Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg lehet még menteni ezt a...

Meg lehet még menteni ezt a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Majdnem 5 hónapja vagyok együtt egy 27 éves férfival.

Majdnem minden este együtt vagyunk,naponta legalább hatszor hív,elmegyünk egymás társaságába,próbál a kedvembe járni,kapok tőle csak úgy virágot, vagy csokit és bármi dolgot meg tudunk beszélni.Vasárnap estig úgy gondoltam,hogy egy szuper kapcsolatba vagyok...hazajött külföldről az egyik gyerekkori barátja és kanos estét tartottak egy másik barátjának a lakásán,összesen 9en voltak. Vasárnap éjjel testvéreméknek autóbalesete volt.Hívtak a rendőrök. Mivel tesóm a mi autónkkal volt,így nem volt semmi,amivel a helyszínre menjünk szüleimmel.A rendőr hívása után egyből a pasimat hívtam,már akkor teljes kétségbeeséssel és remegő hanggal.És elmeséltem neki és jött a kérdése: " Most mit csináljak?" Én itt ledöbbenve nem is válaszoltam,végigfutott rajtam,hogy ezt beképzeltem.Mondtam neki,hogy mondjuk ha értünk jönnél és kijutnánk a baleset helyszínére,akkor mondjuk az úgy jó lenne. Dehát most döntsön? mert ő nyilván elvinne,de ugyanakkor most van a buli,barátja jövőhéten már megy vissza.Nem tudtam kinyögni mást,minthogy nem kell döntsön,maradjon ott és kinyomtam.Hívtam egyik barátomat,aki kérés nélkül,mikor mondtam,hogy mi történt azonnal mondta,hogy indul.Aztán a pasim hívogatott jópárszor az éjszaka folyamán,de egyszerűen nem bírtam felvenni neki,akkora döbbenet és szomorúság volt bennem.aztán írt sms-t,hogy legalább annyit írjak,hogy tesómmal minden rendben? aztán másnap reggel keresett,hogy miújság? felébredtem? mondtam neki,hogy mivel testvéremnek balesete volt és az éjszakát a kórházban töltöttük és az autót hajnalban vitték el a helyszínről,nem igazán volt lehetőségem akár fél percet is aludni...

Hétfőn találkoztam egyik barátunkkal aki a bulin is volt és mondta,hogy a pasim nagyon sajnálta és aggódott,sőt próbált telefonálgatni,hogy találjon valakit aki elvisz minket.Ezt meg végképp nem értettem,emrt ő nem ivott,simán el tudott volna jönni értünk...

És valami megtört bennem vele kapcsolatban.Mert egy ilyen helyzetben cserben hagy,akkor miről beszélünk? milyen kapcsolat ez? de ugyanakkor meg az,hogy érdeklődött,aggódott,azt sugallja,hogy mégsem hagyta hidegen...

Tanácstalan vagyok,van bennem egy fura érzés..nem harag,hanem inkább mély elkeseredés és döbbenet..

Ti mit tennétek?

ELőre is köszönöm! 23/ L

2014. márc. 18. 23:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Előszöris sajnalom ami a testvéreddel történt!

Sajnos tudom mi az amit érzel!

Volt egy párkapcsolatom, 9 hónapig voltunk együtt. Édesanyàmmal éltem mikor úgy hozta az élet, hogy hozzànk költözött. Màr kb. fél éve lakott nàlunk amikoris édesanyàm rosszul lett, elesett a wc-n, nővérem segítette ki a konyhàba ahol vigyáztam rá, amíg a nővérem hívja az ügyeletet. Ez idő alatt anyum elvesztette az eszméletét és felakadt szemekkel az asztalra esett. Azokban a pillanatokban azt hittem elveszítem. Leírni sem tudom mennyire megrémültem és mennyire fájt. Ez idők alatt a volt baratom a szobankban feküdt. Nem jött ki, nem segített. Mikor elment az orvos es edesanyám jobban lett és lepihent kijött a barátom, hogy ne szomorkodjak, menjek be aludni, mert ő fáradt...(ezek után egy normális, érző ember hogy tudna elaludni?!) Mondtam neki (sírtam), hogy én még nem tudok "így" lepihenni. Erre ő fellázadt, hogy márpedig ő holnap kel, és otthagyott. Megértem, hogy pihenni akart, de annyit megérdemeltem vna (már ha nem volt mellettem végig), hogy kb 10 percet szán rám, megnyugtat stb. Bennem olyan mértékű csalódottság, törés alakult ki, hogy egyszerűen nem bírtam vele tovább együtt élni. Bunkósàgnak és gerinctelenségnek tartottam, és ugye ebből adódóan jöttek a viták. Nem tudtam többé úgy hozzáállni ahogy az elején, és ez egy idő után felőrölt mindent. Dühös voltam, csalódott és szomorű, és ez nem egy olyan dolog volt amit egy csokor virággal helyre lehetett hozni, hiszen anyukám életéről volt szó, aki befogadta, és ha rossz(abb) végződésű lett vna a történet?!

Nem azt mondom, hogy szakíts vele, de az sem jó, ha magadba fojtod ezt a "furcsa" érzést, mrt hidd el a bomba egy idő utàn mindenkinél robban, bármennyire is szeretnéd ezt elfojtani! (Mert azért legbelül dühítő és sértő, nem?!)

És még egy vélemény: Veled van, veled akar közös életet, a te családodhoz tartpzna idővel akkor kit érdekel az utazó barát?! épp és egészséges ami a te testvéredről nem mondható el... fontossági sorrend...

2014. márc. 19. 02:24
 12/26 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nekem ez nagyon sok... utólag már mondhat bármit, érdeklődhet, nem számít. Akkor és ott lett volna hatalmas szükséged rá, undorító módon meg sem próbálta átérezni a helyzeted... A barátai is elég érdekes figurák lehetnek, ha nem zavarták el rögtön érted. 5 hónapos kapcsolat, ilyen miatt egyértelműen szakítanék. Sajnálom...
2014. márc. 19. 07:14
 13/26 anonim ***** válasza:
ezt én sem nyelné le, sajnálom. Iszonyú nagy szükséged lett volna rá és nem is elsősorban fizikailag hanem lelkileg. Az h aztán bepánikolt nem segít semmin, mert még akkor se ült autóba h utánad menjen. Tudom milyen mértékű támogatásra van szüksége az embernek ilyen helyzetben és ő ezt nem tudja megadni neked. Furcsa h a barátai közt egy se volt, aki elzavarta volna hozzád. Szerintem keress jobb pasit
2014. márc. 19. 09:09
 14/26 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem akarom védeni a pasit, mert tényleg nem szép, amit csinált. De nézzük kicsit a másik oldalát is a dolognak! Buli közepén felhívták, lehet, hogy fel sem fogta, mi van igazából, mennyire súlyos, mert éppen tök másban van (röhögtek, táncoltak, nem tudom)...aztán írta a kérdező, hogy többször hívta ő is, de nem vette fel a telefont. Lehet, hogy akkor esett le neki, hogy ez milyen súlyos, és segítenie kell, de a kérdező nem vette fel, azt sem tudta, hogy hova menjen (több válaszoló írta, hogy még azután sem ment utána...lehet, hogy nem tudta, hogy hova). Ezek után szemtanú állítása szerint elkezdett telefonálgatni mindenkinek, hogy hátha tud segíteni, de nem járt sikerrel. Mivel a kérdező a telefonját nem vette fel, ezért még éjjel írt sms-t, hogy legalább annyit mondjon meg, hogy minden rendben volt-e, ha már beszélni nem akar vele.

Szóval nem szép, hogy az első pillanatban lekoptatta, de a cselekedeteiből az látszik, hogy igenis érdekelte a dolog, és segíteni akart, ahogy észhez tért. ÉN nem ásnám el azonnal ezt a kapcsolatot egy ilyen miatt. Elmondanám neki, hogy mennyire sz.rul esett, amit csinált, és remélem, hogy a jövőben jobban számíthatok rá. Viszont még egy ilyen, és annyi...

2014. márc. 19. 09:27
 15/26 anonim ***** válasza:
Jaj hagyjuk már a süketelést. Mi az, hogy nem fogja fel? Talán fogyatékos?! Ha hallom, hogy a szerettemnek RÁM van szüksége, akkor megyek, szarom le, hogy buli van, röhögés van. Ezért PÁRkapcsolat. Nem fél füllel, tojok rá módon reagálok a telefonba, hogy autóbalesete volt a testvérének. Nincs mit védeni ezen, ha a pasasnak ilyen az első reakciója 27 évesen, akkor még inkább legózzon és a haverjaival röhögcséljen, ne nőt akarjon magának.
2014. márc. 19. 09:57
 16/26 anonim ***** válasza:
Utolsó: neked még sosem volt olyan a tökéletes életedben, hogy valami pár perccel később esett le? Csak az egyik oldalt látjuk! Honnan tudod, hogy a kérdező hogyan tálalta az egészet? ÉN nem vagyok szellemi fogyatékos, de volt már olyan, hogy valaminek a hevében hirtelen nem fogtam fel a dolog súlyát egyik pillanatról a másikra. És úgy kezdetem, hogy nem akarom védeni, mert tényleg nem így kellett volna reagálnia, de annyira könnyű mindig azonnal rávágni minden problémára, egy amúgy jól működő kapcsolat esetében, hogy hagyd ott a francba. Ezért van annyi megkeseredett szingli harmincas nő, akik azon siránkoznak, hogy bár ne hagytam volna ott xy-t azért a hülyeségért! Természetesen, ha több dologban is megnyilvánul idővel, hogy megbízhatatlan, akkor lépni kell, de szerintem a további cselekedeteivel most is bizonyította, hogy nem egy belesz.rok alak.
2014. márc. 19. 10:13
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen,bennem is ezek az érzések vannak,mint amik Benned voltak,amikor Édesanyáddal történt az eset. Olyan nehéz ez!

Az indoka az volt,hogy nem tudja,hogy a baleset helyszínén meddig kell maradni vagy a kórházba kell-e menni.Mert akkor elvinne ő,de nem tud megvárni...Itt megint volt egy döbbenetem...

2014. márc. 19. 11:15
 18/26 anonim ***** válasza:
Virág, csoki szex.. nem ezektől működik egy hosszútávú kapcsolat. Szépeket mondani bárki tud, de a cselekedetei alapján ítéld meg az embereket. Ilyen férfit képzelsz magad mellé? Akire nem számíthatsz a bajban?
2014. márc. 19. 11:39
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem szívesen írok ilyet, de ezt tényleg fantasztikusnak tartom, hogy ennyi töléletes, ennyi morális értelemben makulátlan és bűntelen ember van a válaszadók között... Ennyi farizeus lelkületű, aki egyből követ ragad és ítéletet hoz, ha valakinek a szemében meglátni vél valami szálkát... Hogy képzelheti magát valaki egy ilyen erkölcsi piedesztálra, ahonnan sarat dobálhat másra egy ilyen szituációban...? Kérdező, szerintem ezt a kérdést önmagaddal kapcsolatban is kb feltehetted volna bizonyos értelemben, és valóban van a kérdésednek létjogosultsága, ha a jövőben is így fogsz a másikhoz hozzáállni. Tökéletes viselkedést, reakciót vártál volna el tőle, és nem azt nyújtotta...? Úgy tűnik valóban nem. Talán szebb lett volna, ha ott hagyja a barátját és annak társaságát és érted siet. Igen, talán sokkal emberiesebb és szép gesztus is lett volna. De te pl őt szereted vagy az elvárásaidba vagy beleszeretve, és egy olyan ideába, aminek a keretei közé amíg éppen a másik minden körülmények között bele tud helyezkedni, addig jó, ha meg éppen kilóg egy kicsit abból valami körülmény miatt, akkor szar? Nem téged hagyott cserben effektív, hanem a te testvéred miatt éppenséggel nem hagyta ott az Ő barátját, akivel nyilván szintén akkor, abban a helyzetben éppen fontos volt, hogy együtt legyen. Miközben együttérzett veled és megpróbált alternatív megoldásokat találni a helyzet megoldására (igen, talán tehetett volna még többet is persze). De a te testi épséged nem volt veszélyeztetve, téged nem ért bántódás hála Istennek! Lehet hogy én marha önző és tökéletlen vagyok, de ha nekem tennéd fel ezután ezt a kérdést ebben a formában, hangot adva ilyen formán a velem kapcsolatos kétségeidnek -a barátod helyébe képzelve magam,- akkor azzal együtt hogy úgy gondolnám, hogy járna neked egy ne haragudj, vagy egy elnézést kérés, de azért nekem is volnának feléd kérdéseim..
2014. márc. 20. 11:15
 20/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Szeretném tisztázni,hogy itt szó sincs arról,hogy én egy tökéletes kapcsolatba képzelem magam,amibe ha hiba csúszik akkor már szar. Csupán szerintem egészséges elvárás,hogy akivel együtt vagyunk,arra lehessen számítani akkor is,ha öröm ér,akkor is,ha bánat.Igaz,nem velem történt a baj,DE én is és a családom is kiszolgáltatott helyzetbe került,és nekem lett volna szükségem a segítségére. Nem tudtuk,hogy mennyire súlyos tesóm állapota és bármi megtörténhetett volna,és lehet,hogy az a 20 perc igenis fontos lett volna,ami alatt az egyik barátom értünk jött.

Tudja nagyon jól,hogy nem az a kategóriájú lány vagyok,akinek ha betörik a körmöm,máris hívom. Tudja,hogy nincs kifogásom a kanos bulik ellen,sőt a külön bulizás ellen sem.Nem azért hívtam,hogy el akartam szakítani a barátaitól,hanem mert szükségem lett volna rá és a segítségére.Igen,rá is...mert bizony nagyon jól tudott volna esni egy ölelés vagy csak a jelenléte,hogy tudjam,hogy nem vagyok egyedül.Elvégre egy kapcsolatnak erről kéne szóljon,hogy az ember nincs egyedül.Én úgy érzem,mindent megteszek a kapcsolatunkért,igyekszek a kedvébe járni,mindig kedveskedek neki,apró figyelmességekkel feldobom a napját.

Eddig ő is viszonozta,ha elmentem bevásárolni,eljött értem,pedig nem szóltam neki.Vagy meglepett egy szál virággal,sőt én már attól boldog tudtam lenni,ha megölelt,megpuszilt. Mindkettőnk részéről működött egymás támogatása.Éppen ezért nem értem még mindig a hétvégi viselkedését,mert fordított esetben fejvesztve rohantam volna a segítségére,és a családja segítségére is.

Nagyon kiváncsi lennék,milyen kérdéseid lennének felém.

2014. márc. 20. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!