is rendszeresen gondolok rá, emlékezem rá. Az igazán mély gyász nem mindig a nyilvános hajtépés meg a sír mellett óbégatás, csak sajnos sokaknak ez is a kirakatról szól.
2014. ápr. 3. 18:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem épp egy éve volt apukám temetése. Ott a temetésen én sem tudtam vmiért sírni. Amikor közölték a halálának a hírét, valamiért akkor sem.

Csak a temetés estéjén itthon "jött ki belőlem". Szinte az egész estét átsírtam. Ettől nem érzem magam rossz embernek.

Holnap sajnos ismét temetés lesz a családban (keresztapám), de lehet hogy most is így lesz :(

2014. ápr. 3. 18:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Én évekkel ezelőtt a dédmamim temetésén nem tudtam sírni, mert akkor szinte magamnál sem voltam a sokktól. Apám mondta, hogy csak álltam ott komoly arccal, mintha nem is lennék magamnál. Kb egy héttel utána kezdtem el átsírni az éjszakákat, mert akkor tudatosult bennem, hogy mi történt. Abban az egy hétben olyan, mintha teljesen lettem volna fagyva. Ugyanez volt az egyik nagyon közeli barátunk (szinte családtag) temetésén is - ugyanúgy napok kellettek ahhoz, hogy felfogjam. És egyáltalán nem tartom magamnak rossz embernek. Te sem vagy rossz ember.
2014. ápr. 3. 19:19
 14/16 Gyémántlány ***** válasza:
Én sem sírtam a dédnagymamám temetésén. Mikor megtudtam, kisírtam magamból mindent, a temetésre mintha elfogytak volna a könnyeim. Azóta sem hullott egy könnyem sem a halála miatt, pedig nagyon- nagyon szerettem őt. Nem vagyok rossz ember, szerintem.
2014. ápr. 3. 20:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Apám sem sírt, amikor nagymamámat temették. De tudom, hogy őszintén szerette az anyját, és mély volt benne a fájdalom. A szomorúság mértéke nem a könnyektől függ, ne érezd rosszul magad emiatt. Mindenki máshogy gyászol, ha anyukád ez alapján ítél meg téged, akkor inkább ő a rossz ember.
2014. ápr. 3. 21:21
 16/16 Arnold901005 ***** válasza:

Nem rossz ember. Az édesanyád nagyon nem jól gondolja... Attól még fájhat nagyon, hogy nem tud sírni az ember.

Én sem sírtam az Anyu temetésén, de csak azért, mert annyira besokkoltam. Meg is kaptam a vénasszonyoktól, hogy mindenki sírt szinte, én meg nem. Aznap este itthon szakadt rám minden.

Nem vagy rossz ember! Talán később fogsz sírni, de az is lehet, hogy nem. Ettől még nem vagy rossz!

2014. ápr. 4. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!