20 ezer forintot tudok ajándékra költeni, hogy a lányomnak karácsonyi ajándékot vegyek, szerintetek ez téleg kevés és elítélendő?
Különben meg attól is függ mekkora vagyonod van..
A milliárdosok nem adják egy autónál meg egy finnországi "nyaralásnál" és sí kőrútnál alább...
Nálunk a gyerekre max.10ezer forint jut. Kap egy nagy legot és kész is. Fontosabb, hogy szép csillogó fánk lesz (hagyományos potyogós, a nordmannt nem tudjuk megfizetni), finom házi bejglit és többféle aprósütit sütök, együtt leszünk. Sem a rokonságnak, sem egymásnak nem veszünk ajándékot.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. És egyáltalán, kinek tartozol elszámolással, hogy melyik ajándék mennyibe került? Gondoljanak, amit akarnak! Neked pedig békés boldog ünnepeket kívánok!
Nem az a fontos, hogy mennyibe került, hanem az, hogy minek örül, és ennyiből simán lehet olyant venni, aminek biztos örül, és olyant is, aminek egyáltalán nem.
Én pl. mikulásra (mivel már felnőttem, és a mikuláscsomag már nem az én korosztályomnak megfelelő 25 éves korban) 5ezer Ft-ot kaptam a szüleimtől, amiből vettem egy bonsai fácskát 1300Ft-ért. Szóval lehet, hogy kevesebb pénzből is lehet olyan ajándékot venni, aminek az eszmei értéke a lányod számára többet fog érni, mint egy drága ajándék.
Szerintem egy ajándék értéke nem az árától függ. Sokkal inkább a személyességétől. :) És sokkal jobban örülök egy személyes ajándéknak.
19/L
Húszezer???
Mi 3 vagy ötezret költünk a tizen- meg húszéves gyerekekre. Ha 8-at, akkor az rendkívül sok. De tavaly a fiamnak vettünk egy mikrót, mert annak örült, mint albérlő.
Nem azért van a karácsony, hogy bevásároljunk. Ha kell valami, vedd meg neki ünnepen kívül . Karácsonykor örömet és meglepetést szerzünk.
Nem kell velük versenyezni, úgyis reménytelen. Vegyél neki valamit, amit tényleg szeretne. De nem kell az árát nézni. Lehet olcsóbb is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!