Ti kit védenétek meg egy vitatkozás során egy baráti társaságban, vagy szülőkkel, testvérrel való vitatkozás során ha a párotokkal valaki vitatkozna? Ki állnál a párod mellett minden esetben?
Kérdező, először is tisztázzuk, hogy vitáról beszélünk, vagy veszekedésről, mert ez nagyon nagy kettő.
Vitában NINCS olyan, hogy kiállni valaki mellett, a vitában ugyanis senki nem támadja senki személyét, vélemények ütköznek egy adott dologról. Egy vitában az ember nyilván a saját véleményét képviseli, és nem az egyik vagy a másik vitatkozó személy "mellé áll"...
Ha mondjuk a szeretett párom meg az egyébként nem kedvelt szomszédom vitatkoznak a sárgarépa főzeléken, a mellé "fogok állni", aki nem szereti, mert én se szeretem, tök mindegy, melyikük dícséri és melyikük szidja...
Ha nem értek egyet a párommal, akkor inkább nem foglalnék állást, majd négyszemközt elmondanám a páromnak, hogy nem vele értel egyet... Ne mások előtt nem tenném meg, hogy nem fogom a pártját...
Iszont csak azért mert a párom nem fogok mellé állni ha hics igaza..
De nem fogok a másiknak "segíteni" abban, hogy a párom ellen megyek...vagy a párom ellenében megvedeni..
Amúgy ha. Apáromnak lenne igaza sem biztos, hogy beleszólnék, csak ha közöm van közvetlenül a témához(ebben az esetben ugye énis vitázom teház az előbbi dolog nem áll, de akkor magamat védem nem a vitapartnert)
Oldják meg egymásközt a vitát
10-es: te nem véleményre gondolsz?
Mert ha a párod arról vitatkozik valakivel, hogy kéket és pirosat összekeverve lilát kapsz, és a párod ezt nem fogadja el, akkor nem hiszem, hogy bárki is kiállna a hülyeség mellett.
A párom mellett állok ki, bármi van. Aztán legfenebb később megbeszéljük, hogy nem éppen úgy volt, ahogy gondolta.
Persze itt érdemleges vitáról beszélek, nem fogadásról vagy vmi vállhegyről behető dologról.
Ha a zsidók is úgy viselkednének egymással mint ahogy a válaszolók ideálisnak tartják, akkor nem lennének felülreprezentáltak a jó menő vállalkozásokban.
Szerintem ezt elkell tanulni tőlük a siker érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!