Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs meg az anyakönyvi...

Nincs meg az anyakönyvi kivonatom! Hogyan csináltassak igy uj személyit?

Figyelt kérdés
10-ére van időpontom uj személyi csináltatásramert a régi lejárt. De nincs meg az anya könyvi kivonatom. Hol kell kérni másolatot? Az okmányirodában? Próbáltam kérni időpontot anyakönyvi kivonat csináltatásjoz az okmányirodába de a portás nem mondta h melyi kgombot kell akkor választani
2009. dec. 4. 13:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

[link]

22. § (1) Ha a kérelmező a kérelem benyújtásakor rendelkezik vagy a kérelmezést megelőző évben rendelkezett érvényes állandó személyazonosító igazolvánnyal, vagy a személyazonosságát igazoló más érvényes okmánnyal, és az adatokban nem következett be változás, akkor a 18. §-ban meghatározott okirat helyett a korábbi állandó személyazonosító igazolványát, illetve személyazonosságát igazoló más okmányát kell bemutatnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a kérelmezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a bemutatott okmány a természetes személyazonosító adatokat, így különösen a családi és utónevet az anyakönyvi okmányokkal megegyezően tartalmazza, lejárt okmány esetén pedig nyilatkozik arról is, hogy adataiban nem történt változás.

2009. dec. 4. 14:41
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

Lejárt személyi esetén nem kell születési anyakönyvi kivonat!

Vidd el a régi személyidet (az is hivatalos okmány!), annak alapján készítik el az új személyit.

Csak a LEGELSŐ személyihez kell a születési anyakönyvi kivonat VAGY az érvényes útlevél.

A cseréhez elég a régi személyi!!!

2009. dec. 4. 14:53
 13/15 A kérdező kommentje:
egy papír tájékoztatón azt irták h kell,a lejrt SZIG cseréjéhez is.... nekem nagyon fontos lenne a személyi mielöbbi megléte,de a az anyakönyvi kivonathoz időpontot csak 2 hét mulva kaptam :S sikerült elérnem telefonon
2009. dec. 4. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

Ott a link és kiemelve a vonatkozó paragrafus. Ez alapján ha tavaly érvényes volt a személyid, ÉS az adataidban nem következett be változás, akkor nem kell anyakönyvi kivonat, csak egy nyilatkozat. Ha akadékoskodnak az okmányirodában, hivatkozz erre a kormányrendeletre.

Azt ugye tudod, hogy ha van útleveled vagy kártya formátumú jogosítványod, akkor nem szükséges kiváltani a személyi igazolványt?

2009. dec. 4. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha már volt személyid, tuti, hogy nem kell anyakönyvi kivonat. Ki mondta, hogy kell az anyakönyvi? Szerintem félre lettél tájékoztatva.
2009. dec. 4. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!