20 ezer forintot tudok ajándékra költeni, hogy a lányomnak karácsonyi ajándékot vegyek, szerintetek ez téleg kevés és elítélendő?
A karácsony a szeretetről szól, nem pedig a pénzről. Egyébként pedig nem az ad meg mindent a gyerekének, aki több dolgot vesz neki, hanem aki szereti és aki a lehetőségeihez mérten legtöbbet próbálja rászánni. Ha szegények vagytok, és ennyi jut, akkor ennyi jut. Aki ezt nem érti meg, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
Anyukáméktól én is 20ezer forintért kérhetek valamit, de szívem szerinte egyáltalán nem kérnék semmit, mert szegények így is rosszul állnak. Viszont amikor ezt felhoztam nekik, akkor nagyon elszomorodtak...
Egyébként mennyi idős a lányod?
Nekem van egy ötletem az alapján, amit idén anyukám kitalált. Ő úgy döntött, hogy idén öcsémnek és nekem is lakáskasszába segít be. Mivel én már nyitottam egy ilyent, felajánlotta, hogy a továbbiakat ő fizeti, öcsémnek meg nyit egyet.
Ha esetleg tervben van, hogy később a lányod könnyebben boldoguljon, akkor felezd meg az összeget, a feléből vegyél valami olyan ajándékot, aminek biztosan örülni fog, nem a pénzbeli ára a fontos, hanem az, hogy neki mennyit ér, hogy ő mire vágyik, a másik felét pedig fektesd be egy ilyen hosszútávú dologba.
Így lesz valami, ami nagyon hasznos (főleg mostanában), és lesz valami, ami a vágyainak kedvez.
Te ismered a lányod, te tudod, mire vágyhat. Egymást szerető emberek között nem kell sok pénz ahhoz, hogy örömöt szerezz. Sok pénz csak a felületes embereknek kell.
Köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek és segítőkészek voltatok. Kérdéseitekre válaszolva a lányom 12 éves és sajnos semminek nem tud örülni. Nem vagyunk gazdagok, de mégis igyekszünk megadni a lányomnak a maximunot, ami persze az apának kevés. Ők ugyanis jobban élnek. Az a legszomorúbb, hogy én imádom a lányomat és az életemet adnám érte, de ő mégsem akar engem igazán, az apjánál jobban szeret lenni mert városi nagylányként élhet mellette. A szeretet? Ő azt már rég nem ismeri, és sajnos nem arról szól sem a karácsony sem a hétköznapi élet, csak az a fontos mit kap és hova megyünk. De ez csak az apjának köszönhető. És ha bármit is kap nem is tud örülni, pedig sok vele idős kislány csak a negyedének igazán tudna örülni. Sokszor kérdem magamtól, hogy miért van ez, hiszen soha nem voltam rossz anya, sőt . Nem azért mondom de aki ismer és tudja a történetünket, az tudja azt is, hogy milyen vagyok. És ha én rossznak számítok akkor már téleg nem tudom, milyen a jó anya.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek, és kívánok BÉKÉS BOLDOG ÜNNEPET számotokra!
12 éves lány unokatesom van...
most volt szülinapja...
lányod arcán lehet még nem láttál olyan örömöt,mint ennek a kislánynak az arcán,amikor látta,hogy kap ruhákat...pedig nem 10ezer volt darabja...
20 ezer karácsonyra legtöbb helyen még ugy sem jön ki,hogy kajával,fával együtt,nemhogy egy gyerek ajándékának...
22 vagyok...mit kértem karácsonrya? egy palacsintasütőt (kb 2ezerért már van normálsi),és pár délutánt mig megtanit anya használni...többet ér mint egy mégujabb telefon vagy laptop,vagy akármi...
(ma is örzöm azt a ma kb 50forintért is megvehető macit,amit akkor karácsonykor kaptam,mikor elköltöztünk otthonrol anyával,és még kajára is alig volt)
22/L
Kérdező, milyen gyakran beszélgetsz a lányoddal? Van valami, amit nagyon szeret csinálni? Ki tudod puhatolni, minek örülne. Olyan nincs, hogy semminek. Esetleg a barátnőit is megkérdezheted.
Nekem a nagymamám olyan, hogy nem tud semminek örülni, amit anyutól kap - csak miután a barátnői közlik vele, hogy milyen jó dolgot kapott, és milyen szuper, hogy neki van olyan -, a másik 2 gyerekétől kapott ajándékoknak viszont mindig örül. Puhatold ki, mit szeretnek, mi az aktuális sláger a baráti körében, ami belefér ebbe az árba, és ha elsőre talán nem is mutatja ki, amint megdicsérik a barátnői, egyből ő lesz a legboldogabb, mert ő lesz a menő.
Valami egyedi, szép aranyos gravírozott ékszer? Valami márkásabb ruhaféle amire vágyik? Azért 20ból már szerintem lehet nagyon klassz dolgokat venni. 12 éves lány.. Gondolom már kamaszodik, szeret öltözködni? Valamilyen divatos táska? Vagy egy kis sminkkészlet? Legalábbis, ha érdeklik az ilyenek, és még nincs neki sok. Akkor még úgy is elsülhet a dolog hogyaz anyja, milyen fiatalos, jó fej anyuka! Persze a smink használat feltételeit gondolom meg kell vele beszélni, mert iskolában gondolom nem tolerálják, de ha otthon van akkor néha miért ne? Én most 23 éves lány vagyok, és 12 évesen már édekeltek a nőcis dolgok! És én nagyon értékeltem volna, ha anyám megmutatja mit hogyan kell rendesen használni, de aztán végül 13-14 évesen a barátnőmtől tanultam sminkelni :). De szerintem klassz téli szüneti időtöltés is lenne egy kis franciamanikűr anyuval, enyhe szemhéjpúder stb... 20ból még egy ki csajos parfüm is kijön simán! Sőőt... Persze ha érdeklik már a lányod az iylen dolgok! Vagy szeret-e olvasni? Könyvet? Vagy ilyen tinimagazinokat? Ha tudod hogy szereti és nincs neki akkor esetleg egy féléves/éves Bravo vagy Popcorn vagy nem tudom mik vannak most ilyenek előfizetés? Én annó a Popcornt szerettem ennyi idősen! Nagymamám néha meg szokta nekem venni és akkor nem a kis zsebpénzemből kellett kispórolnom és nagyon tudtam neki örülni! Persze anyám szörnyűlködött, hogy "ilyenre egyáltalán pénzt kiadni?" De hát mamám "jófej" volt és tudta hogy egyszer úgyis kinövöm! :))
Vagy ha ismered a zenei ízlését akkor egy eredeti cédé a kedvenc együttesétől? Ami még nincs meg neki persze...
A lényeg hogy ismerd őt! Ehhez meg sok beszélgetésre van szükség! NE érts félre nem kritizálni akarlak csak hogy az előttem szólóknak abban igazuk van hogy az ünnepnek nem arról kell szólnia hogy mi mennyibe kerül. Azért reméle tudtam segíteni! Sajnálom amúgy hogy ilyen problémáid vannak a gyerek apja miatt :(
De szerintem a lányod ha még most nem is de későb biztosan azt fogja a legjobban értékelni, hogy mindent megbeszélhet az Édesanyjával! Ez tényleg felbecsülhetetlen! :)
Azért majd írd meg lécci, ha van időd hogy végül mit kap/kapott tőled és örült-e neki! :) Drukkolok hogy így legyen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!