Hogy tudnám meggyőzni anyuékat, hogy ne küldjenek be minden héten matek korrepetálásra? (részletek lent)
8.-os vagyok és eddig 4-es voltam matekból,de év elején leromlottam... egymás után írtam két 2-es dolgozatot,de mostanában pedig már ismét 4-eseket írok.
A szüleim azóta sem bocsájtották meg a két 2-est.
Megparancsolták,hogy minden pénteken járjak be a suliba reggel hétre,hogy a matek tanár tudjon korrepetálni.
Eddig kétszer voltam bent és semmit sem használt!
Sokkal jobban megértem magamtól és a könyvtől, mint a tanár magyarázatától. Mostanában csak azért írok 4-es dolgozatokat,mert megijedtem a két 2-estől és ezért nagyon sokat tanultam egyedül. A szüleim viszont nem értik meg,hogy a 4-es osztályzatok nem a tanár magyarázatának köszönhetőek! Olyan mintha minden pénteken lenne egy nulladik órám ami matek! Hogy vegyem rá a szüleimet,hogy ne kelljen matek korrepetálásra járnom?
Kérdező jól gondolkodsz, örülök neki!:)
Egyébként sulitól kevésbé függ, mint az ott elért eredményektől. (Nyilván előny egy erősebb suli, mert kevésbé leszel gondban érettséginél, de a neve lényegtelen.) Anno én is azt gondoltam, mindegy, csak görbüljön, és bánom is utólag erősen. Aki tovább akar tanulni, és nem csak a papír kedvéért, annak igenis számít, mert vacak átlaggal kevesebb az esély egy erős felsőoktatási intézményben továbbtanulni... Nem elég a jó érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!