Hárman vagyunk testvérek. Én 17 éves vagyok és idén érettségizem. Idősebb húgom 14 éves, most felvételizett középiskolába. A legfiatalabb tesóm 6 éves és most elsős. Egy faluban lakunk,ahová borzalmas a tömegközlekedés: fél 3-kor és negyed 5-kor megy busz. A kistesómat a testvéremmel felváltva hozzuk haza. Én hétfőn, csütörtökön és pénteken később végzek, ezért nem tudok menni érte a napközibe(4-ig kötelező bennt maradnia). Viszont kedden és csütörtökön én már 2:20kor végzek és elérném a fél 3-as buszt, de a testvéremet meg kellene várnom. De ez a várakozás szerintem elég sok, főleg, hogy kellene készülnöm érettségire. Minden nap nagyon fáradt vagyok már itthon, és nem bírok felfogni semmit. Elmondtam anyának a "gondomat", de csak annyit válaszolt rá, hogy amikor a középső tesómat vitte reggelente iskolába, neki is kellett várnia... szerintetek mi erre a megoldás?
Akkor arra a KÉT napra, amikor te hozod haza a kicsit, délutánra ossz magadnak könnyebb tanulnivalót a házi feladaton kívül, ha ennyire kifáraszt az, hogy vársz a kicsire és később érsz haza. A hét további ÖT napján pedig rendesen készülhetsz.
2014. febr. 7. 22:15
12/23 anonim válasza:
Ez a szüleid dolga lenne, a kisgyereket kísérni. Apukád úgy látom, nem vállal semmi részt ebből...!
2014. febr. 7. 22:20
13/23 anonim válasza:
Most a kis tesódról van szó? Őrá kell várni az oviban vagy a nagyobbik tesódról, rá kell várni, hogy együtt jöjjetek a busszal?? Nem igazán világos nekem.
Mert ha a kistesódra, akkor az oviban az előtérben le tudsz ülni és amíg vársz tanulhatsz is csendben.
Ha a nagy tesódra, akkor a suli ugye addig nyitva van amíg diákok vannak benne. Akkor a suliban ülsz le az aulában és ott tanulsz amíg vársz.
2014. febr. 7. 22:21
14/23 A kérdező kommentje:
A piciért kell menni és elhozni a napköziből.
Ebből az iskolából is ki kell menni utolsó óra után. Szóval szerintem külsőst sem tűrnek meg bennt
2014. febr. 7. 22:33
15/23 anonim válasza:
Akkor az oviban az előszobában nyugodtan leülhetsz és várhatsz. Amíg vársz, tanulsz. Kizártnak tartom, hogy az ovi előszobájába se engedjenek be.
2014. febr. 7. 22:37
16/23 anonim válasza:
Így van, az oviba be lehet ülni.
2014. febr. 7. 22:41
17/23 A kérdező kommentje:
iskolás a pici is. Bocsi, nem tudom, hogy jött id az ovi
2014. febr. 7. 22:44
18/23 anonim válasza:
Figyelj.
Ha minden javaslatunkat kilövöd valamivel, hogy miért nem kivitelezhető, akkor mégis milyen válaszra számítasz? Hogy azt mondjuk, nem kell megvárni a testvéred, menj haza nyugodtan?
Heti két alkalomról van szó, hogy két órát várnod kell, marad még heti három délutánod és két teljes hétvégi napod. Szóval ez a két alkalom egyáltalán nem lehet kifogás arra, hogy nem tudsz tanulni.
De akkor ülj le egy padra (azt csak nem zárják be az órák után), vagy egy kávézóba (biztos erre is lesz valami kifogás), csak NE nyavalyogj!
2014. febr. 7. 22:46
19/23 A kérdező kommentje:
Azért köszi a válaszokat
2014. febr. 7. 22:51
20/23 Argloss válasza:
Ha napköziről van szó, akkor kérd meg anyukádat, hogy beszélje meg a napközis tanárral a dolgot. Írásos engedéllyel szerintem minden további nélkül el fogják engedni hamarabb, hiszen nem arról van szó, hogy délután is órájuk lenne...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!