Nagykorú gyermek mit örököl, ha az apja nevén nincs semmi?
Az apának nincs a nevén semmi. A ház és az autó amit használnak és a házasság alatt szereztek, a felesége nevén van, illetve végrendelete is van, hogy halála esetén a felesége örököl mindent. Halála esetén a gyermekek örökölnek valamit vagy nem? 3 gyermek van. 1 nagykorú az előző házasságából, 2 kiskorú a mostani feleségétől. Ez esetben hogyan alakul az öröklés?
Köszönöm.
Köteles részt örökölsz majd!
Mivel ahogy írtad, házasság alatt közösen szerzett vagyon az autó és a ház, ezért mindegy, hogy apukád, vagy a felesége nevén van, mert jogilag fele fele.
Abban az esetben nem örökölhetnél ha az apukád és a felesége, a két kiskorú gyermekük nevére vették volna meg az ingatlant illetve az autót ebben az esetben téged 100%-ra kitudtak volna semmizni.
Az én édesapám nevén nem volt semmi, így nem is örököltem semmit. Még hagyatéki tárgyalás sem volt. Szóba sem került, hogy egyáltalán én létezem, de más okból kifolyólag (ezt nem részletezném) ez így volt igazságos.
Az élet nem mindíg követi a jogszabályokat, lehetnek más szempontok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!