Az élettársi kapcsolatban élők mekkora részben felelősei a mai világban tapasztalható erkölcstelen életmód térnyerésének?
Ez egy kicsit a mi volt előbb a tyúk vagy a tojás esete.
Számomra nem egyértelmű az, hogy a romlott erkölcsök miatt vállalkoznak az emberek inkább az élettársi kapcsolatra, vagy inkább kényszerülnek bele, mert az erkölcsi normák romlásával a holtomiglan-holtodiglan már nem igen működik.
Vagy, attól lett erkölcstelen a világ, hogy felrúgtuk valóban az együttélés szabályaira vonatkozó normákat.
Melyik okozta melyiket?
8as vagyok, agyonkeresem azt a kérdését, ahol valami ostobaságot vizionált, miszerint akik élettársi kapcsolatban élnek, azok fűvel-fával lefekszenek, reklámozta a házasság hetét, meg a kérdésben megjelölte, hogy mindeme zsenialitások tulajdonképp az apja fejéből pattanak ki, végül, agyba-főbe sértegette azokat, akik kiröhögték a hülyeségei miatt.
Valakinek esetleg nincs meg, mert én nem találom, jól lehet rajta szórakozni, hátha az újonnan jövőket is érdekelné :-).
Nem.
Inkább a házasság mellett "ki ne tenné meg, ettől még lehetek jó ember" alapon félrek*úró emberek, vagy a minden második pasinak lábukat széttevő nőszemélyek azok, akiket okolni lehetne, ha már mindenáron bűnbakot akarsz keresni. Nem pedig az, aki intézményesítetten is hűséget fogad.
Szóval öngólt rúgtál, kedves kérdező.
Abba pedig még nem is mentem bele, hogy vajon mi az erkölcsösebb, ha helyrehozhatatlanul elromlik egy kapcsolat? Kilépni az élettársi kapcsolatból, vagy megcsalni azt, akihez a házasság hozzáláncol?
Akkor értem. Én is válaszoltam neki utólag, nem ment át, pedig semmiféle erős kifejezést nem használtam, csak leírtam a véleményem a beteges hozzászólásaival kapcsolatban.
Sajnálom, hogy törölték, meg nem is értem, miért kellett - roppant tanulságos volt, már arra nézve, hogy mekkora gyűlölet és keserűség szorul némely emberbe. Csak ilyen ne legyek soha!
8as vagyok.
Kedves Kérdező!
Megkérdezhetem, hogy - függetlenül a családi állapotodtól - a SAJÁT életedben meghozott döntéseiden, a tetteiden, a kimondott szavaidon, a mások iránt tanúsított viselkedéseden kívül Te milyen, a világban tapasztalható negatív jelenségek miatt érzed magadat személyesen felelősnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!