Mit tegyek, hogy a párom ne legyen munkakerülő?
Mindketten most diplomáztunk, én január elején, ő hétfőn. Én már korábban, november környékén találtam munkahelyet, jövő héten kezdek. Ő azonban azt mondta, mikor még tanul, nem foglalkozik a munkakereséssel, majd ha végzett. A nagy unszolásomra és a segítségemmel ma megírtuk az önéletrajzát. Mondtam, írja össze milyen cégeknél próbálkozna, de nem akarja. Azt mondja majd hétfőn, hétvégén már nem akar ilyesmivel foglalkozni. Ráadásul irreálisak az elképzelése a fizetésekről, nem fog szerintem olyan sokat kapni, mint amennyit vár, örüljön, ha a végzettségének megfelelően tud elhelyezkedni (én ebben sem vagyok biztos).
Szeretnénk összeköltözni albérletbe, de az én keresetem nem lesz arra elég, hogy mindketten megéljünk belőle.
# 19/20
Fiútól te is elvárod, akkor néha te is meghívhatod öt. Persze ha ő fizetne akkor természetes lenne.
Abból,amit először leírtál még én se tartanám munkakerülőnek.Egyébként a szülők mindent 100%osan fizettek neki?
Ahhoz meg,hogy Te fizeted a programokat NO COMMENT.
Nekem ez erősebb lenne és ezt beszélném meg vele.
23ra gondoltam.
Így még erősebb.
Én se fogom 18 évesen kitessékelni a gyerekeimet,de azért ennyire nem kéne "tutujgatni".
Elég nagy felelőtlenség ennyire nem az éltre nevelni valakit.
Bár lehet jól járnál vele,mert éppen szárad a festék az "államvizsga ajándék" falain.
Nézd... a munkakerüléstől messze van és az se baj, ha nem kezdett tanulás mellett már munkát keresni. Biztos keményen tanult és akar pihenni, szerintem ne erőltesd ennyire pár nappal a végzés után.
Másfelől meg ha mindig a lány fizet az is elég fura nekem... Nálunk párommal felváltva fizetünk, vagy épp kinek van pénze, de nem igaz, hogy nem esik rosszul neki, hogy csak te hívod meg...
Másik meg ha fontos neki a kapcsolat akkor ő is össze akar költözni és ahhoz igyekszik munkát találni. Én a helyedben még várnék vele nagyon max 1 hónapot, de ha akkor se kezd el keresni akkor kezdj el gondolkodni, hogy minden rendben van-e a kapcsolatotokkal...
Nekem is van ilyen ismerősöm, akinek a bátyja 3 éve diplomázott és a szülein élősködik. Mondjuk letett egy himi-humi diplomát, ami azért kemény volt, de szarra sem megy vele.
Azt meg ne mondja itt nekem senki, hogy hú mennyit kell pihenni egy államvizsga után, mert mennyit tanult... Én család meg meló mellett diplomáztam, államvizsga előtt egy hét szabi és kész. Másnap már melóztam újra.
Sajnos ezt a fajta mentalitást soha nem tudtam átérezni, hogy héderezzünk még egy-két hónapot, évet a szülők nyakán, mert ha nem melóztam nem volt se kaja se tető a fejem fölött. A kérdező párja nincs rákényszerítve erre persze, de igen, szerintem munkakerülő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!