Aki a szüleivel lakik hogyan oldják meg? Kaja, rezsi?
Figyelt kérdés
Párommal és a pici lányommal,és anyuval lakunk egy házban.Sajnos sok a vita hogy hogy legyen elosztva a kaja és a rezsi.már nagyon kivagyok bukva.szerintetek mi lenne a jó megoldás?Eddig adtunk elég szép összeget haza,de már ettöl a hó nem.2009. dec. 13. 12:09
1/18 anonim válasza:
Kaját vegyen mindenki magának, osszátok el a hűtőben, hogy melyik rész kié és oda pakoljatok, ugyanígy pl. a kamrában is. Főzzön mindenki külön, csak saját magának. A rezsit meg osszátok annyi felé, ahányan vagytok és mindenki csak a maga részét fizesse (négyen vagytok, negyedrészt fizessen anyukád, a többit ti).
2/18 anonim válasza:
Most már miért nem adtok? Eddig mennyit adtatok mekkora a ház?
3/18 A kérdező kommentje:
60m2.mert anyám besokalt.60 adtunk haza.kaja rezsi
2009. dec. 13. 12:42
4/18 anonim válasza:
Jól értettem ? 60 ezer forintot adtatok három ember (na jó, kettő és fél)rezsijére és kajájára. Én ezt nem tartom soknak.
De ha másképp nem megy, tényleg az a megoldás, hogy külön koszton vagytok, a rezsit meg a számlák alapján osztjátok.
5/18 anonim válasza:
Ez az összeg tényleg nagyon kevés hármótokra rezsi + kajára. Mi ketten vagyunk a férjemmel és hetente 8-10.000.- Ft-ért vásároltunk kaját, tisztítószert, stb., ami a háztartásban szükséges és akkor még a rezsi sehol sincs. Szóval keveset adtatok, nem csodálom, hogy anyukád besokallt.
6/18 anonim válasza:
Vezessetek külön háztartást (kaja, tisztitózserek, tisztálkodószerek - ezt mindenki magának vegye), a rezsit meg osszátok el a létszámmal (adott esetben 4-gyel) és egy rész anyukádé, három a tietek. Azt nem felejtsd el, hogy egy babár/pici gyerekre több viz, fütés, áram kell, mint egy felnöttre ! - tehát még igy is ti jártok jobban.
7/18 anonim válasza:
Nem igazan tudom mit mondjak mert mi viszont nem osztunk semmit, hanem anyosal apossal lakunk egy hazban a parom en meg a kislanyunk csak ketten vagyunk en meg a parom allando munkaviszonyba es a teljes haztartast mi tartjuk el aram kaja, telefon, futes,meg az aposom mobilszamlajat is mi fizetjuk.Mindez teljessen elehetetleniti az eletunket hogy sajat hazat vagy lakast vegyunk mert azt mar nem birnank.Ugyhogy vagy adsz meg tobbet es neked nem marad semmi vagy megprobalsz kulonmenni akar hazberbe is es sajat eletedet elni ez volna a legjobb szerintem es ha nekem volna lehetosegem hogy megtegyem azonnal mennek is de igy nem hagyhatom itt oket mert nem birnanak megelni egyaltalan.
8/18 anonim válasza:
Mennyi az össz kajátok és rezsitek összesen 4-őtöknek? És kinek mennyi a havi bevétele? Ebből már okosabban tudnánk tanácsot adni, ha leírnád.
9/18 anonim válasza:
Az én szüleim soha nem kérnének tőlem pénzt.
De amúgy ennyi, amit írtak, a számlákon ott lesz az összeg, ki lehet számolni, kinek menyi a része. Ez azért nem olyan bonyolult.
10/18 anonim válasza:
ma 13:30-as:
ha a te szüleid megengedhetik maguknak az szép dolog, de sokaknak nincs annyi pénze, hogy egy három fös családot is el tudjanak látni belöle - sok ember keresete/ nyugdija havi 60-80000 ft , ebböl egy ember még csak megél, négy viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!