Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi fizetést vigyen haza...

Mennyi fizetést vigyen haza egy 3 gyerekes anya, aki természetesen a háztartást is vezeti?

Figyelt kérdés

Múltkor megkaptam,hogy csak vakarom a valagamat,ahelyett,hogy az emberem válláról levennék egy kis terhet.

A gyerekeink 3,5 illetve 9 évesek.Közösen neveljük őket természetesen,de mivel én több időt töltök velük,illetve mivel én vagyok a nő,evidens,hogy én vagyok a „nevelőbb” fél.

A háztartás is az én dolgom,bár a párom 1.szóra segít.

Hivatalosan 40 órában vagyok bejelentve,a gyakorlatban kb. 30at dolgozom le,nettó 120.000et keresek,én meg vagyok vele elégedve,a párom is.

Ő Ausztriában dolgozik 14 alkalommal kap 1300Euró fizetést,túlóráznia nem kell soha,heti 40 órás munkaidő.

Igényli a családi pótlékot,ami magyar viszonylathoz képest nem kevés és a 2 kisebbik után a szintén nem kevés Gyest is onnan kaptuk.

Jól és boldogan élünk.

Egy bunkó haverja viszont tegnap este (Na jó kissé piásan) felhozta,hogy nekem szavam ne legyen,mikor ő tart el engem.(Ennél sokkal cifrább volt.)

Tisztelem és becsülöm azért,hogy milyen ember és tényleg tesz a családjáért,de úgy érzem én se vagyok egy utolsó.

Szóval szerintetek mennyi az annyi?

Milyen összegű fizetésnél egyenlítődik ez ki szerintetek?

Még véletlenül se akartam az éltünket pénzben mérni,de remegek a dühtől.

Ha saját példát írtok nem kérek ennyire számszerű összeget,de ha írnátok egy arányt,%ot azt megköszönném.

2014. jan. 30. 13:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Megszólják az egyetemistákat mert csak buliznak, az anyákat mert a napot lopják otthon, a nyugdíjast mert csak buszozik egész nap, ez ma divat lett a társadalomba. Részegen az ő szájából is kicsúszott, szerintem semmi jelentősége.
2014. jan. 30. 13:57
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Sosem értettem, hogy miért evident, hogy a nő viszi a háztartást és ő a "nevelőbb" fél. Nonde mindegy.
2014. jan. 30. 14:00
 13/26 anonim ***** válasza:

ilyen ora berem lenne, meg fizetnek a tulorat, 2-300 at kapnek havonta, szoval jobb ha a haver csondbe marad.

es az se biztos, h tobb iskolad van (nem bantasnak)

en osszetennem a kezem ha ennyiert-ennyit kapnek.

igy gyereket se merek vallalni, mig vmi szakmamhoz kozelebb allot nem talalok :/

2014. jan. 30. 14:04
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Először is nálam ott kezdődik az " eltartás" ha valaki abszolút nem rendelkezik jövedelemmel, vagy olyan keveset keres, hogy abból egyedül képtelen lenne elboldogulni. Ezzel szemben te magyar viszonylatban három gyerek mellett is teljesen normális mértékű fizetést viszel haza, így esetedben fel sem merülhet az "eltartás" fogalma. A történtek után megkérném a férjemet, hogy amíg a "kedves" haverja bocsánatot nem kér, nekem ne kelljen vele találkoznom többet. Egyébként szerintem az sem mindegy, hogy ha valakit eltartanak, akkor az mit csinál mellette, pl.: háztartást vezet és gyerekeket nevel vagy csak lógatja a lábát. Ettől függetlenül az utóbbi esettel sincs baj, ha a másik fél fizetése ezt megengedi és mindkettőjüknek jó így.
2014. jan. 30. 14:09
 15/26 anonim ***** válasza:
87%

Amennyit kap, éppen annyit.

A haver nem tudja szerintem, milyen hatalmas szerencse és mekkora elszántság kell ma ahhoz, hogy egy 3 gyerekes anyukát alkalmazzanak.

Semmi okod szégyenkezni! Klasszul csinálod.

2014. jan. 30. 14:09
 16/26 anonim ***** válasza:
12%

egyrészt a havernak semmi köze hozzá.

Másrészt meg fáj az igazság? Eddig nem nagyon dolgozhattál, többet voltál gyesen, mint munjkában... főleg, ha gyest kaptál, ami a pelenkára se nagyon elég, szerinted ki tartott el, ha nem a párod???

2014. jan. 30. 14:11
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Annyit vigyen haza, amennyi megfelel a családjának, és ne annyit, amennyi megfelel egy bunkó havernak meg néhány GYK válaszolónak. Remélem fogtad a lényeget!

Az a baromi nagy gond inkább, hogy ebből ügyet csinálsz! El se kellett volna jutnod odáig, hogy kiírd ezt a kérdést.

2014. jan. 30. 14:16
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
110-120 ezres fizetés sosem volt jó fizetés egy nőnek, még válság előtt se. Ha a párod nem dolgozna kint akkor a gyes, családitok nem ilyen lenne, és körülbelül a dupla pénzeddel lenne majdnem egálba a két fizetés. A barátnak sajnos igaza van. A dühtől ne remegj, mert sajnos az otthonlévőnek sosem annyira látható a munkája.Kicsit hálátlan szerep, de megtérül.
2014. jan. 30. 15:42
 19/26 Heiszenberger Márta. ***** válasza:
90%

A havi 120.000Ftos fizetés tökéletes 3 gyerek és háztartás mellett.

Kedves utolsó,hol keres meg egy átlag 3 gyerekes anyuka Magyarországon 240.000et?

Nettóba ráadásul?

Egy átlag magyar férfi nem keres ennyit itthon.

Googlezd le.

Egyébként meg én baromi mérges vagyok erre a témára.

Anyuka egy csomó mindent bevállal,hogy a férjének ne kelljen oviba-bölcsibe-iskolába rohangálnia,így az nyugodtan tudja keresni a nagy pénz!

És ha anyuka behúzná a kéziféket,hogy márpedig osztozzunk meg mindenen?

Gyerekek,háztartás?

Apuka nem tudna kint dolgozni,nem tudna így keresni.

Mennyivel lennének előbbre.

Semennyire.

Szerintem okosan és szépen csináljátok.

Én is szeretnék,ha lehetne 3 gyerekem és ilyen igenis JÓL FIZETŐ munkám.

2014. jan. 30. 15:58
 20/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem dolgoznál egy percet sem, akkor is tiszteletre méltó amit csinálsz. 3 gyereket hozni-vinni, nevelni, főzni, takarítani stb, elég nagy dolog. A férjednek gondolom nem kell nekiállni főzni amikor hazaér a munkából és tiszták a ruhái, jól neveltek a gyerekei. Nélküled nem lenne ilyen jó a munkájában, hozzáteszel. l22
2014. jan. 30. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!