Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjem elad egy közös...

Ha a férjem elad egy közös ingatlanunkat, nekem jár abból valami?

Figyelt kérdés
35 éve vagyunk házasok, nekem anyagi problémáim vannak, adóságom, stb. Ő erről semmit nem sejt, azt hiszi azzal, hogy az én számlámra utaltatja a minimálbérét, + az én minimálbérem elég a megélhetésre. Házat kell fenntartanom, az életbiztosítása több mint 20eFt. Neki van pénze, hisz munka mellett maszekol, a minimálbér csak bejelentett bér, ezen felül is kap. 2 kiskorú gyermekem van még itthon, nehéz nekik megadni, azt ami szükséges, amire vágynak. Teljesen ellehetetlenít, azt mondta, ha válunk, kisemmiz... Megtudja tenni, nekem ügyvédre sem tellik:( Azzal is fenyeget, hogyha bármit szólok,még a bérét is leveteti... 53 évesen, szívbetegséggel nem hiszem, hogy sokat tudok lépni, de akkor is! Hogy tudnék okosan visszavágni, és megvédeni magam, azaz okosan érvelni?
2009. dec. 15. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
35 éve vagytok házasok és még mindig én pénzem te pénzedben gondolkodtok? Ez nem normális. Jah és én gyerekem te gyereked? Nem értlek.
2009. dec. 15. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a gáz, hogy semmit nem tudsz csinálni. Ha ért a vállalkozásokhoz a férjed, esetleg van egy ügyvéd barátja, 1 óra alatt veszteségessé tudja alakítani a könyvelést és bizony váláskor nemhogy pénzt, de adósságot kapsz!

Egyedüli megoldás, ha megegyeztek, és akkor azt kapod, amit leírtok. Különben semmit.

2009. dec. 15. 14:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Közös ingatlant csak közösen adhattok el, te is kellesz hozzá. Feltéve, ha HIVATALOSAN is közös, tehát a tulajdoni lapon rajta kell, hogy legyél. Ha ez így van, a házatokat nem tudja nélküled eladni. Miért te fizeted az életbiztosítását? Miért nem tud a költségekről? Vezess a háztartási kiadásokról naplót, lássa már, hogy mi mibe kerül! Dugd az orra alá.

Amit írtál, abból látszik, nem éltek túl jól, a válás is szóba került. A legtöbb ilyen pocsolya ember erre bosszúval reagál, nemhogy összeszedné magát, hogy javítani tudjon a kapcsolaton. Lehet, hogy ennél sokkal jobb lenne külön... Hogyan tudna kisemmizni? 35 évnyi házasság után még külön kasszán vagytok? Ez nagyon durván hangzik! :( Hány évesek a gyerekek? Ha veled már nem is jó a kapcsolata, a gyerekekért ő is ugyan úgy felelősséggel tartozik.

4/8 A kérdező kommentje:
Nem, én úgy gondolom, hogy amink van, az közös. De a férjem azzal a szöveggel jön, hogy: " Az az én pénzem,mert én dolgoztam érte, Te nem csináltál semmit."
 5/8 A kérdező kommentje:

Amikor a gyerekek rosszat csinálnak, az én gyerekeim... - ezt mondja.

Az én nevemen is volt az ingatlan, ügyvédnél átvettük a pénzt, kimentünk, elkérte elrakta azóta semmi. Kértem tőle karácsonyra, gyerekeknek 4 van(14 éves ikrek, 30,31 éves lányok) + 2 unoka, azt mondta Neki nincs pénze, nekem van.

2009. dec. 15. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez mekkora egy bunkótaplóparaszt! Sajnállak... ezek szerint meglopott :(
2009. dec. 15. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyen emberrel hogy tudtál leélni 35 évet? Én már ma elkezdenék csomagolni. Arra nagyon vigyázz, hogy az ingatlanokat ne adja el válás előtt, mert abból semmit sem fogsz látni, ha az a pénz egyszer eltűnik, nem tudja senki sem visszaadni. Én felvennék a helyedben róla egy hangfelvételt, ahol elmondja, hogy kisemmiz meg hogy miket csinál, arra a bíróságon nem tudna mit lépni.
2009. dec. 15. 17:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel közös az ingatlan, értem ez alatt azt hogy papíron is közös, akkor természetesen a tulajdoni hányad szerint az árán is osztoznotok kell. Hogy odaadtad neki mikor kijöttetek az ügyvédtől és azóta nem ad belőle, az egy jó nagy hülyeség volt. Szerintem perrel lehet csak visszaszerezni, de a bizonyítani szinte nem is lehetséges, csak ha bevallja, hogy tényleg elvette a pénzt. Ez van.

Ha váltok, a gyerektartásról kell okosan megegyeznetek ügyvéd segítségével, persze.

2009. dec. 15. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!