Szerintetek fel lehet ezt hozni a bátyámnak? Örökségi kérdés?
Testvérem nős, gyereke még nincs!
Édesapám valamelyik nap nagy nehezen kinyögte egy beszélgetés alkalmával,hogy kicsit tart attól,hogy ha ő meghal és ha ne adj Isten a tesóm is "hirtelen" meghal, örökös nélkül, akkor az ő örökségét ugye a felesége örökli.
Megmondta őszintén,hogy bár kedveli a sógornőmet, de tisztában van vele,hogy egy idő elteltével nyilván élné tovább az életét, új párja lenne stb. Ő pedig unokára szívesen hagyna bármit, de úgy gondolja,hogy a menyére és az esetlegesen új párjára nem szívesen. Hozzá teszem nem kevés összegről van szó!
Meg akarja beszélni tesómmal ezt, de nem tudja,hogy hogy hozza fel! Megmondom őszintén én sem, mert itt nyilván rengeteg a "ha", és biztos sértődés lenne!
azon nem aggódik, hogyha neked lesz párod, és te meghalsz, akkor majd a leendő párod örököl?
amúgy van rá lehetőség, hogy ez ne történjen meg, a megfelelő végrendelettel... igen határozhat arról, hogy az amit tőle örökölnek később hogy öröklődjön..számomra megdöbbentő, hogy valaki még a halála után is mindent irányítani akar, de..megvan rá a lehetőség
Köszi!
Én már férjnél vagyok, és van gyerekünk, tehát utánam ő örököl!
Ezek szerint akkor végrendelettel talán lehet valamit kezdeni!
ugye ez most változott
március 1-től a házastárs is örököl 1 "gyerekrészt"
1.
"hirtelen meghal"
Eszembe jutott egy vicc:
- Te anyjuk! Ha valamelyikünk esetleg meghalna, én beköltözöm a városba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!