Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért rögtön a lelki terrorral...

Mért rögtön a lelki terrorral jön elő?

Figyelt kérdés

Tesómmal tegnap összevesztünk Anyu karácsonyi ajándékán

:/

Tudom Anyu mit nézett valamelyik nap az egyik kirakatban,de sose költ magára,ezért nem vette meg.

Tesóm kitalálta,hogy csináljunk neki kézzel valamit engem megse halgatott.

Ma mondtam Tesómnak ,hogy vegyük meg inkább Anyunak azt amit kinézett,Ő meg azt válaszolta,hogy "nem" mert ő nem csak pénzt akar adni hanem szeretetet is.De akárhogy mondtam neki,hogy ha most nem vesszük meg neki akkor Anyu se veszi meg magának.

Mostis 3-4 éve vett egy csizmát, előző héten tönkrement tönkrement,vett magának a héten újat és még ő kért tőlem bocsánatot,hogy meg merte venni,mert hogy drága volt!

De ezt Tesóm nem veszi figyelembe csak,hogy ő egyedit ad.

De könyörgöm mért kell rögtön lelki terrort alkalmaznia?

Megegyeztünk,hogy akkor külön ajándék.De azóta azt hajtogatja,hogy ő nem csak pénzt ad.Mintha Aput hallánam!(tesóm vele lakik)

Mért csinálja ezt?(tesóm tudja,hogy a lelki terror nálam alkalmazható :"( :/ )

És egyáltalán,mért baj ha én veszek ajándékot,és nem csinálok?

2009. dec. 16. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, ha veszel. Ha van miből, pláne, ha szükség van rá.

Nem nevezném lelki terrornak, egyszerűen ÍGY gondolja. Abban is van valami.

2009. dec. 16. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Külön meg tudod venni? Akkor vedd meg. És készíts valamit kézzel Te is, ennyi az egész.:) Próbáld meg előbb tesódnak mondani, hogy vegyétek meg együtt, és mellette készíthettek is valamit... Ha tovább szajkózza a magáét, megmondod, hogy jó, Te amellett, hogy készítesz Neki valamit kézzel, megveszed amit szeretne anyukád. Az Ő nyelvén: adsz szeretetet is ÉS pénzt is. Mondjuk ez jó nagy hülyeség, de ha ezt érti meg akkor ez van.
2009. dec. 16. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne ez lelki terror? Ha voltál olyan szerencsés, hogy anyud akaratlanul rávezetett egy klassz ajándékra, akkor vedd meg! Az a te saját ajándékot, még ha nem is egyedi, s tudod miért???? Mert szeretettel adod. A hugoddal más a véleményetek, ami nem gond. Akkor lenne vacak az ajándék ha egy ötezrest tennél a fa alá, azt is érzés nélkül. Ne vedd magadra, mert nem az a lényeg, hogy hugi mit mond, hanem az, hogy anyud mennyire fog neki örülni! Szép karácsonyt neked!
2009. dec. 16. 15:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Mond meg neki,hogy jó ő kézzel készített dolgot ad,Te meg nem és ez így van jól,mert így mindkettőtök ajándéka "egyedi" lesz. Sajnos családon belűl gyakori a leki terror,engem is terrorizált a tesóm. Nehéz volt elfogadni,hogy a mi kapcsolatunk nem a legjobb,de ez van. Most már rájöttem,hogy az ember nem tud mit tenni,de nem szabad hagynia,hogy terrorizálják. Vedd meg anyukádnak,amit kinézett magának,nagyon meg fog hatódni,hogy ilyen figyelmes vagy:) Azzal,meg,hogy mit mond más tényleg ne foglalkozz. Gondolj arra,hogy ő pár év múlva nem is fog emlékezni az egészre,de anyukád sose fogja elfelejteni,hogy milyen rendes gyereke van!:)
 5/9 anonim ***** válasza:
1529 vagyok: Hozzáteszem, nem értem, ha külön van pénzetek a két dologra (nem tudom mit akartok kézzel de gondolom az is kerül valamibe), akkor együtt adhatnátok akkár mindkettőt is... Ez miért nem volt opció?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vedd meg nyugodtan,ha van pénzed rá.A Te ajándékodnak is örülni fog az anyukád.Ismerem ezt az érzést,h lelki terror,mert nálunk mindíg azt hittem az öcsém a kedvenc.

Legyen saját akaratod,és ne engedd magad a testvéred árnyékába és ha van pénzed Te is szívből adod anyudnak.És nagyon is figyelsz rá mert tudod mire vágyik és sosem venné meg magának.Erős legyél!

2009. dec. 16. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindeképp vedd meg neki azt,amit kinézett magának(: Biztos nagyon fog örülni! Tesódat hagyd,ha ő ennyire csökönyös,akkor csináljatok külön ajándékot.

L/11

2009. dec. 16. 15:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor legyél okos,készítsetek közös ajándékot kézzel,aztán karácsony után már féláron megveheted anyukádnak azt,ami a kirakatban van,csak úgy,egy hétfőn,vagy szerdán.Még jobban is fog örülni neki.
2009. dec. 16. 16:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Tesóm hajthatatlan.Nem hajlandó együtt adni.:/

Tudom ez csak részben lelki terror,de mintha azt mondaná hogy én nem is szeretem a szüleimet pedig tudja,hogy nem így van :(

most megvettem anyunak amit kinézett.Egy szép sál :)

a legnagyobb ajándék a félévi bizim lesz,sose volt még ilyen jó :)

Békés,boldog karácsonyt nektek!

13/l

2009. dec. 16. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!