Miért ilyenek velem a szüleim? Miben változzam? (bővebben lent)
17/F
10-es középiskolás vagyok, mindig 4-5 re tanulok,mert amióta bekerültem a középiskolába komolyan veszem a tanulást. Általánosban sima 4 es voltam és felvettek egy "elit" iskolába(protekció nélkül) 600 ember jelizett és felvettek, az ideiglenes felvételi rangsorban is benne voltam a felvehető létszámban. Ezvolt az álom középiskola számomra. Mostis így érzek.
Igaz mivel az osztályelső vagyok,ezért sokan kifognak bántanak és kihasználnak. De már nem érdekelnek a rosszindulatú ember. Az fáj a legjobban ,hogy akármennyit is tanulok ha már 3 ast hozok akkor apa majd leszedi a fejem. "Miért nem 5 öst hoztál?Hogy gondoltad ezt kisfiam? Utcaseprő leszel?" Ő pedig nem érdekelte középiskolában a tanulást
és anyét sem érdekelte, cigiztek és nem tanultak 4-5 re
mint én. Bár jó emberek lettek jó beosztás apának jólmenő cége van anya pedig vezető beosztott. Én mindig igyekszek jól tanulni ebben a tanévben eddig 50 db 5ösöm van, 4 db 4es, 5 db 3as, 1 db 2-es és nincs 1esem egysem. Apa mondta,hogy több ötös kell mégtöbb mert csak azzel érek valamit. De nembírják felfogni ,hogy milyen nagy a követelmény.:S Ők csak azt látják amikor MSNezek meg pihenek. De megy a suli. Akkor minek üljek órákat a könyv felett? Igaz napi 2 órát alapbol tanulok,hétvégén többet.Igaz gépezek is napi 6-7 órát néha többet, de ez csak hétvégén. Töri témazáró előtt sosem gépezek hanem sírok mert félek,hogy nemlessz ötös. Az osztályban ebben az évben minden témazáró csak nekem lett ötös és 100%on felül adott rá a tanár pontot. De nincsis életem. 7-8 óráim vannak,osztálytitkár vagyok,kultúrfelelős,tanulok meg minden. Anyáéknak visszabeszélek sokszor, de ők meg nagyon szigoruan fognak.Mivel mindent széthagyok magam után őket ez idegesíti. De igazuk van, de ha már egy tányért nem rakok el azért is kapok.(szóban) Nem szeretek ebben a kis városban élni ahol vagyunk, igaz megyeszékhely de én nemszeretek itt élni Pesten szeretnék.. Mondom is nekik h költözzünk Pestre de hiába nem akarnak:( De egyetemre tuti odamegyek és remélem garzont is vesznek nekem. Nincsen 1 igaz barátom sem, mert elfoglalt és visszahuzodo és hangulatingadozo vagyok.^^
Segítsetek miben változzak?
én is így vagyok vele.csak én 15 éves v agyok és 9.-es és idén hát mondhatom hogy midnenből avne gy oár jegyem.de régebben velem si így olt, amikor olyan jegyeim voltak, mitn neked.csak nekem vannak barátaim, avn egy igaz barátnőm akivel sokat avgyok együtt és igaz,a tanulás mostanában nem megy, de amúgy nekem tök jó.
szerintem egy barátra lenne szükséged.
A szüleidnek igazuk van, csak a legjobbat szeretnék neked!
Megadnak neked mindent, akkor nem ráérsz hogy kitűnő legyél?
Ha neked a középiskolai követelmények magasak, mi lesz veled egyetemen?
"én is így vagyok vele.csak én 15 éves v agyok és 9.-es és idén hát mondhatom hogy midnenből avne gy oár jegyem.de régebben velem si így olt, amikor olyan jegyeim voltak, mitn neked.csak nekem vannak barátaim, avn egy igaz barátnőm akivel sokat avgyok együtt és igaz,a tanulás mostanában nem megy, de amúgy nekem tök jó. "
Ez a mai oktatási rendszer Magyarországon? Hogy lehet valaki 15 évesen kilencedikes ilyen rossz helyesírással? Talán a tanárokat kéne lecserélni.
utolsónak igaza van:D
én is kamasz avgyok, én is így írok.az emberek megértik, hiogy mit akarok modnani, én meg sietek, szval:D
Ennyi... én is hasonló vagyok, csak kicsit más a felállás. Versenyekre járok, a szüleimet ez nem érdekli... Ők csak azt látják, hogy nem fizikai munkát végzek, az, amit csinálok, az ő szemükben egy nagy semmi. De ha rossz jegyet hozok, azért kiakadnak...
Rettentően rosszul esik néha, mikor a bátyám azt üvöltözi, hogy "tanulj te majom, úgysem lesz belőled semmi".
Az elit gimnáziumi (Fazekas, Révai, Zrínyi, szegedi/pesti Radnóti, Ságvári, stb.)teljesítésről tudnék mesélni, épp egy ilyen gimibe felvételizek, bejárok előkészítőre, és... nagyjából 0 időm marad, mire megtanulok mindent, örülök, hogy most szünet van, tudok egy kicsit lógni. Az ilyen gimnáziumokban úgy működik, hogy a tanár megkérdezi tőled, hogy "tudsz mindent, kisfiam?", ha te azt mondod, hogy "nem", akkor már emberszámba se vesznek. Ezt már így az elején megtanultam... És repdesnék az örömtől, ha egy ilyen gimiben is tudnám tartani azt az átlagot, amit most te.
A szüleimmel ilyen téren nem foglalkozom, és próbálok makacsul kiállni az igazam mellett. Ha elbukom, legfeljebb majd mással próbálkozom, ennyi.
Kedves VALAKI!
Belekötöttél a helyesírásomba.:D Köszi.
Egyébként megyei helyesíróra megyek.. szóval fogd be :D
És ha ide helytelenül írok akkor mibajod?
Inkább menj el a kérdésemről és ne írj ide.. Téged is lehetne véleményezni. Vkibe belekötsz. Egyébként majdnem kitünő leszek ugyhogy ennyi.
Köszi a válaszok^^
BUÉK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!