Ha a férjem elad egy közös ingatlanunkat, nekem jár abból valami?
Az a gáz, hogy semmit nem tudsz csinálni. Ha ért a vállalkozásokhoz a férjed, esetleg van egy ügyvéd barátja, 1 óra alatt veszteségessé tudja alakítani a könyvelést és bizony váláskor nemhogy pénzt, de adósságot kapsz!
Egyedüli megoldás, ha megegyeztek, és akkor azt kapod, amit leírtok. Különben semmit.
Közös ingatlant csak közösen adhattok el, te is kellesz hozzá. Feltéve, ha HIVATALOSAN is közös, tehát a tulajdoni lapon rajta kell, hogy legyél. Ha ez így van, a házatokat nem tudja nélküled eladni. Miért te fizeted az életbiztosítását? Miért nem tud a költségekről? Vezess a háztartási kiadásokról naplót, lássa már, hogy mi mibe kerül! Dugd az orra alá.
Amit írtál, abból látszik, nem éltek túl jól, a válás is szóba került. A legtöbb ilyen pocsolya ember erre bosszúval reagál, nemhogy összeszedné magát, hogy javítani tudjon a kapcsolaton. Lehet, hogy ennél sokkal jobb lenne külön... Hogyan tudna kisemmizni? 35 évnyi házasság után még külön kasszán vagytok? Ez nagyon durván hangzik! :( Hány évesek a gyerekek? Ha veled már nem is jó a kapcsolata, a gyerekekért ő is ugyan úgy felelősséggel tartozik.
Amikor a gyerekek rosszat csinálnak, az én gyerekeim... - ezt mondja.
Az én nevemen is volt az ingatlan, ügyvédnél átvettük a pénzt, kimentünk, elkérte elrakta azóta semmi. Kértem tőle karácsonyra, gyerekeknek 4 van(14 éves ikrek, 30,31 éves lányok) + 2 unoka, azt mondta Neki nincs pénze, nekem van.
Mivel közös az ingatlan, értem ez alatt azt hogy papíron is közös, akkor természetesen a tulajdoni hányad szerint az árán is osztoznotok kell. Hogy odaadtad neki mikor kijöttetek az ügyvédtől és azóta nem ad belőle, az egy jó nagy hülyeség volt. Szerintem perrel lehet csak visszaszerezni, de a bizonyítani szinte nem is lehetséges, csak ha bevallja, hogy tényleg elvette a pénzt. Ez van.
Ha váltok, a gyerektartásról kell okosan megegyeznetek ügyvéd segítségével, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!