Párkapcsolatban élők! Ti megajándékozzátok karácsonykor egymás szüleit?
19 éves lány vagyok, ez lesz a 2. karácsony együtt a barátommal.
Tanácstalan vagyok, hogy mások mennyi idő után ajándékozták meg egymás szüleit? Hogy illene?
Igazából nálunk eddig nem volt szokás, de most mamám vett valamit a barátomnak karácsonyra...
Így már a barátomnak is kellene valamivel majd viszonozni és ebből adódóan nekem is kellene valamit adni az ő családjának?
Igazából én ezt az egészet olyan butaságnak tartom, hiszen nem házasok vagyunk, hogy mindenkinek kellene ajándékozni ilyenkor, főleg ennyi idősen.
Ti hogy látjátok ezt?
Elvileg úgy lesz, hogy a barátom jön 26-án, én majd csak 2 ünnep között megyek vagy Szilveszterkor. Szóval 24-én mindenki a saját családjával, így nem megoldható a közös ajándékozás.
De komolyan olyan kellemetlen ez a "kötelező ajándékozás"...
Én sem tudom hogy vegyek-e a barátom szülinek.Szerintem veszek.
Én kaptam tőlük ajándékot tavaly.
szerintem akkortól fogva illik megajándékozni a másik szüleit, amikor már ismerjük őket, vagyis legalább egyszer személyesen is találkoztunk, együtt töltöttünk pár órát.
a ti konkrét esetetekben mindenképp ajándékozzon valamit a párod is a szüleidnek, és puhatold ki, hogy vajon az ő szüleitől fogsz-e valamit kapni. ha igen, te is viszonozd.
ha azonban ők nem vesznek neked semmit, akkor se sértődj meg, hanem kezdd te az ajándékozást egy szép üdvözlőlappal. ha nem fogtok személyesen találkozni, akkor a pároddal küldd el nekik.
ha pedig nincs pénzetek ajándékra, akkor is nagyon jó megoldás egy-egy szép képeslap.
én az első karácsonykor nem vettem ajándékot, de a 2 v 3. karácsonykor már biztosan vettem. szüleinek, nagyszüleinek, stb.
Persze én is kaptam tőlük mindig.
akkor még nem éltünk együtt. Most hogy már a férjem, így természetes hogy megajándékozzunk mindenkit közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!