Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt lehet élni egy testi...

Együtt lehet élni egy testi fogyatékos nővel?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, hogy az egyik kezét szinte nem is használja, egyébként más baja nincs. Nehézségei vannak a főzésnél, jogsija nem lesz, és gyereket sem nagyon akar, mert fél, hogy nem tudná fél kézzel ellátni.
2009. dec. 5. 10:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Meg írni is....plazboz...:DD
2009. dec. 5. 13:24
 22/28 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az egyetemen van egy csoporttársam, egy lány. Csak mankóval tud menni, elég furák a lábai. De valahogy ez sem őt, sem mást nem zavar. Megtanult ezzel együttélni, és teljesen olyan, mint a többi fiatal lány. Bulizni is eljön velünk. Mindenki szereti. Ő úgy kezeli a "hibáját", mintha nem is lenne gyakorlatilag. Ő ugyan olyan lánynak tartja magát, mint az összes többi. Valahogy úgy áll hozzá, mint hogy mindenkinek más színű a haja, vagy senki nem egyforma magas. Egy nagyon jófej, vicces lányról van szó, aki mindenkivel kedves, és egy picit sem gátlásos. Én csak csodálni tudom azért, hogy ilyen. Ja, és a pasikkal sincs gondja. Kinézetre, arcra teljesen átlagos, nem csúnya, de nem is az a bombázó vagy ilyesmi, hanem egy kedves, helyes arc. Amikor pár hete szétmentek a pasijával, kb 10 pasi akart vele összejönni :)
2009. dec. 5. 14:36
 23/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne sajnáltasd önmagad, szedd össze magad, mert csak úgy tudsz érvényesülni az életben, semmivel nem vagy kevesebb, mint egy testileg ép ember, DE semmivel nem vagy több se automatikusan. Senki se szeret együtt dolgozni egy savanyú emberrel, tanulj azoktól a mozgáskorlátozottaktól, akik a paralimpián indulnak, vagy másképp, de igenis élik az életüket a mozgáskorlátozottságuk ellenére.

Egy magyar híresség fél lábbal: Deák Bill Gyula

2009. dec. 5. 14:53
 24/28 anonim ***** válasza:

Tőlük tanulj, róluk vegyél példát, ők adjanak neked erőt, kérdező:

http://www.youtube.com/watch?v=qO3J6tCw9cg&feature=related

2009. dec. 5. 14:57
 25/28 A kérdező kommentje:
Persze, de ha sehova nem vesznek fel (még az egészséges emberek után sem kapkodnak), akkor hiába tanulok meg ezzel együtt élni. Félek, hogy életem végéig rá lesezk szorulva valakire, anyagilag mert senkinek sem kellenék,mint munkartő. 1 kézzel gyorsabban gépelek mint mások 2vel. (Megtanultam!)
2009. dec. 5. 17:27
 26/28 A kérdező kommentje:
Persze, de ha sehova nem vesznek fel (még az egészséges emberek után sem kapkodnak), akkor hiába tanulok meg ezzel együtt élni. Félek, hogy életem végéig rá leszek szorulva valakire, anyagilag mert senkinek sem kellenék,mint munkerő. 1 kézzel gyorsabban gépelek mint mások 2vel. (Megtanultam!)
2009. dec. 5. 17:27
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne add fel, igenis értékes ember vagy te is, ezt bizonyítja, hogy van valaki, akit a fogyatékosságod ellenére érdekelsz, majd a munka is szépen alakulni fog. Most kezdd azzal, hogy mindenhova, amit csak el tudnál végezni (a legalantasabbtól kezdve) add be a jelentkezésedet, és hidd el, találsz munkát.

Én egy nemzetközi pénzintézetnél dolgozok, és képzeld, van 2 nagyon gyengén látó (majdnem vak) kolléga, akik vakvezető kutyákkal járnak be dolgozni, és igenis dolgoznak, találtak munkát, és mindenki nagyon szereti őket (és a kutyáikat is).

2009. dec. 5. 17:58
 28/28 anonim ***** válasza:
Figyelj,mondok én neked valamit.Egy,hogy minden ember csalódik az életében.Másik,hogy nehogy azt hidd,hogy a tökéletesnek látszó szépségek boldogok.Ha a színfalak mögé nézel megláthatod,hogy milyen képmutató üres csillogásban élnek,hogy mennyire nem ér semmit az egész.Ha Te találsz magadnak olyan párt aki így is szeret téged elfogad,akkor biztos lehetsz a szerelme valódiságában.Mert a legtöbb férfit jobban érdekli egy jó alak egy baba arc,mint a belső értékek.Viszont általában ezek hamis dolgok,ezért futnak zátonyra az ilyen kapcsolatok.De ha valaki elfogad téged a fogyatékosságoddal együtt,vállal az egész világ előtt,akkor tuti,hogy amögött valódi érzelmek vannak.A munkáról meg annyit,hogy senkinek nem könnyű mostanában azt találni,viszont a nyugdíjad ha nem s sok,egy biztos bevételi forrás.És szerintem csökkent munkaképességgel könnyebb munkát találni mint egy egészséges embernek.Én akiket ismerek szinte mindenki dolgozik ha tud.Ilyen helyeken próbálj keresni.Ne problémázz szerintem a bajodon,élhetsz teljes boldog életet így is.
2009. dec. 5. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!