Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi fizetést vigyen haza...

Mennyi fizetést vigyen haza egy 3 gyerekes anya, aki természetesen a háztartást is vezeti?

Figyelt kérdés

Múltkor megkaptam,hogy csak vakarom a valagamat,ahelyett,hogy az emberem válláról levennék egy kis terhet.

A gyerekeink 3,5 illetve 9 évesek.Közösen neveljük őket természetesen,de mivel én több időt töltök velük,illetve mivel én vagyok a nő,evidens,hogy én vagyok a „nevelőbb” fél.

A háztartás is az én dolgom,bár a párom 1.szóra segít.

Hivatalosan 40 órában vagyok bejelentve,a gyakorlatban kb. 30at dolgozom le,nettó 120.000et keresek,én meg vagyok vele elégedve,a párom is.

Ő Ausztriában dolgozik 14 alkalommal kap 1300Euró fizetést,túlóráznia nem kell soha,heti 40 órás munkaidő.

Igényli a családi pótlékot,ami magyar viszonylathoz képest nem kevés és a 2 kisebbik után a szintén nem kevés Gyest is onnan kaptuk.

Jól és boldogan élünk.

Egy bunkó haverja viszont tegnap este (Na jó kissé piásan) felhozta,hogy nekem szavam ne legyen,mikor ő tart el engem.(Ennél sokkal cifrább volt.)

Tisztelem és becsülöm azért,hogy milyen ember és tényleg tesz a családjáért,de úgy érzem én se vagyok egy utolsó.

Szóval szerintetek mennyi az annyi?

Milyen összegű fizetésnél egyenlítődik ez ki szerintetek?

Még véletlenül se akartam az éltünket pénzben mérni,de remegek a dühtől.

Ha saját példát írtok nem kérek ennyire számszerű összeget,de ha írnátok egy arányt,%ot azt megköszönném.

2014. jan. 30. 13:32
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Mi köze is van hozzá!!?? Majd akkor ugasson ha ő tart el titeket.
2014. jan. 30. 19:26
 22/26 anonim ***** válasza:
Drágám jó én holnap elmegyek külfödre jó pénzért dolgozni te maradj itthon a kölyköt visitását hallgatni.
2014. jan. 30. 19:36
 23/26 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem átlag 3 gyerekes anyuka vagyok. A fizetésem 236000ft (persze gyerekkedvezménnyel). Sima tanár vagyok, tehát semmi különös.

A férjem a családi vállalkozásunkat viszi, de hónapokra leosztva jóval kevesebbre jön ki az ő keresete. Ő a főállású apa is jelenleg, s ilyenkor mikor nincs annyi munkája besegít a háztartásba is nagymértékben.

Mégse osztozkodunk soha ki mennyit keres. Közös a pénz, közösen költjük!

2014. jan. 30. 20:10
 24/26 anonim ***** válasza:
Fizetésedhez a családit és az adókedvezményt ne számold, az nem a te kereseted azt az állam bitósítja, ameddig biztositja.
2014. jan. 30. 20:42
 25/26 anonim ***** válasza:

A családit már hogy számolnám bele? Én azt írtam, hogy adókedvezménnyel ! A családi az még plusz 48 ezer ft a gyerekekre, de ezt nem én keresem.

De írhattam volna még hozzá azt a pénzt, amit a vállalkozásunkba keresek hozzá, mert az is min, 50 ezer rosszabb hónapokban.

2014. jan. 31. 06:40
 26/26 anonim ***** válasza:

Ha nagyon számolgatni akarsz, akkor se egymáshoz viszonyíts, hanem azt nézd, hogy a végzettségednek, lakóhelyednek (nem mindegy melyik megye, falu vagy város), saját munkával szembeni elvárásodnak megfelel-e a fizetésed. (Te elégedett vagy-e vele?) Vagy kereshetnél magasabb bért, ugyanennyi munkaidővel, de szakmailag nagyobb kihívás mellett stb. Ha a mostani munkáddal egyenértékűt a szomszéd lánya (akárki) 150.000 nettoert végez és még öt másik szabad hely van ilyenre-ugyanennyiért, akkor keveset keresel. De nem hiszem, hogy így lenne...sőt magyar viszonylatban nem olyan rossz. (sajnos)

Az otthoni munkavégzésed takarítás/főzés részére becsülj napi vagy heti óraszámot, és nézde meg, hogy a bejárónők felétek milyen óradíjjal dolgoznak. Aztán mondhatod a havernak, hogy te ennyit spórolsz a párodnak a "valagmeresztéseddel" ;-).

De leginkább a részegek beszólását tojd le. Magaddal legyél elégedett és a szép családoddal!:-)

2014. febr. 7. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!