Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 ezer forintot tudok ajándék...

20 ezer forintot tudok ajándékra költeni, hogy a lányomnak karácsonyi ajándékot vegyek, szerintetek ez téleg kevés és elítélendő?

Figyelt kérdés
2 éve már elmúlt, hogy elváltunk mindketten új életet kezdtünk, a lányom közös felügyelet alatt áll, vagyis éppúgy lehet az apánál mint nálam, csak az iskola rovására nem mehet. A volt exemék egy nagyvárosban élnek míg mi csak egy pici kis faluban, így a lányunk többet van a városban az apjáéknál. Amit csak tudok azt mindég megadok neki és csak azt nézem, hogy neki jó legyen, de mégis keveslik. Mi csak egy igazán egyszerű emberek vagyunk kevés pénzzel mégis az első a lányom. Szerintetek is rossz vagyok amiért csak enyit tudok rá költeni?
2009. dec. 5. 17:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3 lányomra nem költöttem 15 000-nél többet!Szerintem csak macerálásból keveslik ezt, aki ilyen annak semmi nem elég, sajnos.Tuti, hogy csak hergelés, mi is városban élünk, átlagos anyagiakkal, de nem szabad hogy karácsonykor ez számítson, ezt kéne elmagyarázni az ilyen nagytudásúaknak, hogy örüljön, hogy él az anyja, és van kihez mennie egyáltalán karácsonykor. Felháborító, az én anyám nem él, fél karom adnám egy közös estéért, ajándék nélkül!
2009. dec. 5. 17:23
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy elítélendő! Nyilván évközben is mindig ő az első számodra! Nem írtad mennyi idős, de idővel mindenképp értékelni fogja a kitartásodat és odaadásodat! Le a kalappal így is előtted!
2009. dec. 5. 17:25
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Különben meg attól is függ mekkora vagyonod van..

A milliárdosok nem adják egy autónál meg egy finnországi "nyaralásnál" és sí kőrútnál alább...

2009. dec. 5. 17:26
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a gyerekre max.10ezer forint jut. Kap egy nagy legot és kész is. Fontosabb, hogy szép csillogó fánk lesz (hagyományos potyogós, a nordmannt nem tudjuk megfizetni), finom házi bejglit és többféle aprósütit sütök, együtt leszünk. Sem a rokonságnak, sem egymásnak nem veszünk ajándékot.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod. És egyáltalán, kinek tartozol elszámolással, hogy melyik ajándék mennyibe került? Gondoljanak, amit akarnak! Neked pedig békés boldog ünnepeket kívánok!

2009. dec. 5. 17:26
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a mai gyerekeket a pénz hajtja.Nem értem hogy ezt mért tartod vagy tartják ők kevésnek.Nálunk is ez van,bátyám az apjával él mert ott több a pénz,ez ellen sajnos nem lehet tenni.Szerintem még ennyit se költs rá max 10000 forintot!Egyszer talán rájön hogy a szeretet mennyivel fontosabb!16/L
2009. dec. 5. 17:35
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a fontos, hogy mennyibe került, hanem az, hogy minek örül, és ennyiből simán lehet olyant venni, aminek biztos örül, és olyant is, aminek egyáltalán nem.

Én pl. mikulásra (mivel már felnőttem, és a mikuláscsomag már nem az én korosztályomnak megfelelő 25 éves korban) 5ezer Ft-ot kaptam a szüleimtől, amiből vettem egy bonsai fácskát 1300Ft-ért. Szóval lehet, hogy kevesebb pénzből is lehet olyan ajándékot venni, aminek az eszmei értéke a lányod számára többet fog érni, mint egy drága ajándék.

2009. dec. 5. 17:51
 17/29 anonim válasza:
100%

Szerintem egy ajándék értéke nem az árától függ. Sokkal inkább a személyességétől. :) És sokkal jobban örülök egy személyes ajándéknak.

19/L

2009. dec. 5. 17:52
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy már 20 ezer kevés legyen... Nekem úgy jött össze, hogy a kétéves fiamnak 10 ezerért tudok ajándékot venni, és tiszta boldog vagyok, hogy ennyi jut ajándékra. 20 ezerből igen gazdag Jézuska lehet szerintem. Ki az, akinek ez "csak ennyi"-nek számít? A volt férjed mennyit költ rá Karácsonykor? Nehogy már ez kevés legyen.
2009. dec. 5. 20:40
 19/29 anonim ***** válasza:

Húszezer???

Mi 3 vagy ötezret költünk a tizen- meg húszéves gyerekekre. Ha 8-at, akkor az rendkívül sok. De tavaly a fiamnak vettünk egy mikrót, mert annak örült, mint albérlő.

Nem azért van a karácsony, hogy bevásároljunk. Ha kell valami, vedd meg neki ünnepen kívül . Karácsonykor örömet és meglepetést szerzünk.

Nem kell velük versenyezni, úgyis reménytelen. Vegyél neki valamit, amit tényleg szeretne. De nem kell az árát nézni. Lehet olcsóbb is!

2009. dec. 5. 22:15
 20/29 anonim ***** válasza:
Honnan tudják előre, hoyg te mennyit szánsz ajándékra? Nem kell ezt velük megbeszélni! Se előtte, se utána.
2009. dec. 5. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!